Weekoverzicht
GTA5

Nieuws van de week: Outer Wilds exclusief op Epic Store en GTA 5 is 110 miljoen keer verkocht

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Outer Wilds verschijnt tijdelijk exclusief op Epic Games Store

Het aankomende Outer Wilds van Mobius komt tijdelijk exclusief naar de Epic Games Store. De ruimteverkenningsgames die werd gefinancierd via crowdfunding op Fig had eigenlijk in 2016 al af moeten zijn en moest toen via Steam naar pc, Mac en linux komen. Nu komt de game eerst exclusief naar Epic Games Store en Xbox One.

Veel mensen die het project al die jaren hebben ondersteund, zijn teleurgesteld dat het spel nu eerst op de Epic Games Store verschijnt. "Ik vind dit onethisch voor games die via crowdfunding campagnes zijn ontstaan. Ik wilde de game niet ondersteunen zodat ik het pas maanden na de release kon spelen", aldus een Reddit-gebruiker.

Lees meer

Outer Wilds

Final Fantasy 7 Remake bestaat nog altijd uit meerdere episodes

De aankomende remake van Final Fantasy 7 bestaat nog altijd uit meerdere episodes, zo bevestigt Square Enix. Aangezien het jaren stil is geweest rondom de game en Square Enix de ontwikkeling overnam van CyberConnect 2, waren veel fans onzeker over diverse details. Zo zou het spel oorspronkelijk in verschillende delen uitkomen, maar was het niet duidelijk of dit nog altijd het geval was.

Op de Japanse website van Square Enix viel kort na de release van de nieuwe trailer vorig week te lezen dat Final Fantasy 7 Remake nog altijd uit meerdere delen bestaat. "Er wordt opnieuw gewerkt aan de meeste van de content uit het origineel en de game komt in meerdere delen uit. Meer informatie volgt in juni."

Lees meer

Final Fantasy 7

Grand Theft Auto 5 is 110 miljoen keer verkocht

Take-Two Interactive heeft gisteren haar fiscale jaarcijfers bekendgemaakt, waar het onder andere onthulde dat de totale omzet van het bedrijf is gestegen met 49 procent tot 2,67 miljard dollar. Ook werd er gepraat over de verkopen van de verschillende uitgegeven games. Zo heeft Grand Theft Auto 5 nu wereldwijd 110 miljoen kopieën verkocht.

De maandelijkse verkopen van GTA 5 zijn gedaald ten opzichte van november vorig jaar, toen het spel de mijlpaal van 100 miljoen verkochte kopieën bereikte. Toch zijn de verkopen volgens Take-Two directeur Strauss Zelnick beter dan verwacht. Hij zegt tijdens de presentatie dan ook dat GTA 5 heeft bewezen een must-have-titel te zijn op elk platform.

Lees meer

Ubisoft-werknemer grapt over nieuwe Splinter Cell-game

Een werknemer van Ubisoft claimt op Twitter aan een nieuwe Splinter Cell-game te werken, maar de uitgever laat weten dat het om een grap gaat. Julian Gerighty, de creative director van Tom Clancy's The Division 2, plaatste op Twitter een foto van hemzelf samen met Ubisoft-regisseurs Dan hay en Roman Campos-Oriola. In het bericht meldt hij dat hij met hen werkt aan een nieuwe Splinter Cell en dat hij "niet kan wachten op E3".

Ubisoft nam contact op met US Gamer om te melden dat het om een grap van Gerighty ging. "Julian maakte overduidelijk een grap, daar houdt hij immers van. Het lijkt er op dat onze creative directors het op dit moment naar hun zin hebben. We hebben op dit moment geen aankondigingen om te maken."

Lees meer

Splinter Cell

Naughty Dog plaatst vacatures om The Last of Us 2 'af te ronden'

Anthony Newman, co-regisseur van The Last of Us 2, heeft op Twitter een afbeelding geplaatst van een aantal vacatures bij Naughty Dog. De ontwikkelaar van het langverwachte PlayStation 4-spel is op zoek naar werknemers uit verschillende disciplines, waaronder animators, designers, schrijvers en programmeurs.

In het bericht zegt Newman dat er een aantal posities beschikbaar zijn om te helpen bij 'het afronden van deze game'. Hierbij wordt waarschijnlijk gerefereerd naar The Last of Us 2, het enige bekende project waar Naughty Dog aan werkt. De Tweet suggereert dat het spel in de laatste fase van de ontwikkeling zit.

