Weekoverzicht
Star Wars Jedi: Fallen Order

Nieuws van de week: Eerste gameplay Jedi: Fallen Order en releasedatum Cyberpunk 2077

De week van E3

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Eerste gameplay van Star Wars Jedi: Fallen Order getoond

Tijdens de EA Play-livestream werd bijna een kwartier aan gameplay van Star Wars Jedi: Fallen Order getoond. Hierin is te zien hoe het hoofdpersonage de Force gebruikt om vijanden te verslaan en de omgeving te beïnvloeden. Met zijn lightsaber weert hij kogels en valt hij aan. De gameplay speelt zich af op Wookiee-planeet Kashyyyk.

Star Wars Jedi: Fallen Order draait om het falen van de Jedi Order na Episode 3. Spelers nemen de rol aan van de beginnende Jedi Cal Kestis, die Order 66 overleeft en op de vlucht is voor The Empire. De game van Respawn Entertainment komt op 15 november uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Lees meer

star wars

Cyberpunk 2077 komt op 16 april 2020 uit

CD Projekt Red kondigde tijdens Microsoft’s E3-persconferentie en releasedatum voor Cyberpunk 2077 aan: het spel komt op 16 april 2020 naar Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Tijdens Microsoft’s E3-persconferentie werden nieuwe beelden van Cyberpunk 2077 getoond. Acteur Keanu Reeves heeft een rol in de game en kwam op het podium van Microsoft's persconferentie om over het spel te praten.

Cyberpunk 2077 is de nieuwe game van CD Projekt Red, de ontwikkelaar van de The Witcher-games. Het spel biedt een open cyberpunkwereld waarin spelers in first person doorheen kunnen lopen.

Lees meer

Microsoft brengt eind 2020 next-gen Xbox uit met Halo: Infinite

Microsoft heeft op zijn E3-persconferentie de Xbox voor de volgende generatie aangekondigd. Project Scarlett komt eind 2020 in de schappen liggen, samen met Halo: Infinite. Volgens Microsoft is de nieuwe Xbox een grote sprong voorwaarts als het gaat om technische mogelijkheden. Project Scarlett ondersteunt 120 frames per second, 8K-beelden, real-time raytracing en Variable Refresh Rate.

Naast de informatie over de nieuwe console heeft Microsoft nieuwe beelden laten zien van Halo: Infinite. De game zet de verhaallijn van Halo 5 voort en wordt ontwikkeld door 343 Industries. De shooter verschijnt gelijktijdig voor Project Scarlett, pc en Xbox One.

Lees meer

Watch Dogs Legion officieel onthuld

Ubisoft onthulde tijdens haar E3-persconferentie officieel Watch Dogs Legion en toonde gameplay van het spel. Het spel speelt zich af in een toekomstige versie van Londen, waarin de samenleving nauwlettend in de gaten wordt gehouden door de overheid na Brexit. Spelers kunnen onder andere door drones aangevallen worden, maar ook zelf drones inzetten, bijvoorbeeld om te spioneren of om op rond te vliegen.

Uniek aan Watch Dogs 3 is dat spelers na de dood van hun personage een ander personage kunnen kiezen uit een lijst. In de gameplaydemo werd de man die de speler bestuurde gedood, waarna een vrouw op leeftijd werd gekozen om de game verder mee te spelen. Alle inwoners van het virtuele Londen zijn speelbaar. Ook wanneer een speler niet doodgaat, kunnen andere missies weer met andere personages gespeeld worden. Alle cinematics in de game worden aangepast afhankelijk van welk personage spelers besturen.

Lees meer

Watch Dogs Legion

Marvel’s Avengers-game voor het eerst getoond

Square Enix toonde tijdens haar E3-persconferentie voor het eerst beelden van het aankomende Marvel’s Avengers. Square Enix werkt met Crystal Dynamics, bekend van de Tomb Raider-franchise, al geruime tijd aan de Avengers-game, maar tot vannacht was er nog nagenoeg niets over bekend en waren er nog geen beelden van uitgebracht. Nu is bekend dat het spel op 15 mei 2020 uitkomt.

De bekende helden uit het Marvel-universum zitten in het spel, zoals Captain America, Thor, Bruce Banner (de Hulk), Black Widow en Iron Man. San Francisco viert de opening van een nieuw hoofdkantoor van de Avengers. Er wordt een poging gedaan om nieuwe technologie te stelen, en de Avengers worden hiervan beschuldigd. Vijf jaar later bedreigt iets slechts de wereld, en moeten de Avengers alsnog in actie komen. Het verhaal is compleet uniek voor de game gemaakt.

Lees meer

Marvel's Avengers

Final Fantasy 8 krijgt een remaster

Final Fantasy 8 krijgt een remaster, zo heeft Square Enix vannacht op zijn persconferentie aangekondigd. De remaster komt ergens later dit jaar naar PlayStation 4, Switch, Xbox One en pc via Steam. Veel meer informatie is er nog niet, maar er is wel een eerste trailer uitgebracht.

Final Fantasy 8 verscheen oorspronkelijk in 1999 op de eerste PlayStation. De rpg draait om een groep geleid door Squall Leonhart die terechtkomt in een conflict van een tovenares uit de toekomst Ultimecia, die de tijd zoals we die kennen wil vernietigen. In 2000 verscheen de game ook op pc.

