Weekoverzicht

Nieuws van de week: PS4 meer dan 30 miljoen keer verkocht

En verder: Tien wereldpremières tijdens The Game Awards 2015

Geschreven door Aida . op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

PlayStation 4 wereldwijd meer dan 30 miljoen keer verkocht, is de populairste console van Nederland

De Sony Playstation 4 is twee jaar na de lancering wereldwijd 30,2 miljoen keer verkocht. Dat maakte Sony woensdag bekend.

De Playstation 4 werd in november 2013 gelanceerd. In maart dit jaar stond de teller nog op 20 miljoen stuks. Dit boekjaar, dat eindigt in maart 2016, wil Sony 17,5 miljoen Playstation 4-consoles verkopen.

Volgens analisten loopt Sony hiermee voor op zijn grootste concurrent, de Xbox One van Microsoft, zo meldt de Wall Street Journal.

‘PlayStation 4 veruit populairste nieuwe console van Nederland’

De PlayStation 4 is met afstand de populairste nieuwe spelcomputer van Nederland. Dat stelt marktonderzoeker Multiscope donderdag op basis van een onderzoek onder 6.536 Nederlanders.

Bijna 40 procent van alle Nederlandse huishoudens zou een spelcomputer hebben staan. Bij deze huishoudens gaat het in 13 procent van de gevallen om een PlayStation 4, wat het de populairste nieuwe console maakt. De Xbox One staat bij 5 procent van de spelcomputerbezitters in huis.

Tien wereldpremières tijdens The Game Awards 2015

Er worden tien games voor het eerst getoond tijdens The Game Awards 2015, die op 3 december gehouden worden. Dit bevestigt Geoff Keighley, de presentator van de awards, op Twitter.

Het is niet de eerste keer dat er nieuwe games en bijvoorbeeld nieuwe trailers worden getoond tijdens The Game Awards. Afgelopen jaar werden er bijvoorbeeld nieuwe gameplaybeelden van The Legend of Zelda Wii U getoond. De genomineerden voor Game of the Year zijn Bloodborne, Fallout 4, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, Super Mario Maker en The Witcher 3: Wild Hunt. Een complete lijst met de genomineerden voor alle awards werd eerder al bekendgemaakt.

The Game Awards starten in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 december om 03:00 uur Nederlandse tijd. Het evenement wordt live verslagen op Gamer.nl en is hier ook te bekijken.

Tweede editie Dutch Comic Con vindt plaats in maart 2016

De tweede editie van Dutch Comic Con (DCC) wordt ergens in maart 2016 gehouden. Onder andere Stefanie Joosten, die model heeft gestaan voor Quiet uit Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, komt langs.

Dutch Comic Con wordt wederom mede georganiseerd door Reshift Digital, de uitgever van Gamer.nl en zusteruitgaves InsideGamer en Power Unlimited. 

Er worden weer diverse grote namen van acteurs verwacht op de tweede editie van DCC. De eerste grote aankondiging is de aanwezigheid van Stefanie Joosten, die model stond voor het populaire personage Quiet uit Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Joosten woont in Japan en komt speciaal naar Nederland voor de Dutch Comic Con. Samen met Insidegamer zal Stefanie meet & greets doen met haar trouwe fans. Deze worden weggegeven via de Facebook-pagina van Dutch Comic Con en InsideGamer.

De PlayStation Plus en Xbox Games With Gold-titels van december zijn bekend

De games die PlayStation Plus-leden gratis kunnen downloaden in december zijn bekend. In totaal zijn er zes titels beschikbaar. PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita krijgen elk twee titels.

Op PlayStation 4 verschijnen Gauntlet: Slayer Edition en het eerste hoofdstuk van de nieuwe King’s Quest. PlayStation 3 ontvangt cybershooter Far Cry 3 Blood Dragon en de meest recente SSX-titel. PlayStation Vita-gebruikers kunnen Rocketbirds Hardboiled en Freedom Wars verwachten.

Xbox Games with Gold-games van december bekendgemaakt

De Games with Gold-games van december zijn bekendgemaakt. Van 16 december tot en met 15 januari is Thief gratis op Xbox One.

Daarnaast is de rpg The Incredible Adventures of Van Helsing van 1 december tot en met 1 januari gratis op Xbox One. Hiervoor is natuurlijk wel een Xbox Live Gold-abonnement nodig.

Op Xbox 360 komen er drie games gratis beschikbaar. Van 1 december tot en met 15 december is Castlestorm gratis. Van 16 december tot en met 31 december kunnen Gold-leden gratis Operatipon Flashpoint: Dragon Rising en Sacred 3 downloaden.

Dead or Alive Xtreme 3 komt niet naar het westen

Dead or Alive Xtreme 3 wordt niet uitgebracht in het westen. Dit laat Team Ninja weten op de officiële Dead or Alive Facebook-pagina.

Team Ninja schrijft het volgende: “We brengen Dead or Alive Xtreme 3 niet naar het westen en zijn niet van plan van gedachten te veranderen.”

Volgens Team Ninja nemen zij deze beslissing naar aanleiding van reacties op hoe vrouwen worden behandeld in de game-industrie. “Weet je dat er problemen zijn binnen de game-industrie met betrekking tot hoe vrouwen worden behandeld? We willen het niet hier bespreken, maar we hebben het zeker besproken met betrekking tot het maken van deze beslissing.”

Team Ninja sprak al eerder over een cultuurbarrière tussen Japan en het westen. De game komt in februari 2016 in Japan uit op PlayStation 4 en Vita.

Dit artikel delen:

Lees meer

Release 3DS-game Story of Seasons naar voren geschoven Warhammer End Times: Vermintide
6

Reacties op: Nieuws van de week: PS4 meer dan 30 miljoen keer verkocht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 28 november 2015 12:31
  Dat de ps4 30 miljoen keer is verkocht en de populairste current gen console heeft Sony verdient.


  Dat dead or alive xtreme 3 niet naar het westen komt is belachelijk want er is niks mis met deze game en zet vrouwen niet enkel neer als lust object.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Massiv

  • 28 november 2015 20:49
  Deden ze dat maar wel.. Lol

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  unipro81

  • 30 november 2015 10:57
  De ontwikkelaar besluit zelf om hem hier niet uit te brengen he…niets belachelijks aan dus, gewoon een slimme zet. Mensen die hem echt willen kopen hem toch wel (immers regiovrije consoles) en de markt was hier sowieso al niet bijzonder groot geweest. ergo: geen kosten en de omzet halen ze toch wel.

  Zelf vind ik het ook een beetje zielig zo'n spel…alsof je dan een soort van legale pixelporno hebt, al geloof ik heus wel dat er mensen zijn die dat anders zien (en dat is ook prima).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Taken NL

  • 28 november 2015 17:50
  Microsoft heeft de release van de Xbox One in Europa echt verprutst.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  unipro81

  • 30 november 2015 10:59
  Niet alleen de release, ook de 'ontwikkeling'. Ze hadden meer 'on par' moeten blijven met Sony qua techniek.

  Het zegt overigens meer over hoe merkentrouw gamers zijn. Blijkbaar minder dan je zou denken…het kan dus maar zo weer eens omslaan als de wind eens anders waait.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Taken NL

  • 30 november 2015 20:56
  IK heb al twee Playstations 4 gehad en zit nu aan mijn tweede Xbox One ik moest een keuze maken van mijn vriendin ik mag ze niet beiden kopen.

  Daarnaast heb ik een Wii U en de NX komt er natuurlijk ook in maar daar gebruik ik de kinderen voor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.