Weekoverzicht

Nieuws van de week: Game Boy Mini en Star Wars-trailer

Ook is de SNES Classic Mini is gehackt

Geschreven door Eline Oosterloo op
Deze week is gebleken dat het de komende tijd nog wel even Classic Mini's blijft regenen. Daarnaast stonden alle Star Wars-liefhebbers even stil bij de allereerste, volledige trailer van The Last Jedi. Heb je nog wat gemist? In dit artikel staan de hoogtepunten van het nieuws deze week weergegeven.

SNES Classic Mini is nu al gehackt

Iets meer dan een week na de release van de SNES Classic Mini is het apparaat gehackt.

Dit betekent dat liefhebbers hun mini console aan een pc kunnen aansluiten via USB, om vervolgens de software te bewerken van de SNES Classic Mini. Op deze manier is het mogelijk om meer games of fanmods op het apparaat te zetten dan de standaard 21 games die inbegrepen zijn. Het illegaal downloaden van games is in Nederland officieel verboden. Nintendo legt dit op hun officiële website nog extra duidelijk uit.

Toen de voorloper uitkwam, de NES Classic Mini, werd deze ook al vrij snel na lancering gehackt. Recentelijk werd bekend dat de hardware in de SNES Classic Mini nagenoeg hetzelfde is als van zijn voorganger.

De SNES Classic Mini is op 29 september uitgebracht. In dit artikel houden we bij waar de console op dit moment verkrijgbaar is.

SNES Classic Mini

De in-game graphics van Jurassic World Evolution getoond

Er is een nieuwe trailer uitgekomen van Jurassic World Evolution waarin de in-game graphics getoond worden.

In de game van RollerCoaster Tycoon 3- en Planet Coaster-ontwikkelaar Frontier Developments, kunnen spelers hun eigen park vol met dinosaurussen maken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de dino's uit te laten breken.

De game werd in augustus tijdens Microsoft's Gamescom-persconferentie aangekondigd met een cinematische trailer, maar nu zijn voor het eerst in-game graphics te zien. Daarbij is nog niet te zien hoe spelers hun park opbouwen. In plaats daarvan bevat onderstaande trailer diverse sfeervolle shots van de dinosaurussen.

Jurassic World Evolution verschijnt in de zomer van 2018 voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Horizon Zero Dawn grote winnaar bij Dutch Game Awards 2017

De Nederlandse game Horizon Zero Dawn heeft vijf prijzen gewonnen tijdens de Dutch Game Awards 2017.

De tiende Dutch Game Awards vond afgelopen vrijdag plaats. Tijdens dit evenement sleepte Horizon Zero Dawn, ontwikkeld door de Amsterdamse studio Guerrila Games, vijf Uilen binnen. De prijzen zijn uitgereikt voor het beste entertainmentspel, de beste audio, de beste technische prestatie en de beste art direction. Ook is het spel bekroond met de publieksprijs.

Als dat nog niet genoeg prijzen waren, is de game ook nog eens in acht categorieën genomineerd voor de Golden Joystick Award. Met een budget van 45 miljoen euro is Horizon Zero Dawn de duurste Nederlandse mediaproductie ooit. De game is exclusief beschikbaar voor PlayStation 4. Op Gamer.nl is Horizon Zero Dawn met een 9.5 beoordeeld door Michel Musters.

Horizon Zero Dawn is niet het enige spel dat met Uilen is bekroond. Hieronder is de volledige lijst te zien van games die in de prijzen zijn gevallen tijdens Dutch Game Awards 2017.

Best Core Entertainment Game
Horizon Zero Dawn (Guerrilla Games)

Best Casual Entertainment Game
Circles (Illusive games)

Best Serious Game
VilDu?! (Lapp/ de Rading/ YipYip/ Fontys ICT)

Best Virtual Reality Game
Arizona Sunshine (Vertigo Games/ Jaywalkers Interactive)

Best Cross-media Game
Weltatem (WildVreemd / Monobanda)

Best Art Direction
Horizon Zero Dawn (Guerrilla Games)

Best Game Design
Stormbound: Kingdom Wars (Paladin Studios)

Best Technical Achievement
Horizon Zero Dawn (Guerrilla Games)

Best Music & Audio
Horizon Zero Dawn (Guerrilla Games)

Best Student Game Design
The Red Stare (Play:D/ NHTV Breda)

Best Student Art Direction
The Red Stare (Play:D/ NHTV Breda)

Best Student Technical Achievement
Bolt Storm (Kuality Games – NHTV Breda)

Best Co-Production
Weltatem (WildVreemd / Monobanda)

Best Economic Achievement
Monster Jam: Crush It! (Team6 Game Studios)

Gamekings Award (Publiekskeuze)
Horizon Zero Dawn (Guerrilla Games)

Lifetime Achievement Award
Jan-Pieter van Seventer, directeur Dutch Game Garden

Horizon Zero Dawn

Eerste volledige trailer Star Wars: The Last Jedi uitgebracht

De eerste volledige trailer van de aankomende film Star Wars: The Last Jedi is te zien.

