Weekoverzicht
Red Dead

Nieuws van de week: Red Dead Redemption en Pokémon

Releasedatum Red Dead Redemption gelekt?

Geschreven door Eline Oosterloo op
Feestdagen of niet, gameland staat nooit stil. In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd?

'Pokémon op Switch krijgt real-time gevechten'

Volgens Chinese bronnen zou de nieuwe Pokémon-game op de Switch voor het eerst in de hoofdserie real-time gevechten krijgen.

De website Pokejungle meldt dat Chinese bronnen die al eerder correcte informatie hebben gelekt meer weten over de aankomende Pokémon-game voor de Switch. De game, die op E3 dit jaar werd aangekondigd maar nog niet is getoond, zou namelijk al vertaald worden in China, waardoor er meer details zijn over de gameplay in het spel.

De grootste verandering is dat gevechten in het spel zich in real-time zouden afspelen, in plaats van turn-based zoals in voorgaande Pokémon-games. Dit vernieuwde, versimpelde gevechtssysteem wordt vergeleken met de Digimon World-games, waarin moves nog altijd via een menu worden gekozen.

Verder zouden er geen nieuwe Mega Evolutions in de game zitten en keren de Z-Moves terug, die via het bewegen van de Joy-Cons geactiveerd zouden kunnen worden. De regio waarin de Pokémon-game zich afspeelt zou geïnspireerd zijn door Spanje of Italië. Tot slot melden de bronnen dat de game eind 2018 of begin 2019 zou verschijnen op de Switch. De geruchten zijn nog niet bevestigd; Nintendo heeft nog geen details vrijgegeven over de game.

Star Trek Bridge Crew vereist geen vr-headset meer

Ubisoft's Star Trek Bridge Crew kan dankzij een nieuwe update ook zonder vr-headset gespeeld worden.

In de vr-game kunnen spelers aan boord van het ruimteschip uit Star Trek plaatsnemen en samenwerken met andere spelers om zo het schip te besturen.

Dankzij de nieuwe update is een vr-headset niet meer benodigd om het spel te spelen. Mensen zonder headset kunnen ook samenspelen met spelers die wel een headset op hebben.

Star Trek Bridge Crew is speelbaar met op pc en PlayStation VR en kan gebruikt worden met Oculus Rift, Vive en PlayStation VR.

Gran Turismo Sport was geruime tijd niet online te spelen

De servers van racegame Gran Turismo Sport waren geruime tijd offline. Inmiddels is de game weer online speelbaar.

Veel van de opties van de game zijn alleen speelbaar wanneer de servers werken. Spelers waren dan ook gefrustreerd dat het spel ongeveer een dag nauwelijks speelbaar was.

Het probleem was dat dankzij een recente update en de kerstperiode er veel spelers tegelijk online waren in Gran Turismo Sport, wat PlayStation Network automatisch als een mogelijke aanval zag. Dit was niet het geval en inmiddels zijn de servers weer op actief gezet.

GT Sport

Release Red Dead Redemption 2 op 8 juni volgens Deense webshop

Een Deense webshop heeft kort een releasedatum van 8 juni voor Red Dead Redemption 2 vermeld.

Opvallend detail is dat deze Deense webshop, genaamd Coolshop, maanden voor de officiële aankondiging al de releasedatum van Grand Theft Auto 5 correct had.

Rockstar heeft Red Dead Redemption 2 uitgesteld naar "lente 2018". 8 juni zou nog in de lente vallen. De precieze releasedatum is echter nog niet officieel aangekondigd, dus vooralsnog blijft dit een gerucht.

Red Dead Redemption 2 is het vervolg op de populaire openwereldwestern van Rockstar. De game verschijnt op PlayStation 4 en Xbox One.

Red Dead Redemption 2

De inhoud van de GOTY-editie van Hitman

Een video van de Game of the Year-edition van Hitman legt uit wat mensen die deze speciale editie van de game allemaal krijgen.

De GOTY-editie verscheen al in noember op pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar onafhankelijke ontwikkelaar IO Interactive wilde nog even duidelijk maken wat potentiële consumenten allemaal krijgen voor hun geld.

Het pakket bevat alle content uit het eerste seizoen van de game, maar ook enkele grafische verbeteringen en extra gameplay. Het kleurgebruik en de lichtinval wordt sowieso verbeterd en de game loopt op platforms die het ondersteunen zelfs in 4K, al kan er ook gekozen voor een modus met een framerate van een consistente 60 frames per seconde.

Qua content bevat de game een nieuwe campagne genaamd Patient Zero, waarin spelers er voor moeten zorgen dat een virus zich niet verspreid in locaties uit het eerste seizoen van de game. Ook bevat het pakket drie nieuwe Escalations Contracts, drie nieuwe outfits en drie nieuwe wapens.

De GOTY-editie is nu met korting te koop via Steam via de Winter Sales. Hij kost daar 38,49 euro.

Chandragupta Maurya in Civilization 6: Rise and Fall

In een nieuwe video wordt nieuwe leider Chandragupta Maurya in Sid Meier's Civilization 6 getoond.