Lees meer

The Last of Us 2

Switch heeft totale verkoop van PS4 in Japan ingehaald

Er zijn in Japan inmiddels meer exemplaren van de Switch verkocht dan van de PlayStation 4. Dat blijkt uit nieuwe wekelijkse verkoopcijfers van Famitsu. In totaal zijn er nu 8.125.637 exemplaren van de Switch verkocht in het land. Van de PlayStation 4, PS4 Pro en PS4 Slim samen zijn er in Japan 8.077.756 exemplaren verkocht.

Dit is vooral opvallend omdat de PlayStation 4 in februari 2014 in Japan beschikbaar kwam, terwijl de Switch pas in maart 2017 verscheen. Het feit dat de Switch als handheld kan functioneren, is mogelijk een belangrijke reden voor het recente succes van Nintendo in het land. Hoewel de Switch overal goed verkoopt, loopt de PlayStation 4 wereldwijd wel enorm voor met bijna 100 miljoen verkochte exemplaren.

Lees meer

Nintendo Switch

The Witcher nu gratis verkrijgbaar via GOG

De eerste The Witcher-game is nu gratis verkrijgbaar via GOG. Spelers kunnen de game geheel gratis binnenhalen via GOG wanneer men de digitale kaartgame Gwent aanschaft op het platform. Gwent is een free-to-play game, dus voor beide games hoeft niets betaald te worden.

De eerste The Witcher kwam in 2007 uit. De game is een stuk minder uitgebreid en afgewerkt als het populaire The Witcher 3, maar is nog altijd een ambitieuze rpg met een rijke cast aan personages. De versie die op GOG gratis wordt aangeboden is de verbeterde Enhanced Edition.

Lees meer

The Witcher

Ontbreken matchmaking in The Division 2-raid zorgt voor ophef

Massive Entertainment heeft bekendgemaakt dat de eerste raid van The Division 2, Operation Dark Hours, nu beschikbaar is. In de raid vormen acht spelers een team, met als doel om de vijandige Black Tusk-groep te verdrijven uit Washington National Airport.

De lancering van de The Division 2-raid heeft ook voor veel ophef gezorgd bij spelers. De raid heeft namelijk geen matchmaking, wat betekent dat spelers zelf een team van acht moeten samenstellen. Dit is opvallend, omdat een eerdere promotieafbeelding van The Division 2 specifiek vermeldde dat alle activiteiten en moeilijkheidsgraden in het spel over matchmaking zouden beschikken.

Lees meer

the division 2

Microsoft en Sony gaan samenwerking aan op gebied van cloud gaming

Microsoft en Sony gaan een strategisch partnerschap aan op het gebied van cloud gaming en kunstmatige intelligentie. De twee bedrijven 'verkennen de gezamenlijke ontwikkeling van toekomstige cloud-opties in Microsofts Azure om hun game- en contentstreamingdiensten te ondersteunen.' Daarbij noemt Microsoft expliciet dat er ook wordt gekeken naar het huidige gebruik van Microsofts Azure-datacenters voor Sony's streamingdiensten, beter bekend als PlayStation Now.

Sony en Microsoft hebben met de zeer opmerkelijke samenwerking het doel voor ogen om entertainment op basis van streaming wereldwijd verder te helpen. Ontwikkelplatformen voor contentmakers zouden daarbij ook verder kunnen groeien.

Lees meer

Sony

Tien procent van Game Mania-winkels gesloten in komende twee jaar

Game Mania sluit de komende twee jaar tien procent van de winkels. Dat meldt CEO Kris Lenaerts in een interview met RetailTrends. Het aantal Game Mania-vestigingen nam in de afgelopen vier jaar al met zo'n tien procent af tot 75 winkels en Lenaerts verwacht een afname van hetzelfde percentage in de komende twee jaar. Reden voor het sluiten van de vestigingen is de snelle digitalisering van de markt, maar de groei van Game Mania's eigen webshop draagt hier ook aan bij.

Tegenover het sluiten van de winkels staat ook een aantal openingen van Game Mania concept stores, winkels met minder games en meer ruimte voor evenementen. Na de opening van concept stores in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht en Den Haag worden er nog minstens acht concept stores geopend.

Lees meer

Game Mania

Dit artikel delen:

Lees meer

Zo gebruik je micro-sd-kaarten in de Nintendo Switch Gemengde gevoelens over gamestreaming
1

Reacties op: Nieuws van de week: Outer Wilds exclusief op Epic Store en GTA 5 is 110 miljoen keer verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Inflatable

    • 20 mei 2019 02:39
    Dat GTA-V na zoveel jaar nog steeds zoveel verkoopt vind ik best wel bizar.. Kennelijk nog steeds (nieuwe) gamers die de game willen spelen ondanks dat het al heel wat jaren oud is inmiddels..

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.