Gamejournalist heeft vernomen dat de Switch 2 deze zomer wordt aangekondigd

Gamejournalist heeft vernomen dat de Switch 2 deze zomer wordt aangekondigd

Nintendo gaat binnenkort switchen naar andere console

Gamejournalist Jeff Grubb heeft in zijn podcast Game Mess gezegd dat hij heeft vernomen dat de opvolger van de Nintendo Switch deze zomer nog wordt aangekondigd. Het Japanse consolebedrijf zou mogelijk van plan zijn om hun nieuwe hardware te onthullen tijdens een zomerevenement, zoals Gamescom of PAX West.

In de recent gepubliceerde podcast bespreken Jeff Grubb en zijn co-host Mike Minotti wanneer de aankondiging van de opvolger van de Nintendo Switch zal plaatsvinden. De Amerikaanse journalist laat vervolgens doorschemeren dat hij al “het hele jaar te horen krijgt dat er een soort van aankondiging staat gepland voor de tweede helft van 2023”. Hij voegt daaraan toe dat het specifiek om deze zomer gaat.

“Het is lastig om zeker te weten wat daarvan waar is”, zegt Grubb. “Maar als het zo is, zal ik niet verbaasd zijn. En het lijkt me heel gaaf.”

De vermoedens zijn dat Nintendo hun nieuwe hardware wil exposeren op een groot game-evenement in de zomer, zoals Gamescom eind augustus of PAX West begin september. Dat staat in lijn met de bevindingen van een andere bron, de website Startmenu, die beweert getipt te zijn dat Nintendo de opvolger van de Switch wil aankondigen op Gamescom. Dit zou echter een opvallende zet zijn voor het bedrijf, omdat ze doorgaans hun nieuwe hardware niet aankondigen op internationale conferenties.

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat belangrijke ontwikkelpartners van Nintendo al development kits van de nieuwe console zouden hebben ontvangen. Volgens bronnen van de nieuwswebsite VGC wordt verwacht dat de opvolger van de Switch in de tweede helft van 2024 wordt uitgebracht. Zij stellen dat de nieuwe console weer een handheldmodus krijgt en uitgerust zal zijn met een lcd-scherm, in plaats van een oledscherm, om de vraagprijs laag te houden.

De huidige Nintendo Switch werd gelanceerd in 2017 en is een van de langst ondersteunde hardware van het bedrijf. Er staan nog Nintendo Switch-games gepland voor 2024.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waarom gamescon zo groot event is dat ook weer niet. Pax zou wel kunnen maar ik zou zelf eerder tokio gameshow dan zeggen geeft meteen een boost aan dat event.

-2
test

Gamescom is qua bezoekersaantallen de meest bezochte beurs wereldwijd, groter dan E3, PAX en Tokyo GameShow in het verleden. Dus best een groot evenement, alleen vaak gaat Amerikaanse pers niet of minder naar toe, dus word het niet zo gehypet of belicht als andere evenementen.

0
test

e3 was altijd tot tegen het einde een pers beurs en gewoon publiek was niet welkom tot laaste paar jaar, en ik bedoelde gamecom meer niet zo groot dat er nooit grote onthullingen gedaan worden iets wat bij e3 en Tokio wel altijd was of gameawards. En pax is wel echt pers beurs en niet alleen gaming toch die weet ik even. Niet helemaal zeker

-1
test

De geruchten op zich zeggen mij niet zo veel. Alleen... als het aantal geruchten toeneemt en inmiddels ook de frequentie... dan zegt dat toch wel wat. Blijft giswerk natuurlijk.

2

Aanbevolen voor jou