Weekoverzicht
Call of Duty

Nieuws van de week: Call of Duty krijgt in 2018 wellicht weer moderne setting

En verder veel Nintendo-nieuws, Okami HD en meer

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Weekend! Heb jij het zo druk gehad deze week dat jij niet alle nieuwtjes hebt meekregen uit gameland of heb je gewoon zin om de hoogtepunten nog eens rustig dor te nemen? Dan zit je hier goed!

Nieuwe gameplaytrailer van Assassin's Creed Origins uitgebracht

Ubisoft heeft vandaag een nieuwe gameplaytrailer voor Assassin's Creed Origins uitgebracht.

De trailer toont gameplaybeelden en meer van de Order of the Ancients, de voorlopers van de Templars. Assassin's Creed Origins is vanaf 27 oktober beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Volgens game director Ashraf Ismail wordt de Xbox One X-versie "de mooiste versie" van Origins.

Het eerder officieel aangekondigde Okami HD komt op 12 december naar het Westen, zo heeft Capcom aangekondigd.

Zoals eerder al bleek komt de game naar PlayStation 4, Xbox One en pc en draait het spel in 4K op schermen die dat ondersteunen. Spelers kunnen ook kiezen om de game in een 4:3 ratio te draaien.

De game werd oorspronkelijk ontwikkeld voor PlayStation 2 door Clover Studios. Diverse leden van deze ontwikkelaar, ook bekend van titels als Viewtiful Joe, hebben uiteindelijk de studio PlatinumGames opgericht.

Hieronder is de eerste trailer te zien.

De Youtube-ster Pewdiepie, oftewel Felix Kjellberg, ligt onder vuur nadat hij een racistische term gebruikte tijdens een livestream.

Tijdens het spelen van PlayerUnknown's Battlegrounds gebruikte Pewdiepie een van de meestgebruikte racistische termen, waarna hij zei dat hij "het niet op een slechte manier bedoelde".

Het is niet voor het eerst dat Pewdiepie geassocieerd wordt met racisme. Eerder dit jaar stopte Disney de samenwerking met hem nadat hij onder vuur kwam te liggen.

Diverse ontwikkelaars en mensen uit de industrie hebben gisteren en vandaag hun afkeer uitgesproken over de kwestie. Zo is de Let's Play-video van Firewatch van Pewdiepie's YouTube-kanaal verdwenen nadat Firewatch-ontwikkelaar Sean Vanaman op Twitter kritiek uitte op Pewdiepie. "Ik ben het beu dat dit kind meer en meer kansen krijgt om geld te verdienen met producten die wij maken. Hij is erger dan een stiekeme racist: hij verspreidt verachtelijke rotzooi dat veel schade doet aan de cultuur rondom deze industrie."

'Nintendo werkt aan Achievement-systeem voor Switch'

Nintendo werkt mogelijk aan een Achievement-systeem voor de Switch, als de woorden van Lichtspeer-ontwikkelaar Lichthund geloofd mogen worden.

Tijdens een Reddit AMA meldde de ontwikkelaar dat Nintendo aan een Achievement-systeem werkt voor de console, vergelijkbaar met Achievements en Trophies op Xbox- en PlayStation-consoles.

Toen een Reddit-gebruiker daarna opmerkte dat dit nog helemaal niet bekend was, meldde de ontwikkelaar: "Oeps. Ga maar verder, hier is niets te zien. Nee maar serieus, ik vermoed dat ze er aan werken, ze hebben er een paar keer naar gehint."

Nintendo heeft niet bevestigd dat er een Achievement-systeem voor de Switch in de maak is. De console is sinds begin maart wereldwijd verkrijgbaar.

NINTENDO Switch

Doom en Wolfenstein 2 naar Switch, releasedatum Skyrim bekend

Bethesda brengt zowel Doom als Wolfenstein 2: The New Colossus naar de Switch.

Doom komt rond de feestdagen van dit jaar naar Nintendo's console. Verdere details zijn niet bekend, al laat men wel weten dat zowel de single- als multiplayer naar de Switch-versie komt. Het is niet bekend of alle aanpassingen en dlc van de versies op andere consoles naar de Switch-versie komt.

Over Wolfenstein 2: The New Colossus is nog minder bekend, alleen dat de game in 2018 op de Switch verschijnt. Op PS4, Xbox One en pc verschijnt de titel later dit jaar.

Het eerder aangekondigde The Elder Scrolls 5: Skyrim voor Switch heeft nu een releasedatum: 17 november. Dat is zo'n zes jaar na de pc-, PS3- en Xbox 360-versie. De Switch-versie heeft ook de drie uitbreidingen, Dragonborn, Dawnguard en Hearthfire. Daarbij zitten er exclusieve wapens en kleding gebaseerd op Zelda in de game. Deze zijn zowel via amiibo als door de game te spelen ontgrendelbaar.

Doom

Reggie Fils-Aime van Nintendo adviseert fans niet meer te betalen dan de adviesprijs voor de SNES Classic Mini. Deze zou namelijk gewoon in de winkels komen te liggen.

