Weekoverzicht

Nieuws van de week: PlayStation 4 Pro aangekondigd

Met o.a. Super Mario Run en Batman: Return to Arkham

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

PlayStation 4 Pro met 4K- en HDR-ondersteuning aangekondigd

Sony heeft een nieuwe console aangekondigd genaamd PlayStation 4 Pro. Het apparaat bevat verbeterde hardware waardoor games in 4K en HDR kunnen worden vertoond. PlayStation 4 Pro heeft onder andere een snellere videokaart, een snellere kloksnelheid en een harde schijf met 1TB geheugen. De console heeft de mogelijkheid om games weer te geven in een 4K-resolutie, wat betekent dat er acht miljoen pixels worden geproduceerd door PlayStation 4 Pro om een scherper beeld te kunnen tonen.

De verbeterde hardware maakt het ook mogelijk om HDR-beelden te vertonen. HDR staat voor High Dynamic Range en zorgt voor fellere kleuren en een verbeterd contrast. Tijdens de presentatie onthulde CEO Andrew House dat alle bestaande PlayStation 4-systemen ook gebruik kunnen gaan maken van HDR via een aankomende firmware update. Het is nog onduidelijk of dit afwijkt van HDR op PlayStation 4 Pro.

De PlayStation 4 Pro heeft een vergelijkbaar ontwerp als de kleinere versie van de originele PlayStation 4, die eerder op de avond werd aangekondigd. Wel is de PlayStation 4 Pro groter en dikker dan de kleinere PlayStation 4, wat goed te zien is in deze afbeelding.

Zoals eerder was uitgelekt, bevat de DualShock 4-controller die wordt bijgeleverd nu een lichtgevende streep in de Touch Pad. Vermoedelijk toont dit dezelfde kleuren als op de bovenkant van de controller, die van kleur verandert bij specifieke momenten in een game of om spelers te onderscheiden. De nieuwe controller wordt los beschikbaar gesteld in zwart, rood en blauw. Tevens heeft de PlayStation Camera een nieuwe ontwerp gekregen. Het nieuwe model wordt tegelijkertijd uitgebracht met de kleinere PlayStation 4 die volgende week verschijnt. PlayStation 4 Pro lanceert op 10 november en kost 399,99 euro.

PlayStation 4 Pro

Mario-game voor iOS aangekondigd tijdens Apple-presentatie

Nintendo gaat voor het eerst een Mario-game uitbrengen voor iOS. Dat is woensdag bekendgemaakt door Mario-bedenker Shigeru Miyamoto tijdens de iPhone-presentatie van Apple.

In de platformer Super Mario Run beweegt de Italiaanse loodgieter automatisch naar rechts en moeten spelers op het scherm van een iPhone drukken om te springen. Door het scherm langer in te drukken kan Mario hoger springen.

In een andere modus kunnen spelers het opnemen tegen de prestatie van een vriend. Ook wordt het mogelijk om eigen levels te maken.

De game komt voor het eind van het jaar uit. De prijs van Super Mario Run is nog onduidelijk, al zal hij in ieder geval niet gratis zijn. Er zullen ook geen in-app aankopen zijn, beloofde Miyamoto. Hiermee wil Nintendo de volledige game beschikbaar stellen in plaats van content te vergrendelen via free-to-play.

Vermoedelijk komt Super Mario Run ook naar Android, maar pas op een later moment. Daarover werden tijdens de Apple-presentatie nog geen details gegeven.

Door het nieuws steeg het aandeel van Nintendo enorm op de Amerikaanse beurs. Kort na de aankondiging noteerde het aandeel een plus van ruim 25 procent.

Batman: Return to Arkham komt op 20 oktober uit

De remastercollectie Batman: Return to Arkham komt op 20 oktober uit, zo heeft Warner Bros. Interactive Entertainment aangekondigd.

De PS4- en Xbox One-collectie bevat remasters van Rocksteady-games Batman: Arkham Asylum en Batman: Arkham City. Alle downloadbare content voor de games zit ook bijgevoegd.

De game zou eerst in juli uitkomen, maar werd uitgesteld om de collectie bij te schaven. Hoewel de Batman-games positieve kritieken van de pers en gamers kregen, werd er geklaagd over de graphics van de remasters. Warner heeft een video uitgebracht om te tonen hoe de remasters er nu voorstaan.

Kleinere PlayStation 4 volgende week beschikbaar, kost 299 euro

Sony heeft het bestaan van een kleinere PlayStation 4 bevestigd. De aankondiging werd gedaan tijdens de PlayStation Meeting-presentatie in New York.

Vorige maand lekte de nieuwe versie van de PlayStation 4 al uit. Nu heeft Sony het bestaan van het apparaat bevestigd. De nieuwe PlayStation 4-versie bevat dezelfde interne hardware als de originele console, maar is zowel kleiner als lichter en heeft een nieuwe ontwerp. Sony geeft het apparaat geen andere naam, maar noemt het op Twitter "de nieuwe PS4".

De vernieuwde PlayStation 4 is vanaf 16 september beschikbaar en gaat 299 euro kosten.

PlayStation 4 slim

Pokémon Go Plus komt volgende week uit

Pokémon Go Plus, de armband die draadloos verbinding maakt met de smartphonegame, ligt vanaf 16 september in de winkels.

De Pokémon Go Plus maakt het via een draadloze verbinding met je telefoon mogelijk om pokémon te vangen zonder op het scherm te kijken. Niantic en Nintendo maakten vandaag bekend dat de accessoire op 16 september in 'de meeste landen' wereldwijd uit gaat komen, en later in het jaar in Zuid-Amerika.

Nintendo kondigde ook aan dat de app al meer dan 500 miljoen keer is gedownload en dat hij tevens Apple Watch-ondersteuning krijgt.

De armband werkt met de volgende mobiele besturingssystemen:
iOS 8 - 9: iPhone® 5/5c/5s/SE/6/6s/6 Plus/6s Plus
Android 4.4 - 6.0: Android 4.4 of hoger met Bluetooth® Smart en RAM2GB of meer

Pokemon Go

Dit artikel delen:

Lees meer

'Sony blokkeert mods voor Fallout en Skyrim' Vampyr
0

Reacties op: Nieuws van de week: PlayStation 4 Pro aangekondigd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.