Lees meer

Final Fantasy 8

Microsoft bevestigt nieuw Gamertag-systeem en meer tijdens Inside Xbox

Afegelopen week werd een speciale Inside Xbox-uitzending uitgezonden, in het teken van E3. In de aflevering werd gesproken over verschillende aankondigingen die eerder op de dag tijdens de E3-persconferentie van Microsoft werden gedaan, waaronder Gears 5 en Project Scarlett. Ook de Xbox Game Pass Ultimate en het Xbox FanFest-evenement kwamen aan bod.

Microsoft onthulde officieel het nieuwe Gamertag-systeem, waar vorige week al naar werd gehint. Dit betekent dat het binnenkort mogelijk wordt om een Xbox-gebruikersnaam naar voorkeur te kiezen, ook al is deze al bezet door een andere speler. De nieuwe weergavenamen krijgen dan een unieke hashcode, zoals ook het geval is op onder andere Battle.net en Discord.

Lees meer

Xbox

Shenmue 3-fans krijgen geen geld terug na overstap naar Epic

Tijdens de PC Gaming Show vanaf E3 werd bekendgemaakt dat Shenmue 3 exclusief verkrijgbaar gaat zijn op de Epic Games Store. Het is niet duidelijk of het spel op een later tijdstip ook naar andere pc-platformen komt, maar in de uitgebrachte trailer was alleen het logo van Epic te zien. Dit is opvallend, omdat Shenmue 3 sinds de bekendmaking van het spel vier jaar geleden stond gepland voor een lancering op Steam.

Veel fans die het Kickstarter-project van Shenmue 3 hebben gesteund, zijn teleurgesteld met het nieuws dat het spel alsnog naar de Epic Games Store komt. Zij hadden namelijk gerekend op een Steam-code. Voor sommige fans is het zelfs genoeg reden om hun geld terug te vragen, maar het ontwikkelteam van Shenmue 3 werkt hier niet aan mee. "We verontschuldigen ons voor het plotseling veranderen van het platform, maar dit is niet genoeg reden om mensen hun geld terug te geven", aldus een officiële reactie van uitgever Deep Silver.

Lees meer

Shenmue 3

Vervolg op Zelda: Breath of the Wild in ontwikkeling

Nintendo werkt aan een vervolg op de Switch- en Wii U-game The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Meer is er nog niet bekend over de titel. Wel liet Nintendo de eerste beelden zien. Hierin is te zien hoe Link en Zelda een grot verkennen, maar een monster tegen het lijf lopen en een vreemde gloed tegenkomen. Wat volgt is en vergezicht van Hyrule Castle dat trilt en opstijgt.

De trailer lijkt een iets duisterder uitstraling te hebben dan Breath of the Wild. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Zelda-game verschijnt.

Lees meer

Zelda

Commandos 2 HD Remaster voor het eerst getoond

Kalypso Media heeft een developer diary met de eerste beelden van Commandos 2 HD Remaster uitgebracht. De tactische stealth-game Commandos 2 is volgens veel gamers een klassieker, en eerder werd al bekendgemaakt dat Kalypso een HD-remaster van het spel zou maken. Het origineel verscheen in 2003, en de HD-remaster komt in het vierde kwartaal van dit jaar uit op pc, PlayStation 4, Xbox One, Switch, iPad en Android-tablets.

Commandos 2 biedt een uitdagende gameplay-ervaring waarin spelers stiekem Nazi's moeten zien te doden met een groep soldaten. De besturing en interface wordt in de HD-remaster flink op de schop genomen.

Lees meer

Nintendo Switch-versie The Witcher 3 draait op 540p

Afegelopen week werd aangekondigd dat de complete editie van The Witcher 3: Wild Hunt naar de Nintendo Switch komt. CD Projekt Red heeft nu in een reactie op Twitter laten weten dat het spel op een resolutie van 540p wordt afgespeeld in de handheld-modus van de console. Wanneer de Switch in de dock zit en op een groter scherm wordt afgespeeld, is deze resolutie maximaal 720p.

Tom Morgan van Digital Foundry, die uitgebreide technische analyses van games doet, bevestigt de gemelde resoluties in de Tweet van het officiële The Witcher-account en zegt dat het overzetten van The Witcher 3 naar de Nintendo Switch een van de meest gedurfde projecten ooit is. "Er moeten een aantal slimme aanpassingen worden gedaan. De resolutie is zelfs een stuk hoger dan ik had verwacht", aldus Morgan.

Lees meer

The Witcher 3: Wild Hunt

Wolfenstein: Youngblood krijgt microtransacties

In een interview met VG247 op E3 maakt Andreas Ojerfors, ontwikkelaar van MachineGames, bekend dat Wolfenstein: Youngblood microtransacties gaat bevatten. Ojerfors legt uit dat spelers in het spel goudstaven kunnen kopen met echt geld, welke vervolgens gebruikt kunnen worden om cosmetische outfits en emotes, maar ook wapen-upgrades en attachments mee aan te schaffen.

Hoewel het kopen van wapen-upgrades een groot voordeel kan geven in het spel, zegt Ojerfors dat hij deze zelf nog niet nodig heeft gehad. "Ik ben de game nu twee weken aan het spelen en ik heb nog geen gebruik gemaakt van microtransacties", aldus Ojerfors. Hij verzekert dan ook dat de betaalde upgrades beschikbaar zijn als je het spel makkelijker en sneller wilt doorlopen, maar dat deze geen vereiste zijn.

Lees meer

Wolfenstein Youngblood

Dit artikel delen:

Lees meer

Call of Duty: Modern Warfare brengt de serie dichterbij dat legendarische vierde deel Deze E3 was echt een tussenjaar
0

Reacties op: Nieuws van de week: Eerste gameplay Jedi: Fallen Order en releasedatum Cyberpunk 2077

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.