Bayonetta-bedenker betreurt dat hij ideeën voor reeks 'mee het graf in moet nemen'

Bayonetta-bedenker betreurt dat hij ideeën voor reeks 'mee het graf in moet nemen'

Hideki Kamiya vertrok eerder dit jaar bij PlatinumGames

Hideki Kamiya, de bedenker van de Bayonetta-franchise, vindt het jammer dat hij niet meer aan de reeks kan werken.

Kamiya is eerder dit jaar namelijk vertrokken bij ontwikkelaar PlatinumGames, en die studio heeft de rechten op de franchise in handen. In een nieuwe videoblog vertelt Kamiya over deze kwestie.

"Ik heb aan Bayonetta 1, 2, 3 en Origins gewerkt. Ik heb al vaker gemeld dat de Bayonetta-reeks uit negen 'afleveringen' zou bestaan, en er een complete 'Bayonetta-saga' van zou willen maken, maar het lijkt er op dat ik de volledige saga mee het graf in moet nemen."

Hij betreurt dat, maar hij geeft tegelijk aan dat "(PlatinumGames) waarschijnlijk wel doorgaat met de reeks". Officieel zijn er nog geen nieuwe delen in de actieserie aangekondigd.

Kamiya begon zijn carrière bij Capcom, waar hij games als Devil May Cry, Resident Evil 2, Okami en Viewtiful Joe regisseerde. In 2006 was hij een van de oprichters van de Japanse studio PlatinumGames, en stond hij aan het roer van Bayonetta en The Wonderful 101. Hij overzag ook de ontwikkeling van Bayonetta en werd vorig jaar uitgeroepen tot vicepresident van het bedrijf. De afgelopen tijd werkte hij aan de mysterieuze superheldengame Project GG. De status van dat spel nu Kamiya vertrekt is onbekend. Het is niet bekend wat Kamiya in de toekomst gaat doen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

??? dan neem je het toch niet per definitie mee in je graf. Gebruik die ideeen dan voor een andere game serie. Begin je eigen studio en maak de games die je altijd wilde, ja dat kan als copycat gezien worden of voor veel fans zelfs ene spirituele opvolger of in officiele spin off. nu al zeggen dat je met die ideeen niks meer kunt doen vind ik wel heel voorbarig. klinkt eerder als opgeven dan als passie voor je ideeen.

0
test

Je geeft eigenlijk al het antwoord op je vraag: copycat. Al wat hij heeft bedacht in loondienst van zijn oude werkgever mag je niet zo maar meenemen en/of hergebruiken. Dan heb je een leger advocaten die op zijn minst de boel komen vertragen. Creatieve breinen kunnen serieus gesaboteerd worden terwijl de geldwolven teren op hun oude werken.

0

Aanbevolen voor jou