F-Zero GX-producent staat open voor het maken van een nieuw deel

F-Zero GX-producent staat open voor het maken van een nieuw deel

Maar de bal ligt bij Nintendo

Yakuza-bedenker Toshihiro Nagoshi heeft laten weten dat hij er voor open staat om aan een nieuwe F-Zero te werken.

Dat meldt hij in een interview met VGC. Nagoshi heeft de laatste jaren vooral naam gemaakt met de Yakuza-reeks - dat inmiddels de naam Like a Dragon draagt - maar was ook de producent van het geprezen GameCube-spel F-Zero GX. Door de enorme snelheid, vloeiende gameplay en voor die tijd indrukwekkende graphics is het nog altijd een favoriet bij veel fans.

Nagoshi laat in het interview weten dat hij goede herinneringen heeft aan het spel. "Dit is een enorm nostalgische game voor mij, en tijdens de ontwikkeling leerde ik een game van hoge kwaliteit te maken om fans tevreden te stellen. Ik deed veel kennis op, en als er ooit een kans komt, zou ik er voor open staan om er weer aan te werken." Nagoshi laat daarna weten dat de bal vooral bij Nintendo ligt.

Nagoshi is in 2021 vertrokken bij Sega en heeft zijn eigen studio Nagoshi Studio opgericht, dat onderdeel is van het Chinese bedrijf NetEase Games. Het is niet bekend wat zijn eerste game met de studio inhoudt, al liet hij vorig jaar weten dat de game toen in conceptfase was.

In het nieuwe interview vertelt Nagoshi dat fans in ieder geval niet bang hoeven te zijn dat hij teveel afwijkt van het type games waar hij groot mee is geworden - oftewel de Yakuza-franchise. "Ik ga mijn fans niet verraden - ik ga iets creëren dat mijn persoonlijkheid draagt en veel drama bevat - mijn smaak en persoonlijkheid komen terug in de game. Ik kan het genre of het onderwerp van de game nog niet vermelden, maar ik zal mijn fans niet verraden."

Nagoshi meldt ook dat hij langzaam maar zeker begint met het casten van acteurs voor de nieuwe game, en dat er een grote kans is dat hij acteurs uit het Westen gebruikt. In veel van zijn voorgaande games gebruikte hij juist de stemmen en gelijkenissen van Japanse acteurs.

Sinds F-Zero in 2003 uitkwam, zijn er geen nieuwe F-Zero-games op consoles verschenen. Wel zijn er kort daarna nog enkele handheldgames in de franchise uitgekomen. Vorig jaar verscheen wel F-Zero X, de N64-game binnen de reeks, op Nintendo Switch Online.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou