Weekoverzicht
Apex Legends

Nieuws van de week: Lancering Apex Legends en concert in Fortnite

Februari van start

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Tactische battle royale-game Apex Legends nu beschikbaar

Apex Legends werd maandag aangekondigd en werd dezelfde avond direct beschikbaar gesteld voor spelers. Apex Legends speelt zich af in het Titanfall-universum en is daarmee het vierde spel in de Titanfall-serie.

Anders dan in de Titanfall-games kunnen spelers kiezen uit zogenaamde 'Legends'. Deze personages hebben allen unieke vaardigheden, wat spelers tactische voordelen oplevert. Zo fungeert het personage Lifeline als medic, het personage Gibraltar als support of het personage Pathfinder als verkenner. In totaal zijn er acht verschillende Legends om uit te kiezen.

Apex Legends

Marshmello geeft eerste live concert in Fortnite

Vorige week werd er een podium gebouwd in de wereld van Fortnite. Dit gebeurde in Pleasant Park, een populaire locatie in de battle royale modus van het spel. Op zaterdag ging het concert van start, waarin Marshmello door middel van een virtueel avatar zijn optreden gaf. Met motion capture werden de bewegingen van Marshmellow nagebootst door het avatar.

Tijdens het concert konden spelers elkaar niet afmaken. Wel konden ze zich vermaken met vuurwerk en ballonnen. Ook was er lagere zwaartekracht en waren alle andere geluiden in het spel uitgeschakeld, zodat de toeschouwers konden genieten van de muziek.

Kerst in Fortnite Battle Royale

The Witcher-auteur krijgt meer compensatie van CD Projekt Red

Vorig jaar gaf Sapkowski aan 14 miljoen euro aan royalty's te willen ontvangen van CD Projekt Red. De auteur van de boekenreeks waar de games op gebaseerd zijn, koos er voor om zijn deel van de winst in één keer te onvangen toen de rechten van de franchise werden verkocht. Hij had namelijk geen vertrouwen in de groei van de franchise. Toen The Witcher-games een succes werden, had Sapkowski het gevoel te weinig geld te hebben ontvangen.

Witcher 3

Microsoft gaat Xbox Live naar Switch en smartphones brengen

Met de integratie van Xbox Live moeten de Switch en smartphones gaan beschikken over prestaties, vrienden, clubs en de spelgeschiedenis van de dienst.

Microsoft is zelf enthousiast over de uitbreiding en zegt dat Xbox Live op het punt staat om een heel stuk groter te worden. "Xbox Live breidt zich uit van 400 miljoen gaming-apparaten en 68 miljoen actieve spelers naar meer dan 2 miljard apparaten".

Op de GDC 2019, die 18 maart van start gaat, zal de nieuwe cross-platform XDK (Xbox Software Development Kit) aangekondigd worden door Microsoft. Het doel van deze tool is om alle platformen samen te brengen.

Xbox

Nieuwe Titanfall, Need for Speed en Plants vs Zombies dit jaar

Een nieuwe Titanfall-game werd deze week bevestigd door Respawn Entertainment's Vince Zampella. Hij liet weten dat er dit jaar nog een nieuwe "Titanfall-ervaring" beschikbaar komt met een nieuwe "twist". Dit ondanks dat Respawn net de gratis battle royale-shooter Apex Legends heeft uitgebracht.

Verder moeten er dit jaar nieuwe sportgames uitkomen, waaronder Fifa 20, en is het de bedoeling dat Star Wars Jedi: Fallen Order ergens tussen oktober en december van dit jaar verschijnt.

Anno 1800 krijgt in april een open bèta

De citybuilder van Blue Byte krijgt van 12 tot en met 14 april een open bèta. Er zijn nog weinig details over deze bèta, maar Blue Byte laat weten dat er nieuwe content beschikbaar komt die niet beschikbaar was in de eerder gehouden gesloten bèta. Mensen hoeven zich niet in te schrijven en kunnen wanneer het zover is een cliënt downloaden om aan de slag te gaan.

Anno 1800 speelt zich, zoals de naam doet vermoeden, af in de negentiende eeuw en tevens gedurende de industriële revolutie. Spelers kunnen zelf kiezen of ze diplomatieke acties ondernemen, oorlogvoeren of aan ruilhandel doen om nieuwe gebieden te verkennen of vijanden te domineren.

Anno 1800

EA kijkt naar mobiele versie en cross-play Apex Legends

De free-to-play battle royale-game is uitgebracht voor de pc, Xbox One en PlayStation 4, maar ondersteunt geen cross-play. Tijdens een conference call van EA zegt CEO Andrew Wilson echter dat cross-play wel degelijk een belangrijk onderdeel is van de toekomst van de uitgever.

Naast het ondersteunen van cross-play, is EA ook aan het kijken naar een mobiele versie van Apex Legends. "We zijn aan het onderzoeken hoe we Apex Legends naar mobiel kunnen brengen."

Apex Legends

GTA Online-cheater krijgt boete van 150.000 dollar

Take-Two Interactive, het moederbedrijf van GTA 5-uitgever Rockstar Games, had in februari 2018 verzocht dat Jhonny Perez het cheat-programma Elusive niet meer zou verspreiden. Perez gaf hier gehoor aan en stopte met de onderhoud, ontwikkeling en distributie van de software.

Hierna gaf Perez echter geen antwoord meer op de vragen van Take-Two. Ze wilden bijvoorbeeld ook weten hoeveel geld hij had verdiend met Elusive. Take-Two beweerde dat zij 500.000 dollar aan omzet zijn misgelopen door het cheat-programma en stapte naar de rechter.

grand theft auto

EA onthult toekomstplannen voor Anthem

In een blogpost op de website van EA worden de toekomstplannen van de end-game en updates in Anthem besproken. De updates van het spel worden verdeeld in zogeheten Acts.

Deze eerste Act bestaat uit drie updates met onder andere nieuwe evenementen en missies. Ook worden guilds en een uitgebreid progressiesysteem toegevoegd. In de derde update zal The Cataclysm worden geïntroduceerd, een tijdelijk evenement met extreme weersomstandigheden, nieuwe vijanden en mysteries om te ontrafelen.

Hiernaast is een nieuwe video verschenen met informatie over de end-game van Anthem.

Anthem

Axiom Verge op Epic Games Store crashte door ontbrekend Steam-bestand

Doordat het bestand Steam.xnb ontbrak, crashte Axiom Verge compleet wanneer het derde gedeelte van de wereld werd ingeladen. Het probleem werd op Twitter aangekaart door gameontwikkelaar Scott LaGrasta en werd door meerdere gebruikers, bij gebrek aan een Epic Games Store-forum, op de Steam-pagina bevestigd.

Ontwikkelaar Tom Happ wist het probleem enkele uren later al op te lossen via een update. Hij gaf op Twitter toe dat hij het bestand had verwijderd omdat hij alle bestanden met het woord Steam had verwijderd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Battleforge EA’s perfecte strategie geeft Apex Legends een kans
0

Reacties op: Nieuws van de week: Lancering Apex Legends en concert in Fortnite

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.