De leider is onderdeel van de nieuwe uitbreiding voor Civilization 6, Rise and Fall, die vanaf 8 februari 2018 beschikbaar komt. Maurya is een andere leider die spelers voor India kunnen kiezen naast Gandhi. In de geschiedenisboeken staat hij bekend als degene die een einde maakte aan de corrupte Nanda-dynastie en de Mauryan-dynastie inluidde.

Civilization 6 is beschikbaar voor pc en iPad. De uitbreiding is vooralsnog alleen voor pc aangekondigd.

PlatinumGames wil kleinere games met eigen ideeën maken

De Japanse studio PlatinumGames wil wat kleinere games met eigen ideeën ontwikkelen, naast het werk dat ze doen voor grotere uitgevers.

De studio achter games als Bayonetta, Vanquish en Nier: Automata maakte tot nu toe games voor andere uitgevers, waardoor de franchises eigendom van betreffende uitgevers waren. Atsushi Inaba van Platinum laat in een interview met Game Informer weten dat ze ook zelf IP's willen verzinnen en daar met relatief kleine teams games rondom willen maken.

"We raken meer geïnteresseerd in het concept van zelf games uitgeven en onze eigen titels maken", aldus Inaba. "Het laatste jaar vinden we dat iedereen een game-idee kan voorstellen en we hebben dan ook zo'n zeventig ontwerpdocumenten van verschillende mensen ontvangen. Als je daar allerlei andere random ideeën bij optelt zijn het er nog veel meer."

Inaba vervolgt: "Dus dit jaar kijken we waar we ons wel en niet op willen focussen en richten we ons op twee ontwerpen. We kunnen geen game voor miljoenen dollars maken, want zoveel geld hebben we niet als onafhankelijke ontwikkelaar. Maar we willen ook niet als een indie werken met maar een paar mensen die een spel maken. Het moet ergens in het midden uitkomen, met zo'n twintig mensen die werken aan een game, dat is een gezonde grootte."

PlatinumGames werkt op dit moment aan Bayonetta 3, die in ontwikkeling is voor de Switch. Verdere details over aankomende games van de studio zijn nog niet bekend.

'Nintendo stelt Switch-cartridges van groter formaat uit'

Nintendo zou Switch-cartridges die meer data kunnen bevatten uit hebben gesteld naar 2019.

Dat meldt Wall Street Journal. Nintendo zou eerst van plan zijn geweest de cartridges van 64 GB in de tweede helft van 2018 te lanceren. Dit zou nu zijn uitgesteld naar 2019, vanwege "technische problemen" met deze cartridges.

De huidige cartridges voor Switch hebben maximaal 32 GB opslagruimte. Hoewel Nintendo-games zelf genoeg aan deze hoeveelheid ruimte lijken te hebben, zijn er een aantal games van andere uitgevers die niet in zijn geheel op de cartridges passen.

Het is niet bekend in hoeverre het artikel van Wall Street Journal op waarheid is berust.

Switch

Gran Turismo Sport krijgt update die regen op tracks toevoegt

Gran Turismo Sport-spelers kunnen in de toekomst updates verwachten die regen en diverse weersomstandigheden op tracks in de game toevoegen.

Op dit moment heeft alleen de track Northen Isle Speedway regen. Volgens Gran Turismo-ontwikkelaar Kazunori Yamauchi kunnen andere tracks ook regen verwachten via updates. "Alle wagens in de game zijn al zo gebouwd dat ze met regen om kunnen gaan."

Het is niet bekend of en wanneer spelers deze updates kunnen verwachten. Wel heeft Sony aangekondigd de online ondersteuning van Gran Turismo 6 te stoppen. Vanaf 28 maart 2018 gaan de servers offline en kunnen spelers het niet meer online tegen elkaar opnemen.

GT Sport

Nieuwe Destiny 2-uitbreiding heet mogelijk Gods of Mars

Op de Japanse en Amerikaanse PlayStation Store zijn mogelijke details van een nieuwe uitbreiding op Destiny 2 gelekt.

De uitbreiding zou Gods of Mars heten en in maart 2018 lanceren. De winkelpagina is inmiddels weer verwijderd, maar Reddit-gebruiker GodsofMarsleak heeft screenshots genomen.

In Gods of Mars kunnen spelers volgens de pagina een nieuwe locatie bezoeken, de Frigid Vale of Mars, waarbij spelers zij aan zij met Ana Bray vechten. Zoals gebruikelijk bevat de uitbreiding nieuwe wapens, verhalende missies, armor, multiplayermaps en vijanden. Daarbij zou er 68 GB aan schijfruimte voor zowel de hoofdgame als de uitbreiding nodig zijn.

Destiny 2 heeft deze maand zijn eerste uitbreiding gekregen, genaamd Curse of Osiris.

Gods of Mars

Dit artikel delen:

Lees meer

Twintig jaar Grand Theft Auto: Deel 1 Nieuwe vrienden in Persona 5
0

Reacties op: Nieuws van de week: Red Dead Redemption en Pokémon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.