Episode 8 in de befaamde filmreeks draait vanaf 13 december in de bioscoop. In de trailer zijn diverse bekende personages uit de nieuwe trilogie en de complete filmserie van de partij. Bekijk de trailer hieronder.

Assassin's Creed-film 'nam zichzelf te serieus' volgens Michael Fassbender

De hoofdrolspeler en co-producer van de Assassin's Creed-film van vorig jaar deelt zijn mening over het eindresultaat van de film.

Films die gebaseerd zijn op games hebben een slechte naam. Dat betekent dat er vaak weinig goede verwachtingen zijn van een filmadaptatie van games. Hetzelfde geldt voor de Assassin's Creed-film die vorig jaar uitkwam, die op meerdere websites, zoals IMDB, matig tot slechte beoordeling ontving.

Nu legt Michael Fassbender uit aan aan Movienco dat hij denkt te weten waarom de film geen succes was: "De film was niet entertaining genoeg. Ik denk dat het hier gaat om een gemiste kans. De film nam zichzelf te serieus en had eigenlijk meer actie moeten bevatten en een stuk sneller moeten zijn."

Hij voegt hier aan toe dat de film "wel drie introducties van de film bevat, wat een fout is". Voor Assassin's Creed uitkwam vorig jaar december werd er gesproken over twee mogelijke opvolgers met Fassbender opnieuw als hoofdrolspeler en co-producer. Nu de film eigenlijk niet zo'n groot succes was als gehoopt, is niet zeker wat er gaat gebeuren met de plannen om nog twee Assassin's Creed-films te maken. De film bracht namelijk wereldwijd 240,6 miljoen dollar, of 204,2 miljoen euro op, terwijl de productie 125 miljoen dollar, omgerekend 106 miljoen euro, heeft gekost.

Deze maand komt Assassin's Creed Origins uit op 27 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier alvast de hands-on preview op Gamer.nl.

Alle downloadbare content die voor Assassin's Creed Origins verschijnt

Ubisoft heeft alle post-launch dlc voor Assassin's Creed Origins bekendgemaakt.

De betaalde content bestaat uit twee pakketten, genaamd The Hidden Ones en The Curse of the Pharaohs. Deze verhaalgedreven uitbreidingen verschijnen in respectievelijk januari en maart 2018.

In The Hidden Ones wordt gekeken na de jaren na Origins' verhaal waarin de Brotherhood het aan de stok krijgt met de Romeinen in een nieuwe rgio. The Curse of the Pharaohs draait om Egyptische mythologie en laat spelers in een mysterieuze dimensie tegen ondode farao's vechten.

Ook betaald zijn de Roman Centurion en Huros Packs, add-ons met nieuwe wapens, outfits en schilden die in november dit jaar uitkomen. Tot slot zijn ook een pakket van 500 Helix Credits en een exclusief bijzonder wapen, de Calamity Blade, op de dag van lancering te koop. Alle hierboven beschreven dlc is onderdeel van de seizoenspas.

Er komen ook gratis updates voor de game beschikbaar. Zo verschijnen er na de lancering diverse 'Trials of the Gods'. In deze gevechten nemen spelers het op tegen Egyptische goden. De voorheen onthulde Discovery Tour, waarin geen combat zit maar spelers wel meer te weten kunnen komen over het oude Egypte, verschijnt begin 2018. Vanaf de lancering kunnen spelers ook een gratis fotomodus downloaden. De Horde-modus tot slot laat spelers tegen golven aan vijanden vechten in een arena. Dit verschijnt begin 2018.

Assassin's Creed Origins verschijnt op 27 oktober voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Nintendo werkt mogelijk aan Game Boy Classic Mini

Nintendo heeft patent aangevraagd op een concepttekening waaruit het idee ontstaat dat het bedrijf werkt aan een Game Boy Classic Mini.

Het gaat hier niet om een tekst waaruit blijkt dat Nintendo een Classic Mini-versie van de handheld wil uitbrengen, maar een afbeelding. Deze verscheen op een Japans Twitter-account genaamd @trademark_bot, die zich specialiseert in het bijhouden van aanvragen voor Japanse handelsmerken.

Niet lang geleden kwam een afbeelding voorbij van wat wel erg veel weg heeft van de eerste uitgave van Nintendo's Game Boy. Het zou niet vreemd zijn dat Nintendo interesse heeft in een Mini-versie van het apparaat, aangezien is gebleken uit de populariteit van de NES en SNES Classic Mini dat dit soort retroconsoles erg goed scoren bij consumenten. Zo is de Japanse SNES Mini als meer dan 360.000 keer verkocht binnen vier dagen en zijn maar liefst 2.6 miljoen exemplaren verscheept van de NES Classic Mini.

Wederom is dit een gerucht en is nog niets bevestigd door Nintendo. Ook zijn geen details bekend over hoe groot de eventuele Game Boy Classic Mini zou moeten zijn, welke games er op te spelen zouden zijn en of het apparaat van backlight voorzien wordt. Bekijk hieronder de opgegeven afbeelding van Nintendo.