Reggie Fils-Aime van Nintendo Amerika vertelt in een interview met Financial Times dat Nintendo de oplage van de SNES Classic Mini ten opzichte van zijn voorloper "sterk verhoogd" heeft. Hij adviseert mensen dan ook om niet meer te betalen dan de adviesprijs van 80 dollar: "Ik adviseer jullie om niet te veel te betalen voor de SNES Classic op welke veilingsite dan ook... Je zou niet meer hoeven betalen dan 80 dollar." In Europa staat de prijs van de console niet vast. De meeste winkels verkopen de SNES Classic Mini voor 90 of 100 euro.

Wat betreft het tekort aan NES Classic Mini-consoles geeft Fils-Aime aan dat het bedrijf niet met opzet de productie beperkt hield. "Nintendo heeft niet genoeg exemplaren geproduceerd, omdat Nintendo keek naar vergelijkbare retro-consoles van andere bedrijven, waar deze artikelen niet heel populair bleken."

Of de SNES Classic Mini inderdaad in de winkels verschijnt en gekocht kan worden zonder reservering is nog maar de vraag. Op dit moment is de kleine console erg lastig verkrijgbaar en lijkt hij bijna overal uitverkocht te zijn. Op Gamer.nl wordt bijgehouden waar je de SNES Classic Mini kunt bestellen.

De SNES Classic Mini verschijnt op 29 september.

SNES Mini

Call of Duty krijgt in 2018 wellicht weer moderne setting

De Call of Duty-game die in 2018 moet verschijnen speelt zich mogelijk weer af in een moderne setting.

Het gerucht is ontstaan door een recent geplaatste vacature van Treyarch, de ontwikkelaar van Black Ops. De vacature is voor een designer van vechtsystemen voor shooters. In de beschrijving van het werk staat dat de kandidaat 'diepe kennis van vuurwapens en moderne, militaire technologie' moet bezitten.

Er zijn meerdere Call of Duty-ontwikkelaars, waaronder Infinity Ward, Sledgehammer Games en Treyarch. De ontwikkelaars maken beurtelings een Call of Duty-game. Voor Call of Duty in 2018 is Treyarch aan de beurt, die hiervoor als meest recente game Call of Duty: Black Ops 3 heeft ontwikkeld.

Of de game inderdaad in een moderne setting heeft is niet officieel bevestigd. De eerstvolgende shooter uit de serie, Call of Duty: WW2, speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Recentelijk vertelde Activision CEO Eric Hirschberg nog dat historische kaders voor hun games "een gebied kan worden we dat we meer dan een keer gaan verkennen".

Call of Duty XP

Super Mario Odyssey krijgt Switch-bundel en nieuwe beelden

Nintendo heeft nieuwe beelden van Super Mario Odyssey getoond. Ook heeft het bedrijf een Switch-bundel met de game aangekondigd.

De bundel komt wereldwijd uit op de releasedag van Odyssey, 27 oktober. In de bundel zitten een Switch-console en dock, de game en een draagdoosje om de Switch in te doen. De Joy-Cons in de bundel zijn rood.

In nieuwe beelden werden verder een aantal nieuwe levels getoond, waaronder levels op een strand en in de sneeuw. De game krijgt daarnaast een speciale fotomodus waarmee spelers niet alleen foto's kunnen maken, maar ze ook naar hun smaak kunnen aanpassen en op social media plaatsen.

Call of Duty: WW2 krijgt later deze maand open bèta op pc

Eind september kunnen ook pc-gamers aan de slag met een open bèta van Call of Duty: WW2.

Waar de bèta op PlayStation 4 en Xbox One die eerder deze maand werd gehouden alleen voor mensen was die de game hebben gereserveerd, daar kunnen alle pc-gamers van 29 september tot en met 2 oktober de game uitproberen.

Een van de redenen om iedereen toe te laten tot de bèta is dat ontwikkelaar Sledgehammer Games de servers en game zelf uitvoerig willen testen. MEnsen hebben minstens een Intel Core i3 3225, Nvidia GeForce GTX 660 of AMD Radeon HD 7650 nodig, alsmede 8 GB aan schijfruimte.

Call of Duty: WW2 verschijnt wereldwijd op 3 november op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Call of Duty

Fysieke Switch-versie Doom heeft alleen singleplayer, geen SnapMap

Er zijn meer details gegeven over de Switch-versie van Doom die eind dit jaar uitkomen. Zo komt alleen de singleplayermodus van de game op de fysieke cartridge.

Spelers kunnen er voor kiezen om los de multiplayer te downloaden bij het aanschaffen van de fysieke versie van de game. Dit is logischerwijs wel gratis. Op die manier kan men zelf bepalen of de multiplayer belangrijk genoeg is om schijfruimte aan te spenderen.

Dit is geen opvallende keuze: Doom staat bekend om zijn gigantische updates voor de multiplayer, waardoor de totale grootte van Doom op PlayStation 4 op dit moment zo'n 76 GB is.

Overigens liet Bethesda tevens weten dat de Switch-versie van Doom niet de SnapMap-modus krijgt waarmee multiplayerlevels gemaakt kunnen worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Wat kun je met je Pokémon-kaarten? – De Trading Card Game uitgelegd 21 jaar ups en downs met Samus Aran uit Metroid
0

Reacties op: Nieuws van de week: Call of Duty krijgt in 2018 wellicht weer moderne setting

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.