Aangeklaagde Switch-emulator Yuzu herleeft als nieuw project Suyu

Aangeklaagde Switch-emulator Yuzu herleeft als nieuw project Suyu

Sue you

De broncode van emulator Yuzu wordt gebruikt voor een nieuw project, genaamd Suyu.

Vorige maand werd bekend dat Nintendo de makers van de veelgebruikte emulator wilde aanklagen. Met de emulator konden spelers op illegale wijze Nintendo-games spelen op pc en Android-systemen. Nintendo benadrukte daarbij dat het vorig jaar uitgekomen The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom nog voor release al meer dan een miljoen keer illegaal verspreid was.

Al snel bleek dat de makers van Yuzu een boete van 2,4 miljoen dollar aan Nintendo moesten betalen, en dat de emulator niet meer mocht worden verspreid. Die schikking ging als een schokgolf door de emulatiescene, waarbij ook andere ontwikkelaars aangaven de ontwikkeling stop te zetten.

Nu wordt de broncode van Yuzu toch gebruikt voor een nieuw emulatieproject, vertelt het team achter Suyu aan Ars Technica. Dit nieuwe project bevindt zich volgens de makers in een juridisch 'grijs gebied'.

Om juridische actie van Nintendo tegen te gaan, doet Suyu naar eigen zeggen drie dingen anders dan Yuzu. Ten eerste wordt er geen geld verdiend aan het project, waar Yuzu wel geld ophaalde via Patreon. Ook zullen er geen gidsen worden gemaakt die uitleggen hoe je illegaal games kunt spelen via de emulator. Tot slot is Suyu tegen elke vorm van piraterij en zal alle discussie daarover uit hun Discord-server worden verwijderd. Dit zijn punten die Nintendo meerdere malen aanstipte in hun aanklacht tegen Yuzu.

Emulators worden niet alleen gebruikt om illegaal nieuwe spellen te spelen, maar ook onder andere voor de preservatie van games. Suyu is op dit moment nog niet verkrijgbaar en het is niet duidelijk wanneer het uit moet komen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als ze dit vanaf het begin gedaan hadden, was er mss geen sprake van een proces. Ik snap daarintegen wel dat de ontwikkeling van een moderne emulator geld kost en het zal steeds moeilijker worden om deze gratis beschikbaar te maken voor toekomstige consoles lijkt me.

0

Aanbevolen voor jou