Weekoverzicht

Nieuws van de week: Final Fantasy 7 Remake wordt episodisch

En verder: Eerste screenshots nieuwe The Witcher 3-uitbreiding, Minecraft komt naar Wii U

Geschreven door Michel Musters op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Final Fantasy 7 Remake wordt episodisch

 

Final Fantasy 7 Remake verschijnt in meerdere delen. Square Enix meldt dit in een persbericht dat verscheen over de nieuwe gameplaytrailer die afgelopen weekend is getoond tijdens PlayStation Experience. “Final Fantasy 7 Remake wordt verteld over een serie van meerdere delen. Elk deel biedt een unieke ervaring”.  Meer informatie over deze episodische aanpak is nog niet gegeven.

Afgelopen weekend verschenen nieuwe beelden van Final Fantasy 7. In het verschenen persbericht staat dat deze trailer een mix van gameplaybeelden en CG-beelden bevat. Een releasedatum voor de remake is nog niet bekend. 

Minecraft komt op 17 december naar Wii U

 

De populaire bouwgame Minecraft komt op 17 december uit op Wii U. De game is dan vooralsnog alleen digitaal verkrijgbaar via de eShop van de console. Minecraft op Wii U gaat 29,99 dollar kosten, een prijs in euro's is nog niet aangekondigd. De game krijgt off-TV play. Spelers kunnen verder spelen op de Wii U GamePad-controller terwijl de televisie uitstaat. 

De Wii U-versie bevat zes van de meest populaire add-on packs: de Battle & Beasts Skin Pack, de Battle & Beasts 2 Skin Pack, de Natural Texture Pack, de City Texture Pack, de Fantasy Texture Pack en de Festive Mash-Up Pack. Daarnaast zijn er vanaf de lancering ook zestien andere populaire packs te koop in de eShop, waaronder packs met blokken gebaseerd op Mass Effect, Star Wars en The Simpsons. Packs met Nintendo-elementen zijn vooralsnog niet aangekondigd.

EA geeft toe dat Star Wars Battlefront misschien te toegankelijk was

 

Electronic Arts heeft toegegeven dat Star Wars Battlefront misschien niet genoeg diepgang kent voor hardcore fans. Een grotere doelgroep wordt als reden genoemd. Tijdens een presentatie op de Nasdaq Investor Conference geeft CFO Blake Jorgensen aan dat ze de game toegankelijk wilden maken voor een grotere doelgroep. “ Een achtjarige kan de game spelen met zijn vader op de bank, ook tieners of twintigers kunnen de game spelen en hiervan genieten. Het is toegankelijker. Voor de hardcore heeft de game misschien niet de diepte die zij willen."

EA verwacht 13 miljoen exemplaren te verkopen van Star Wars Battlefront, ondanks berichten van detailhandelaren die melden dat de game onvoldoende heeft gepresteerd tijdens de lancering. 

Dying Light-uitbreiding verschijnt op 9 februari

 

Dying Light-uitbreiding The Following verschijnt op 9 februari 2016, zo heeft Techland aangekondigd. The Following voegt een compleet nieuwe map die even groot is als de huidige game toe. Daarnaast worden er buggies toegevoegd om in te rijden. 

Daarnaast is er een Enhanced Edition voor PlayStation 4, Xbox One en pc aangekondigd. Deze editie bevat alle verschenen dlc en The Following. Er zitten daarnaast extra opties in, waaronder een Nightmare-moeilijkheidsgraad, nieuwe moves, audio-opties en opties om de HUD aan te passen.

Eerste screenshots voor tweede uitbreiding The Witcher 3 uitgebracht

 

De eerste twee screenshots voor de tweede uitbreiding van The Witcher 3: Wild Hunt zijn via de website van CD Projekt Red uitgebracht. Deze nieuwe content krijgt de titel Blood and Wine. Spelers kunnen in Blood and Wine een nieuwe regio verkennen genaamd Toussaint. Volgens CD Projekt Red is de speelduur van deze dlc twintig uur.

Blood and Wine is onderdeel van de season pass. Deze is verkrijgbaar voor 24,99 euro. De nieuwe content gaat ook los verschijnen. Spelers kunnen in de eerst helft van 2016 Blood and Wine verwachten op pc, Xbox One en PlayStation 4. 

Elite Dangerous: Horizons krijgt een release op 15 december

 

Elite Dangerous: Horizons verschijnt 15 december. Horizons is een uitbreiding voor Elite Dangerous, maar kan ook zonder het origineel worden gespeeld. Planetary Landing vormt het eerste deel van Horizons. Ontwikkelaar Frontier noemt Horizons een “seizoen aan uitbreidingen”. In Planetary Landing kunnen spelers planeten verkennen, scannen voor waardevolle objecten en vijandelijke nederzettingen overmeesteren. De bèta voor Planetary Landing van Elite Dangerous: Horizons verscheen vorige week.

De Horizons-uitbreidingen kosten in totaal 49,99 euro voor nieuwkomers. Eerdere spelers krijgen een korting van 12,50 euro en een exclusief Cobra Mark IV-schip. 

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 toont singleplayer ‘De combat in Blade & Soul is uniek’
6

Reacties op: Nieuws van de week: Final Fantasy 7 Remake wordt episodisch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 12 december 2015 12:46
  na.square-enix.com/us/blog/final-fantasy-vii-remake-psx-2015-message-yoshinori-kitase

  Ik zit dus bij het rechte eind. Het word in delen opgesplitst omdat ze niet willen knippen in de content.

  Oftewel ik ben als fan erg blij dat ze voor deze weg kiezen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • yucko

  • 13 december 2015 14:54
  @coola
  Naïef.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 13 december 2015 20:12
  @yucko

  Nee niet naïef. Ik snap een redenatie punt gewoon.

  Mensen die nu gelijk doemdenken met dat het enkel om geld gaat nee die zijn veel beter dan de mensen die jij naïef noemt zeker?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • yucko

  • 14 december 2015 14:53
  @coola
  Ik ben niet van de complot theoriën, maar het is toch vrij duidelijk dat dit een slap excuus is om meer geld uit een al bestaande game te trekken.
  Maakt de game niet minder goed.. je gaat nu echter meer betalen voor al bestaande content die nu in kleine stukjes aangeboden wordt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 13 december 2015 00:41
  Dying Light DLC is er 1 waar ik naar uit kijk, heb niks met Zombie games maar Dying Light was super vet, de DLC uitbreiding ziet er ook geweldig uit en ben benieuwd naar het rijden met je wagen over mega veel zombies heen.

  Elite Dangerous die uitbreiding van 50 euro is dat inclusief Elite Dangerous zelf of is dat een losse uitbreiding ?, want spel zelf kost gemiddeld rond de 35 euro meen ik en als je dan ook nog 50 euro moet betalen voor een uitbreiding is dat wel een hoop geld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 14 december 2015 15:11
  @yucko

  Eh lees het artikel nog eens goed. Ze gaan niet enkel de oude content remaken. Ze gaan de oude content remaken en nog heel veel nieuwe content er bij doen. En ( en dit is enkel mijn mening) daarom kan ik mij erg vinden in hun reden dat ze het in meerdere delen gaan uitbrengen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.