Weekoverzicht
Nintendo Switch Lite

Nieuws van de week: Switch Lite onthuld en Fortnite niet meer het best bekeken

Verder een relatief rustige week

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Gears 5 krijgt vanaf 19 juli multiplayertest

Vanaf 19 juli is de multiplayertest voor Gears 5 speelbaar voor Xbox Game Pass-leden. Mensen die mee willen doen aan de bèta, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Naast een abonnement op Xbox Game Pass is ook Xbox Live Gold nodig. Daarnaast moet Gears 5 gereserveerd zijn.

De bèta, die door ontwikkelaar The Coalition 'Gears 5 Versus Multiplayer Tech Test' wordt genoemd, loopt van 19 tot 21 juli en van 27 tot 29 juli. Mensen kunnen de bèta al wel vanaf 17 juli downloaden. De test laat spelers de nieuwe multiplayermodi Escalation en Arcade uitproberen, alsmede King of the Hill.

Lees meer

Gears 5

Yu Suzuki geeft nieuwe info en toont nieuwe beelden Shenmue 3

Ontwikkelaar Yu Suzuki was aanwezig op de Japan Expo in Parijs, waar hij meer info gaf over Shenmue 3. Hij vertelde over zijn jeugd en hoe hij opgroeide in een landelijk gedeelte van Japan, met weinig om handen om mee te spelen. Uiteindelijk kreeg hij Lego van zijn ouders. In plaats van de handleidingen volgen, probeerde Suzuki grote ruimteschepen of voertuigen te bouwen.

Tijdens de presentatie toonde Suzuki nieuwe screenshots van de game, waaronder een aanval van Chai op Ryo en Shenhua, een blik op een arcadehal en de Panda Market, de eerste markt in de game. Daarna werd ook een korte trailer getoond. De complete presentatie is hieronder te zien, alsmede de screenshots.

Lees meer

Shenmue 3

Nike Air Max 97-sneakers geïnspireerd door Nintendo 64

In 1997 kwam Nike’s Air Max 97 uit, een jaar na de release van de Nintendo 64 die de gaming wereld voor goed heeft veranderd. Alhoewel er geen branding van Nintendo op de schoenen staat, zijn de Air Max 97’s hier duidelijk door geïnspireerd. Dit valt te zien onder andere door het design van het logo van Air Max op de hiel wat een knikje geeft naar het logo van Nintendo.

De grijze kleur staat voor de kleur van de controller. De groene, blauwe, gele en rode accenten stellen de knoppen en het logo van Nintendo voor. Op de lip (tong) van de linkerschoen staat ‘Reset’ en op de rechter schoen staat ‘Power’, twee termen die voor de Nintendo gamers herkenbaar zijn.

Lees meer

Nike Air Max

Fortnite verliest positie als meest bekeken game op Twitch

The Esports Observer heeft haar data gepubliceerd over de meest bekeken games op Twitch in de eerste helft van 2019. Uit de data blijkt dat Fortnite, in tegenstelling tot vorig jaar, niet meer op eerste plek staat. Sterker nog, de kijkcijfers van het battle royale-spel zijn zelfs gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Fortnite is ingehaald als best bekeken game door League of Legends, dat in de periode van 1 januari tot en met 30 juni in totaal meer dan 512 miljoen uur is bekeken op Twitch. Fortnite volgt op de tweede plek met 465 miljoen kijkuren, terwijl de top drie compleet wordt gemaakt door Grand Theft Auto 5. De laatstgenoemde game is tot nu toe iets meer dan 269 miljoen uur bekeken in 2019, mede door de stijgende populariteit van roleplaying-servers.

Lees meer

Fortnite Season 9

Dr. Mario World nu te downloaden voor Android en iOS

Dr. Mario World is deze week officieel gelanceerd, al kon het spel sinds gistermiddag al worden gedownload voor Android- en iOS-apparaten. Het puzzelspel, waarin virussen geëlimineerd moeten worden door deze te combineren met een capsule van dezelfde kleur, bevat vijf werelden en meer dan 169 levels, bestaande uit puzzels, getimede uitdagingen en een multiplayer-modus.

De lancering van Dr. Mario World heeft tot nu toe gezorgd voor gemengde reacties. Zo zijn veel fans teleurgesteld dat de gameplay van het spel niet meer lijkt op de traditionele Tetris-achtige besturing, maar in plaats hiervan veel weg heeft van het mobiele spel Candy Crush Sage. Bovendien leiden de verschillende microtransacties in Dr. Mario World tot ophef.

