Weekoverzicht
Zelda Mario Pokemon

Nieuws van de week: 'Mario en Pokémon snel naar NX'

En verder: Xbox One S presteert soms beter dan Xbox One

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

'Pokémon, Mario en Zelda binnen zes maanden op NX'

MCVUK zegt van betrouwbare bronnen te hebben begrepen dat Mario, Zelda en Pokémon binnen zes maanden speelbaar zijn op de NX, Nintendo's nieuwe spelcomputer.

Ontwikkelaar Game Freak zou Pokémon naar het platform brengen, terwijl Nintendo werkt aan een nieuwe Mario-game en de al eerder aangekondigde Zelda: Breath of the Wild. De games zouden binnen zes maanden na lancering van de console moeten verschijnen. Volgens MCVUK is het bedrijf "vastberaden dat de NX niet dezelfde slome start zal meemaken als de Wii U of 3DS".

Daarnaast meldt de website ook dat Nintendo hard zijn best doet om meer derde partijen aan boord te krijgen. Sega, Square Enix, Ubisoft, Activision en Warner Bros zouden het apparaat alvast ondersteunen.

De bronnen waar MCVUK mee in contact is, zeggen dat informatie die Eurogamer vorige week verspreidde over de NX "100 procent waar is". De grafische kracht zou bovendien "ergens tussen die van de PS3 en PS4" in liggen, omdat Nintendo zich richt op een publiek dat zich tussen smartphone-gamers en de fanatiekere gebruikers van PlayStation 4 en Xbox One bevindt.

De NX komt volgend jaar in maart uit.

Nintendo
Playdeads Inside in augustus naar PlayStation 4

De onlangs op Xbox One en pc uitgebrachte indiegame Inside komt op 23 augustus ook naar PlayStation 4.

Eerder op de dag verscheen er al een trofeeënlijst voor de game op de site Exophase, die voorheen ook trophies voor de remasters van de Dead Rising-serie lekten voor de officiële aankondiging.

Inside is de tweede titel van Playdead. De ontwikkelaar heeft hiervoor ook de game Limbo gemaakt. Inside is een puzzel-platformer en heeft een vergelijkbare stijl met Limbo. Eind juni verscheen Inside op Xbox One en Steam, maar een PlayStation 4-versie bleef toen uit.

Inside
Niantic reageert op ophef over Pokémon Go-update

Niantic heeft gereageerd op de ophef omtrent veranderingen aan Pokémon Go die na de laatste update zijn doorgevoerd.

Op de officiële Facebook-pagina van Pokémon Go geeft Niantic opheldering over onder andere het verwijderen van de 'voetstapjes', wat leidde tot veel ophef bij spelers.

"Zoals jullie weten hebben we recentelijk een aantal aanpassingen doorgevoerd in Pokémon Go", schrijft Niantic. "We hebben de '3-stapjes'-weergave verwijderd om het onderliggende design te verbeteren. De oorspronkelijke feature, hoewel geliefd door velen, voldeed niet aan onze onderliggende productdoelstellingen. We zullen jullie op de hoogte houden terwijl we ons best doen om deze functie verbeteren."

De voetstapjes-functie werkte al langere tijd niet meer nauwkeurig, waardoor veel spelers websites zoals PokéVision gebruikten, die de exacte locatie van pokémon aantoonden op een kaart. Deze websites werden echter ook door Niantic gesloten.

Niantic legt in zijn verklaring uit dat die beslissing nodig was omdat de websites de servers van het spel belastten, die al onder hoge druk stonden door de populariteit van de applicatie.

"We willen dat jullie weten dat we hard aan het werk zijn om de game draaiende te houden terwijl we het spel globaal uitrollen", vervolgt Niantic. Het bedrijf belooft tot slot meer te communiceren over ontwikkelingen rondom de game.

Pokemon Go
Jessica Chastain en Jake Gyllenhaal in The Division-film

Ubisoft heeft de verfilming van The Division officieel aangekondigd. Jessica Chastain en Jake Gyllenhaal gaan een rol spelen in de film.

De film wordt geproduceerd door Ubisoft Motion Pictures, de film- en televisiestudio van Ubisoft. Naast hun bijdragen als acteurs, zullen Gyllenhaal en Chastain ook betrokken zijn als producent via hun productiemaatschappijen, respectievelijk Nine Stories en Freckle Films.