Game Boy

Op zichzelf staande vr-bril Oculus Go aangekondigd

Oculus lanceert begin volgend jaar een losstaande vr-bril genaamd Oculus Go.

De licht wegende bril moet betaalbaar en toegankelijk zijn, als tussenstap tussen de Oculus Rift en Gear VR. De bril gaat 199 dollar kosten en dus vermoedelijk 199 euro en heeft geen aparte pc of mobiel apparaat nodig om te werken. De bril krijgt een LCD-beeld van 2560x1440, integrale audio en 'next-gen' lenzen.

De Oculus Rift krijgt daarnaast ook een permanente prijsdaling en gaat van 499 dollar naar 399 dollar. Afgelopen zomer was de bril ook al voor deze prijs te koop.

Phil Spencer is niet optimistisch over cross-play met PS4

Phil Spencer laat weten dat cross-play met PlayStation 4 geen waarschijnlijk beeld voor de nabije toekomst is.

Microsoft geeft al tijden aan interesse te hebben in cross-play, ook met PlayStation 4. Het gaat onder andere over games als Minecraft, Ark Survival Evolved en Rocket League, die met cross-play samengespeeld zouden kunnen worden over verschillende platforms.

Sony lijkt hier echter geen interesse in te hebben. Eerder werd dit idee al duidelijk toen de Better Together-update uitgebracht werd voor Minecraft, waardoor de game cross-play ondersteunt over verschillende platformen. Alleen Sony leek hier geen interesse voor te hebben, waardoor de PlayStation 4 en PlayStation een van de weinige consoles zijn die niet van deze functie profiteren.

Het is duidelijk dat de reden hiervoor niet is dat cross-play moeilijk realiseerbaar is. Eerder voegde een Fortnite-bug per ongeluk cross-play toe aan de game, waardoor het een paar uur lang mogelijk was voor PlayStation 4- en Xbox One-spelers om tegen elkaar te spelen. Toen dit ontdekt werd is deze feature snel verwijderd door Epic Games.

Phil Spencer, die kortgeleden is gepromoveerd tot Executive Vice President of Gaming bij Microsoft, heeft tijdens de Brazil Game Show aangegeven dat hij niet optimistisch is over cross-play met PlayStation 4:

"We onderhandelen constant met Sony," vertelt hij aan Gamespot, "Ik heb enorme moeite met het uitspreken van hun argumenten en redenen... " Spencer noemt de beperking omtrent multiplayer als een reden dat men hetzelfde apparaat koopt als hun vrienden, wat een voordeel is voor Sony door de grotere hoeveelheid verkochte PlayStation 4-consoles.

Hij voegt hieraan toe dat Sony waarschijnlijk niet snel van gedachte zal veranderen:

"Ik denk niet dat iedereen dezelfde aanpak heeft wat betreft het systeem. Ik ga dus niet zeggen dat er helemaal geen mogelijkheden meer zijn, maar ik denk dat sommige fundamentele redenen en scenario's bijna onveranderlijk zijn. Ik denk dus niet dat er snel wat aan zou veranderen bij Sony."

Sony heeft hier niets over vrijgegeven en geeft vooralsnog geen reactie op de situatie.

xbox Ps4

Beveiliging Middle-earth: Shadow of War in etmaal gekraakt

De pc-versie van Middle-earth: Shadow of War heeft de beveiligingssoftware Denuvo, maar die is binnen 24 uur na de release van de game al gekraakt.

De software wordt gebruikt om het kraken van pc-games tegen te gaan, waarbij spelers vaak klagen dat het invloed heeft op hoe goed een game draait, al wordt dit ontkent door Denuvo zelf.

Het lijkt erop dat Denuvo echter steeds minder geschikt is voor het beschermen van games. Eerder dit jaar duurde het tien dagen voordat Mass Effect: Andromeda werd gekraakt en ook Resident Evil 7 hield het maar een week vol. Zowel Fifa 18 als Warhammer 2 waren in tien uur gekraakt.

shadow of war

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Super Mario Sunshine Hob
2

Reacties op: Nieuws van de week: Game Boy Mini en Star Wars-trailer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 14 oktober 2017 12:19
  Nog 13 dagen en dan is het eindelijk tijd voor Assassin's Creed Origins de (voor mij) belangrijkste game van het jaar. Maar tot die tijd geniet ik nog wel van shadow of war.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Nocturnal

  • 14 oktober 2017 18:52
  Ik vind het echt super dat ze die oude consoles enigzins nieuw leven willen in blazen maar waarom produceren ze dan zo weinig dat gewoon de helft van de geinteresseerden er geen meer kan krijgen!!!

  Persoonlijk vind ik dat zowel sony als microsoft niet zo moeilijk moeten doen en gewoon eindelijk cross play gaan ondersteunen zo zouden sommige online spellen of pvp modes ook veel langer actief blijven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.