Lees meer

Dr Mario World

Nintendo Switch Lite officieel aangekondigd

De Nintendo Switch Lite is officieel aangekondigd. Nintendo omschrijft de nieuwe console als een compact, lichtgewicht model dat zich richt op handheld spelen. Zoals vooraf werd gedacht kan de Switch Lite niet worden verbonden met een televisiescherm en bevat het apparaat geïntegreerde Joy-Cons, welke niet losgekoppeld kunnen worden.

De Switch Lite is verkrijgbaar in de drie kleuren geel, grijs of turquoise en ondersteunt alle software die op de handheld-modus van de originele Nintendo Switch kan worden gespeeld. De geïntegreerde besturing ondersteunt echter geen trilfunctionaliteit of infrarood bewegingssensor, wat betekent dat sommige spellen beperkt of niet speelbaar zijn op de Switch Lite. Het is wel mogelijk om losse Joy-Cons te verbinden met het apparaat.

Lees meer

switch lite

The Lord of the Rings-mmo mede ontwikkeld door Amazon

Amazon Game Studios is mede-ontwikkelaar van een nieuwe mmorpg gebaseerd op The Lord of the Rings-franchise. De studio zou het spel samen met Athlon Games ontwikkelen. Amazon is echter leidend in de ontwikkeling van het spel. Dat is geen verrassing, aangezien het bedrijf ook een televisieserie gebaseerd op The Lord of the Rings-franchise ontwikkeld.

De game wordt bij Amazon ontwikkeld door een team dat ook werkt aan de mmo New World. Hierin zitten ontwikkelaars die onder andere aan World of Warcraft, Destiny en Everquest hebben gewerkt. Het spel zou free-to-play worden.

Lees meer

Lord of the Rings

Sierd de Vos en Jeroen Grueter aangekondigd als commentatoren Fifa 20

Electronic Arts heeft officieel aangekondigd dat Sierd de Vos en Jeroen Grueter de nieuwe Nederlandstalige commentatoren zijn in Fifa 20. De twee zijn te horen in alle modi van het voetbalspel, inclusief de nieuwe Volta-spelmodus die dit jaar voor het eerst wordt geïntroduceerd in de franchise.

De Vos en Grueter hebben het afgelopen jaar bijna 700 uur samen doorgebracht in de studio om al het commentaar, de spelersnamen en de clubs in te spreken voor Fifa 20. Volgens EA gaat het om meer dan een miljoen woorden en uitspraken, waaronder veel bekende uitdrukkingen van De Vos. Zo zal ook het beroemde 'Koekkoek' terug te horen zijn in het spel.

Lees meer

Psychonauts 2 wordt uitgesteld tot 2020

Psychonauts 2 stond oorspronkelijk stond gepland voor een lancering dit jaar, maar in juni werd op de E3 bekendgemaakt dat het spel vertraging ging oplopen. Double Fine Productions, de ontwikkelaar van het spel, heeft nu een blogpost geplaatst waarin wordt onthuld dat Psychonauts 2 is uitgesteld tot 2020.

Vorige maand werd tijdens de E3-persconferentie van Microsoft aangekondigd dat Double Fine is overgenomen door Xbox Game Studios. Als onderdeel van deze overname wordt Psychonauts 2 nu uitgegeven door Microsoft in plaats van Starbreeze. Of deze verandering van uitgever invloed heeft gehad op het uitstellen van de releasedatum, wordt niet gezegd.

Lees meer

Psychonauts 2

3D Realms-shooter Ion Maiden heet nu Ion Fury

De nieuwe shooter van 3D Realms en Voidpoint heet niet meer Ion Maiden, maar Ion Fury. De ontwikkelaar werd voor de rechter gesleept door de band Iron Maiden, die vond dat de titel van de game teveel op hun bandnaam leek. 3D Realms heeft de naam van het spel inmiddels veranderd.

Naast een nieuwe trailer laat 3D Realms nu ook weten dat de shooter op 15 augustus op pc uitkomt. Het spel was al geruime tijd in Early Access beschikbaar. Gamers besturen Shelly 'Bombshell' Harrison, een expert in het verwijderen van bommen die probeert een slechte dokter en zijn cult op te ruimen.

Lees meer

Ion Fury

Dit artikel delen:

Lees meer

Dit weten we tot nu toe van Cyberpunk 2077 De Nintendo Switch die niet kan switchen
0

Reacties op: Nieuws van de week: Switch Lite onthuld en Fortnite niet meer het best bekeken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.