Weekoverzicht
Metroid Prime 4

Nieuws van de week: Metroid begint opnieuw en plotse carrièreswitch

Even geduld a.u.b.

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Nintendo herstart ontwikkeling Metroid Prime 4 in samenwerking met Retro Studios

Nintendo begint opnieuw met de ontwikkeling van Metroid Prime 4. Retro Studios, die verantwoordelijk was voor de oorspronkelijke Metroid Prime-games, helpt de huidige ontwikkelaar hierbij.

Op het YouTube-kanaal van Nintendo geeft Shinya Takahashi, de senior managing executive officer een update over de ontwikkeling van Metroid Prime 4. Volgens Takahashi voldoet Metroid Prime 4 niet aan de kwaliteitseisen van de ontwikkelaar en wordt het ontwikkeltraject geherstructureerd.

Lees meer

Creative director Cyberpunk 2077 naar Blizzard

Sebastian Stępień, de voormalige creative director van Cyberpunk 2077, is weg bij CD Projekt Red en bij Blizzard begonnen.

Op het ResetEra-forum heeft men op de LinkedIn-pagina van Stępień gekeken en dat achterhaald. Stępień werkt sinds deze maand blijkbaar bij Blizzard. Ook daar zal hij als creative director aan de slag gaan, maar aan welke game is nog niet bekend. Stępień werkte zo'n twaalf jaar bij CD Projekt Red en werkte voor Cyberpunk 2077 aan games als The Witcher 2 en 3.

Lees meer

Cyberpunk 2077

Steam-pagina Yakuza Kiwami onthult releasedatum

Op de Steam-pagina is vermoedelijk de lanceringsdatum van Yakuza Kiwami te zien. In een door Sega geplaatste GIF-afbeelding, is voor een heel kort moment de datum 19 februari te zien. Deze datum kan zo goed als zeker verwijzen naar de lancering van de game.

In de betreffende GIF-afbeelding is te zien hoe het personage Goro Majima langzaam via een putdeksel uit het riool klimt. Vervolgens is op het allerlaatste moment (ter hoogte van zijn hand) heel kort de datum van 19 februari te zien. Deze datum is in een flikkering van de afbeelding te zien. Hiermee is het vrijwel zeker dat dit gaat om de lanceringsdatum van de pc-game.

Lees meer

Capcom kondigt post-launch-modus aan voor Resident Evil 2 Remake

Capcom heeft voor de remake van Resident Evil 2 een nieuwe modus aangekondigd genaamd 'The Ghost Survivors'. De aankondiging werd gemaakt tijdens een stream van het lanceringsevenement.

Volgens ResetEra verschijnt The Ghost Survivors-modus, na de lancering van de Resident Evil 2 Remake, in de vorm van een gratis update die in drie delen moet gaan uitkomen. Er is momenteel nog geen releasedatum bekendgemaakt voor de modus.

Lees meer

Resident Evil 2

'EA laat BioWare geen Knights of the Old Republic-games meer maken'

EA laat ontwikkelaar BioWare in de toekomst mogelijk geen Knights of the Old Republic-games meer maken. Dit vermoeden komt naar aanleiding van een recent Twitter-bericht van Jason Schreier van Kotaku.

In het betreffende Twitter-bericht meldt Schreier dat BioWare in het verleden meerdere pogingen heeft gedaan om via EA een nieuwe Knights of the Old Republic-game te maken. Echter hebben bestuursleden van EA dit verzoek tot nu toe elke keer afgewezen.

Lees meer

Nieuwe indiegames aangekondigd voor Nintendo Switch

Tijdens de Nintendo uitzending van de 'Indie Highlights Showcase' zijn nieuwe indiegames aangekondigd voor de Nintendo Switch. Onder andere worden dit jaar de games Wargroove en Double Kick Heroes verwacht voor de Nintendo Switch.

Wargroove

Ontwikkelaar Chucklefish komt met Wargroove. Een strategie-game, waar maximaal vier spelers tegen elkaar kunnen vechten in eigen ontworpen slagvelden en verhaallijnen. In Wargroove kunnen eigen cutscènes, maps en oorlogen ontworpen worden. Wargroove is vanaf 1 februari verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Lees meer

Kingdom Hearts 3-regisseur over vrijspelen van geheime afloop

De regisseur van Kingdom Hearts 3, Tetsuya Nomura, heeft uitgelegd hoe spelers in de game het geheime einde kunnen vrijspelen. Dit meldt Nomura tijdens een recent interview met Famitsu. Daarnaast is er een nieuwe gameplay-trailer uitgebracht voor de aankomende game.

Eerder werd bekend dat er gameplay was uitgelekt van Kingdom Hearts 3. Hierop reageerde Nomura door te zeggen dat de grootste spoilers, de epiloog en de video met het einde, pas na de lancering van de game worden toegevoegd via updates.

Lees meer

Netflix werkt mogelijk aan Resident Evil-serie

Netflix werkt mogelijk aan een serie gebaseerd op de Resident Evil-games.

Dat wordt door Deadline gemeld. De website kan nog weinig details geven over de Netflix Original-serie, maar de show zou geproduceerd worden door Constantin Film. Dit Duitse bedrijf zit ook achter de Resident Evil-films. Netflix zou op dit moment op zoek zijn naar een showrunner.

Lees meer

Resident Evil 2

DeepMind-AI versloeg twee professionele StarCraft 2-spelers

De DeepMind-AI van Google heeft in december twee professionele StarCraft 2-spelers verslagen. Dit maken Google en Blizzard bekend via een blog en een recente livestream waarin de resultaten worden getoond.

Tijdens de demonstratie van DeepMind, die de bijnaam 'AlphaStar' kreeg, speelde de AI tegen twee e-sporters genaamd Grzegorz 'Mana' Komincz en Dario 'TLO' Wünsch. Tegen beide spelers werd een serie van vijf wedstrijden gespeeld die uiteindelijk allemaal gewonnen werden door AlphaStar.

Lees meer

Starcraft 2

Ubisoft past na ophef toch Assassin's Creed-dlc aan

Ontwikkelaar Ubisoft heeft bekendgemaakt de meest recente dlc 'Shadow Heritage' voor Assassin's Creed Odyssey toch aan te gaan passen. Deze aanpassingen komen naar aanleiding van negatieve feedback door spelers nadat bekend werd dat de protagonist een heteroseksuele relatie aangaat, terwijl spelers in de hoofdgame vrij zijn om te beslissen met wie zij een relatie beginnen.

Nadat meerdere spelers zich negatief hebben geuit over een gedwongen relatie in Shadow Heritage, heeft Ubisoft besloten hiernaar te luisteren en worden er aanpassingen gedaan om spelers tegemoet te komen. In een reactie verklaart een community manager van Ubisoft dat ze dit doen om de persoonlijkheid van de spelers te weerspiegelen die gekozen hebben voor een non-romantische verhaallijn in Assassin's Creed Odyssey.

Lees meer

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Kingdom Hearts 2 Kingdom Hearts 3 kan mijn hoge verwachtingen nooit waarmaken
0

Reacties op: Nieuws van de week: Metroid begint opnieuw en plotse carrièreswitch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.