Jake Gyllenhaal staat onder andere bekend om zijn rol in Nightcrawler en End of Watch, maar speelde eerder ook de titulaire prins in de verfilming van Prince of Persia, een andere franchise van Ubisoft. Jessica Chastain was onlangs te zien in The Martian en Interstellar en werd genomineerd voor een Academy Award voor haar acteerwerk in Zero Dark Thirty.

Wanneer de film verwacht kan worden, werd niet bekendgemaakt. Ubisoft brengt in januari Assassin's Creed naar het witte doek en heeft verder ook verfilmingen in de planning staan van Splinter Cell, Watch Dogs en Ghost Recon.

Division
Xbox One S presteert bij bepaalde games beter dan Xbox One

De Xbox One S presteert bij bepaalde games beter dan de Xbox One. Dat blijkt uit een uitvoerige test van Eurogamer en Digital Foundry.

De kleinere variant van de Xbox One ligt sinds gisteren in de winkels. De Xbox One S kenmerkt zich door de mogelijkheid om games en films in 4K af te spelen en een vernieuwde controller. Of de console ook betere prestaties aflevert dan zijn grote broer, was tot op heden onduidelijk. Digital Foundry concludeert na testen met de console dat er wel degelijk verbeteringen zijn ten opzichte van de Xbox One.

Die verbeteringen vertalen zich naar een hogere framerate. Tijdens Project CARS werd de grootste snelheidswinst gemeten: zo'n 9fps hogere framerate dan op de Xbox One. Ook tijdens andere games presteerde de Xbox One S beter. Bij Hitman werd een verschil van 8,1 procent gemeten en bij Resident Evil 5 was dit 2,5 procent.

De Xbox One S presteert echter niet altijd beter. Fallout 4 speelt nagenoeg hetzelfde op beide consoles, zo concludeert Digital Foundry. De resultaten hangen ook af van de manier waarop games zijn geprogrammeerd.

De snelheidswinsten zijn te danken aan de hoger geklokte GPU van de Xbox One S en een hogere bandbreedte van de esram. Microsoft erkende dat de Xbox One S wellicht kleine prestatieverbeteringen vertoont, maar benadrukte dat de verschillen niet groot zijn. "Onze interne testen toonden aan dat de verschillen minimaal zijn en enkel meetbaar zijn bij specifieke games, dus we wilden er geen 'selling point' van maken", zei Albert Penello tegen Digital Foundry.

Id Software onthult eerste gameplaybeelden Quake Champions

Tim Willis van id Software Studios heeft de eerste gameplay trailer van arenashooter Quake Champions onthuld tijdens QuakeCon.

In de trailer komen een hoop van de levels en wapens al in beeld. Het begin van de trailer geeft een overzicht van een aantal levels, gevolgd door gameplay waarin spelers al springend gebruik maken van shotguns, raketwerpers en laserwapens. Daarmee lijkt de game weer helemaal terug te gaan naar de begindagen van de serie.

Quake Champions is de eerste echte opvolger in de serie sinds Quake 4. De game werd voor het eerst onthuld tijdens E3 begin deze zomer. Quake Champions komt volgend jaar naar pc. De exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

Allereerste gameplaybeelden van Prey getoond

Bethesda heeft de eerste gameplay trailer en screenshots van Prey uitgebracht tijdens QuakeCon.

Prey werd tijdens Bethesda's E3-persconferentie in juni aangekondigd. De game betreft een reboot van de franchise en is een sci-fi actiegame.

In de game nemen spelers de rol aan van Morgan Yo, een proefpersoon in een onderzoek om de mensheid te verbeteren. Yu wordt wakker in het jaar 2033 op het ruimtestation Talos 1, waar hij op zoek gaat naar de geheimen die het station huishoudt. Het ruimtestation is overgenomen door een mysterieus buitenaards ras en met behulp van speciale krachten moet geprobeerd worden hier te overleven.

Prey verschijnt in 2017 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bangkok-episode voor Hitman krijgt releasedatum Call of Duty: Infinite Warfare toont cinematisch tussenfilmpje
1

Reacties op: Nieuws van de week: 'Mario en Pokémon snel naar NX'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Louwter

  • 6 augustus 2016 10:31
  Zelda is natuurlijk al een zekerheidje op de NX
  Mario is een "moetje" Is er sinds de Nes wel eens een Nintendo console gereleased zonder dat Mario binnen 6 maanden kwam?
  Pokemon zou een bonus zijn voor vele.
  Als de NX echt mobiel wordt dan zou het zomaar een Pokemon Go variant kunnen zijn (wat niet te hopen is)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.