Weekoverzicht
Pokemon Go

Nieuws van de week: Crytek sluit vijf studio’s

En verder Overwatch-comic, shooter-dlc en Steam Sale

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Crytek sluit vijf studio’s vanwege financiële problemen

Ontwikkelaar Crytek sluit zijn ontwikkelstudio’s in Bulgarije, Hongarije, Zuid-Korea, China en Turkije. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

Het bedrijf verkeert dit jaar in een financiële crisis en betaalde zijn personeel een half jaar niet uit. In 2014 zat Crytek in een vergelijkbare positie, waarbij het personeel werd beloofd dat er niet weer een betalingsachterstand zou komen. Crytek is de ontwikkelaar van onder andere Crysis en Ryse: Son of Rome. Het bedrijf biedt daarnaast een engine waar ontwikkelaars hoogwaardige 3d-games mee kunnen maken.

De ontwikkelaar zegt “zich opnieuw te gaan richten op zijn kernkwaliteiten: het ontwikkelen van innovatieve games en technologieën”. Het hoofdkantoor in Frankfurt en de studio in Kiev blijven nog wel open.

Eerste details Battlefield 1-uitbreiding bekend

De eerste uitbreiding voor Battlefield 1, They Shall Not Pass, verschijnt in maart 2017.

Ontwikkelaar Dice wil nog niet veel kwijt over de uitbreiding van de Eerste Wereldoorlog-shooter, maar toonde wel een aantal concepttekeningen. De uitbreiding komt met nieuwe maps, nieuwe wapens en een nieuwe speelbare factie: de Fransen. Verder worden de Slag om Verdun, Samogneux, Fort Vaux, en de Slag om Soissons genoemd.

Het downloaden van de dlc is mogelijk met een Premium Pass. Deze kost €49,99 en geeft onder andere toegang tot zestien nieuwe maps, twintig nieuwe wapens, nieuwe voertuigen. Hiernaast is alle content voor Premium Pass-houders twee weken eerder beschikbaar. They Shall Not Pass! wordt ook los beschikbaar gesteld en verschijnt in maart 2017 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Battlefield 1 They Shall Not Pass
Battlefield 1 They Shall Not Pass
Battlefield 1 They Shall Not Pass
Battlefield 1 They Shall Not Pass
Battlefield 1 They Shall Not Pass
Battlefield 1 They Shall Not Pass

Blizzard blijft Overwatch in 2017 flink ondersteunen

In 2017 zal ontwikkelaar Blizzard Overwatch blijven ondersteunen met nieuwe heroes, maps, en modes.

In een video die ook het eerste jaar van de multiplayershooter behandelt, vertelt Overwatch-director Jeff Kaplan over de plannen voor de game in 2017. Bevestigd is de Oasis-map, die "vroeg in 2017" gaat verschijnen. Er zijn ook nog een aantal andere maps die zich in verschillende stadia van ontwikkeling bevinden die mogelijk in de game zullen verschijnen.

Ook komen er een aantal nieuwe features naar Overwatch: onder andere een upgrade voor het communicatiewiel die het mogelijk maakt vier voice lines, emotes en sprays te gebruiken.

Tenslotte gaat Blizzard ook door met de verrassende Seasonal Updates als dit jaar met kerst en Halloween.

Overwatch-comic verboden in Rusland vanwege antihomowet

De nieuwe editie van de Overwatch-comic is niet te bekijken voor Russische lezers vanwege de Russische homo-propagandawet.

In de comic wordt namelijk duidelijk dat personage Tracer lesbisch is, door haar partner Emily op de mond te zoenen. Dit gaat in tegen een bepaalde wet in Rusland, die luidt dat alles dat gezien kan worden als 'homo-propaganda gericht op minderjarigen' verboden is.

De comic is dan ook niet te bekijken vanuit Rusland, waar alleen de cover te zien is met een bepaald bericht: vrij vertaald "In overeenstemming met de Russische wet kunnen we deze strip niet met onze spelers in Rusland delen."

