Weekoverzicht
PlayStation 4

Nieuws van de week: 'Krachtigere PlayStation 4 bestaat echt'

Met o.a. neppe NX-controller, illegale downloads voor Punch Club en het sluiten van de DriveClub-ontwikkelaar

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

'Krachtigere PlayStation 4 bestaat echt'

De krachtigere versie van de PlayStation 4 waar vorige week geruchten over gingen, zou echt bestaan. Dat meldt Eurogamer-subsite Digital Foundry. De krachtigere PlayStation 4 zou meer grafische rekenkracht bevatten en spellen in een 4K-resolutie kunnen afspelen. De console zou intern bij Sony 'PS4.5' worden genoemd. De website Kotaku berichtte hier vorige week over.

Digital Foundry bevestigt dit gerucht nu. De website zou "onafhankelijk" bronnen hebben gevonden die het gerucht bevestigen. Sony's R&D-lab, waar producten worden getest voordat ze in de winkels komen te liggen, zouden de nieuwe console zelfs al hebben. Naast games zouden ook films in een resolutie van 4K kunnen worden afgespeeld.

Volgens Digital Foundry bevat de 'PS4.5' een krachtigere GPU met een geupgradet versie van AMD's APU-technologie die in de huidige PlayStation 4 zit. Digital Foundry's verslag geeft verschillende opties voor wat de nieuwe versie van de PlayStation 4 voor de consument zou kunnen betekenen. 

PlayStation 4

Punch Club meer dan 1,6 miljoen keer illegaal gedownload

Boksgame Punch Club is meer dan 1,6 miljoen keer illegaal gedownload, zo laat uitgever Tiny Build weten. De game is tevens meer dan 300 duizend keer legaal verkocht. De uitgever trad in een recente blogpost in detail over de manier waarop spelers aan de game zijn gekomen.

Zo werd Punch Club beter verkocht op pc dan op mobiel, ook al werd de game meer gedownload op pc. 72,9 procent van alle omzet kwam van de pc-versie (waaronder ook de Mac- en Linux-versies vallen), terwijl 27,1 procent van mobiele platformen kwam.

Punch Club is 1.137.000 keer illegaal gedownload op pc, Mac in Linux en 514.000 keer op mobiel. 90 procent van de illegale mobiele versies zijn op Android-toestellen gedownload.

Punch Club

DriveClub-studio Evolution Studios voorgoed gesloten

Evolution Studios, de ontwikkelaar van de PS4-racegame DriveClub, heeft zijn deuren gesloten. Dat bevestigt Sony in een statement. De meest recente game van de studio, DriveClub, werd geplaagd door uitstel en negatieve kritieken bij release, mede door een onstabiel netwerk. Na release werd de game uitgebreid met (gratis) downloadbare content, waardoor veel spelers een positievere mening over de game kregen. Een jaar geleden werden er al 55 mensen ontslagen bij Evolution.

Sony laat weten dat het gaat proberen om een gedeelte van het team over te plaatsen naar andere studio's, maar verwacht wordt dat er ook veel talent verloren zal gaan. "Wanneer toepasselijke kansen binnen Sony niet mogelijk zijn, assisteren we werknemers op wat voor manier dan ook, waaronder het praten met andere ontwikkelaars."

Evolution Studios was jaren een gevestigde naam in de Britse game-ontwikkeling en was al meer dan tien jaar onderdeel van SCE Worldwide Studios. Naast Driveclub werkte de studio onder andere aan de Motorstorm- en WRC-reeks.

Driveclub

RollerCoaster Tycoon World verschijnt eind deze maand

RollerCoaster Tycoon World verschijnt op 31 maart en gaat 49,99 euro kosten. Dat heeft uitgever Atari laten weten.

Mensen die de game via Steam kopen in plaats van fysiek, betalen 45,99 euro. De ontwikkeling van de pretparksim leek niet vlekkeloos te verlopen, er werd drie keer van studio gewisseld. Uiteindelijk heeft Nvizzio Creations de game afgemaakt.

Later dit jaar verschijnt ook Planet Coaster, een pretparksim ontwikkeld door Frontier, de studio achter RollerCoaster Tycoon 3. De alfaversie is op moment van schrijven beschikbaar voor mensen die de game via Kickstarter hebben ondersteund. 

RollerCoaster Tycoon World

Gelekte foto NX-controller blijkt nep

Reddit-bezoeker Idriss2Dev, de persoon die vorige week een foto van de zogenaamde NX-controller lekte op de website, heeft via een video bevestigd dat de controller nep is.

NX is de codenaam voor de nieuwe console van Nintendo die ergens dit jaar onthuld wordt en mogelijk ook dit jaar uitkomt. De foto die vorige week verscheen toonde een controller met alleen een scherm, schouderknoppen en twee analoge sticks, zonder knoppen. Idriss2Dev heeft in een video gezien hoe hij de foto heeft gemaakt met een 3D-softwareprogramma.

Een paar dagen geleden kwamen er andere foto's van een zwarte versie van de controller. Hoewel deze foto's van een andere bron kwamen, lijkt de controller verder op de foto van Idriss2Dev, waardoor het waarschijnlijk is dat de nieuwe foto's ook nep zijn.

Nintendo heeft bij het verschijnen van de diverse foto's geen reactie gegeven. Verwacht wordt dat Nintendo vlak voor of tijdens E3 in juni de nieuwe console onthult.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Derde CGI Resident Evil-film aangekondigd Manifold Garden
5

Reacties op: Nieuws van de week: 'Krachtigere PlayStation 4 bestaat echt'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 26 maart 2016 13:22
  Ik ben benieuwd naar RC Tycoon World.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  misjnoe

  • 26 maart 2016 17:54
  Ik vind die ontwikkeling van consoles die geupgradet worden niet slecht of dom, ik word er gewoon een beetje droevig van. Het heerlijke van consoles was voor mij altijd de laagdrempeligheid. Voor destiny op mijn ps3 moest ik mijn hardeschijf upgraden, als ik nu weer even the witcher op wil starten moet ik weer lang w88 omdat er een gigantische update gedownload moet worden en voor elke nieuwe game is het allang niet meer plug and play gezien er altijd al een patch beschikbaar is van enkele gb's. Het is allemaal nog de moeite waard maar ik verlang naar de tijden dat je hooguit even in de cartridge moest blazen als je een game wilde starten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Nuage

  • 26 maart 2016 18:58
  @misjnoe Helemaal mee eens. Daarom wacht ik ook meestal op een goty release. De originele release is tegenwoordig meer een beta, waar dan in de maanden erna nog de bugs uit gehaald worden en de missende content wordt toegevoegd. Met de goty versie is het meer net als vroeger.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 28 maart 2016 18:52
  Krachtigere ps4 bestaat echt en de kerstman ook , wat een nivo hier

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  pepsi

  • 28 maart 2016 19:26
  @RavenMMG Zelf beschik je ook niet echt over een hoog 'niveau' blijkt maar weer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.