Final Fantasy-uitgever gaat grote games op meer systemen uitbrengen

Final Fantasy-uitgever gaat grote games op meer systemen uitbrengen

De tijd van (tijdelijke) exclusives lijkt voorbij voor Square Enix

Square Enix heeft een nieuwe strategie aangekondigd waarbij het bedrijf achter Final Fantasy meer AAA-games op meerdere platforms uitbrengt.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een presentatie voor aandeelhouders na het bekendmaken van de fiscale cijfers van het jaar dat eindigde op 31 maart. De uitgever noemt de strategie 'Square Enix Reboots and Awakens' en het omvat een driejarig plan wat groei op de lange termijn moet bewerkstelligen.

Als onderdeel daarvan is het bedrijf van plan om "op agressieve wijze een multiplatformstrategie na te jagen, waaronder op Nintendo-platforms, PlayStation, Xbox en pc". Op die manier "kunnen meer klanten van onze grote franchises en AAA-games genieten, waaronder al uitgekomen spellen".

Hoewel er geen exacte voorbeelden genoemd worden, is duidelijk dat dit een flinke koerswijziging is ten opzichte van de afgelopen jaren. Zo zijn Final Fantasy 7 Rebirth en Final Fantasy 16 alleen op PlayStation 5 uitgekomen. Het is dus mogelijk dat games bijvoorbeeld ook vaker op Xbox of Switch - of diens opvolger - gaan verschijnen.

Square Enix wil zich daarnaast ook meer richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het bedrijf lijkt daarmee te hinten naar een minder grote hoeveelheid kleine tot middelgrote releases, en een grotere focus op hoogstaande grote releases. Als gevolg daarvan heeft het bedrijf meerdere games die in ontwikkeling waren geannuleerd, al worden er geen specifieke titels genoemd.

De koerswijziging is niet heel opvallend: Square Enix heeft laten weten dat de winst met bijna zeventig procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Deels komt dat door de geannuleerde projecten die nu logischerwijs niet meer uitkomen. Daarbij lijken bedrijven als Sony minder happig op het uitgeven van grote bedragen om games (tijdelijk) exclusief op diens console uit te brengen, en weten andere Japanse uitgevers hun franchises te laten groeien door ze op zoveel mogelijk verschillende systemen uit te brengen.

Final Fantasy 7 Rebirth

Final Fantasy 7 Rebirth kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Breng gewoon Chrono Trigger uit op de Moderne consoles en klaar... Er lijken aan lopende band allerlei RPG's van SquarEnix te komen, maar een rerelease of remake van Chrono Trigger, de beste RPG oftewel beste GAME allertijden ho maar...

0

Totdat er weer een partij komt met een grote zak geld natuurlijk. ik vraag me altijd af in hoeverre dit soort statements juist bedoeld zijn om de grootte van die zak te beïnvloeden.

0

Aanbevolen voor jou