De wet zorgt al langer voor opschudding, eerder tijdens de Olympische Spelen in Rusland in 2014 en recenter toen er een regenboogshirt aan Fifa 17 werd toegevoegd.

Overwatch Rusland
Overwatch

Eerste Call of Duty: Infinite Warfare dlc verschijnt in januari

De eerste dlc voor Call of Duty: Infinite Warfare, genaamd Sabotage, verschijnt op 31 januari op PlayStation 4.

De dlc brengt vier nieuwe maps en een nieuwe modus voor Zombies met zich mee. De nieuwe Zombies-modus heet Rave in the Redwoods en speelt zich af in een verlaten zomerkamp in de jaren '90, "regelrecht uit de horrorfilms uit hetzelfde decennium," aldus Infinity Ward-studiobaas Dave Stohl.

De eerste van de vier nieuwe maps heet Noir en is geïnspireerd door een futuristisch Brooklyn bij nacht. Neon is een virtueel trainingscentrum waarin auto's en voorwerpen uit het niets spawnen en verslagen vijanden uiteen vallen in honderden pixels. Renaissance speelt zich af in Noord-Italië, in de smalle straatjes van Venetië. Dominion tenslotte is een hommage aan de Afghan-map uit Modern Warfare 2, maar met een twist: deze keer bevindt het slagveld zich op Mars.

Sabotage verschijnt voor 14,99 op 31 januari op PlayStation 4. De pc- en Xbox One-versies verschijnen later. Eigenaren van de Legacy Pro Edition, Digital Deluxe Edition of Season Pass kunnen de dlc gratis downloaden wanneer het beschikbaar komt.

Steam Winter Sale is vandaag live

Vandaag is de jaarlijkse Steam Winter Sale weer live gegaan, met honderden games in de aanbieding.

Enkele hoogtepunten uit de sales zijn tot 75 procent korting op de Just Cause-franchise, tot 67 procent korting op de Doom-franchise, 67 procent korting op Project Cars, en een hoop meer.

Ook is vandaag de eerste editie van de Steam Awards begonnen, met elke 24 uur de mogelijkheid om te stemmen op een van de twaalf categorieën. De Awards trappen af met de "schurk die een omhelzing nodig heeft"-categorie, met als genomineerden Borderlands 2, Dead by Daylight, Far Cry 3, Far Cry 4 en Portal 2. Op oudejaarsavond maakt Steam de winnaars bekend. Iedereen die stemt krijgt voor elke categorie een speciale Steam Awards-ruilkaart.

Steam

Pokémon Go is nu speelbaar met een Apple Watch

Ontwikkelaar Niantic Games heeft een update uitgebracht voor Pokémon Go waarmee de game deels speelbaar wordt op de Apple Watch.

De update voor de augmented-realitygame is donderdag uitgebracht en te vinden in de App Store. Spelers kunnen via de smartwatch Pokémon in de buurt zoeken en items verzamelen bij Pokéstops.

Ook kunnen gebruikers hun 'speelsessie' als een sportactiviteit bijhouden en in de gaten houden hoeveel kilometers er nog moeten worden gelopen voordat verzamelde eieren uitkomen.

Voor het vangen van Pokémon moeten de Watch-gebruikers nog wel hun smartphone gebruiken. Spelers kunnen via de Watch wel push-berichten ontvangen over Pokémon die op hun pad verschijnen.

Pokemon Go

Dit artikel delen:

Lees meer

Space Hulk: Deathwing Even voorstellen: een nieuwe hoofdredacteur!
1

Reacties op: Nieuws van de week: Crytek sluit vijf studio’s

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ripperboy

  • 25 december 2016 20:30
  Crytek gaat naar turkije met een investering van 500 miljoen dollar!!!

  http ://www .webtekno.com/haberler-guzel-crytek-500-milyon-dolar-yatirimla-turkiye-ye-geliyor-h23329.html

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.