Stemacteur Charles Martinet stopt met zijn rol als Mario

Stemacteur Charles Martinet stopt met zijn rol als Mario

It's-a-not-me!

Stemacteur Charles Martinet stopt met zijn rol als Mario.

Dat maakt Nintendo bekend via een post op X (voorheen Twitter). Het nieuws is opvallend, omdat Martinet al sinds de jaren 90 de stem van de beroemde loodgieter verzorgt. Zijn kenmerkende zinnetjes, zoals 'It's-a-me, Mario!', zijn iconisch te noemen.

Volgens Nintendo krijgt Martinet nu een nieuwe rol, namelijk die van Mario-ambassadeur. "Met deze overgang houdt hij op met het inspreken van stemmen voor onze games, maar blijft hij over de wereld reizen om het plezier van Mario met jullie allemaal te delen!"

Nintendo dankt Martinet voor zijn jaren werk: "Het is een eer geweest om met Charles te werken en Mario zo veel jaren tot leven te brengen, en we willen hem bedanken en vieren." Op een later moment zal er een video uitkomen met een speciale boodschap van Mario-bedenker Shigeru Miyamoto en Martinet zelf.

In de dit jaar verschenen Mario-film werd Martinet nog vervangen door Hollywood-acteur Chris Pratt. Martinet was wel te horen als de vader van Mario en Luigi.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Had Nintendo ook wel een paar maanden geleden mogen bevestigen toen veel mensen concludeerde dat Mario en Wario toch wel ietsjes anders klonken in de trailer.

0
test

misschien was het toen nog niet. dat ze anders klinken wil niet meteen zeggen dat Martinet toen al stopte. Is wel opvallend te noemen maar misschien wist Martinet het toen nog niet zeker en dan zou het pas stom en respectloos zijn als Nintendo het dan al als feit brachten. Zeker in een tijd waarin de wereld toch al gevoed wordt door desinformatie is naar buiten brengen na zekerheid eigenlijk de meest respectvolle en eerlijke manier.

0

Ben benieuwd wie nu de rol krijgt van mario!

0
test

Tom Holland

0

Aanbevolen voor jou