Weekoverzicht
Animal Crossing

Nieuws van de week: Animal Crossing voor Switch en hentai-game op Steam

De game-industrie in volle toeren

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

OM van België start onderzoek naar EA door lootboxen in Fifa

Het Belgisch Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar EA. De uitgever van de Fifa-franchise wordt onderzocht naar aanleiding van het blijven gebruiken van lootboxen in Fifa 18 en 19.

Eerder dit jaar werden in België meerdere games als illegaal beschouwd door de Kansspelcommissie. De games zouden met lootboxen een vermenging zijn van geld en verslaving. In Nederland werd op deze kwestie milder gereageerd op het lootbox-systeem. Wel heeft 2K de game NBA 2K19 aangepast om aan de Nederlandse wetgeving te voldoen van de Kansspelautoriteit. EA heeft echter publiekelijk bekend gemaakt niet te gaan stoppen met het gebruiken van lootboxen in games.

Luigi's Mansion 3 zweeft volgend jaar naar Switch

Nintendo heeft tijdens zijn Direct-uitzending Luigi's Mansion 3 voor de Switch aangekondigd.

Nintendo begon de Direct-presentatie met een korte trailer van het nog niet eerder aangekondigde Luigi's Mansion 3. De game is exclusief voor Switch in ontwikkeling en moet in 2019 uitkomen, maar meer details zijn nog niet bekend.

Sony kondigt nieuwe games aan voor begin Tokyo Game Show

Sony heeft voor het begin van de Tokyo Game Show nieuwe games aangekondigd voor de PlayStation 4.

In de presentatie van het bedrijf toonde het meerdere games die later gaan uitkomen. Hieronder volgt een overzicht van alle aangekondigde games van de presentatie.

Final Fantasy

Animal Crossing voor Switch in de maak

Nintendo werkt aan een nieuwe Animal Crossing voor Switch.

De nog naamloze game moet ergens volgend jaar uitkomen. Er is nog geen trailer van uitgebracht.

Valve keurt ongecensureerde hentai-game goed op Steam

Valve heeft goedkeuring gegeven voor de game Negligee: Love Stories. De game bevat expliciet seksuele content en is 14 september beschikbaar op Steam.

Negligee: Love Stories werd in eerste instantie goedgekeurd door Valve in een gecensureerde versie. Spelers die toegang wilde krijgen tot de ongecensureerde seksuele content van de game moesten voorheen speciale patches downloaden via externe websites.

Yoshi's Crafted World frommelt zich in 2019 naar Switch

De nieuwe Yoshi-game voor Switch heeft een nieuwe naam: Yoshi's Crafted World. Het spel verschijnt in het voorjaar van 2019 op de Switch.

Een precieze releasedatum is er nog niet. Nintendo liet wel wat nieuwe gameplay van het spel zien. Duidelijk is dat levels uit twee kanten bestaan: de voor- en achterkant, die beiden de verkennen zijn.

Niantic meldt een groei van 35 procent aan actieve spelers in Pokémon Go

Ontwikkelaar Niantic heeft een stijging van 35 procent waargenomen in het aantal actieve spelers in Pokémon Go. Dit meldt het bedrijf in zijn meest recente blog.

In de blog blikt de ontwikkelaar terug op de activiteiten van de afgelopen zomer en worden plannen voor de nabije toekomst besproken. Niantic meldt dat de significante groei in actieve spelers vanaf mei dit jaar plaatsvond.

Pokemon go community day

Nieuw Super Smash Bros. Ultimate-personage aangekondigd

Isabelle uit de Animal Crossing-serie is als nieuwe vechter aangekondigd voor Super Smash Bros. Ultimate. Dit maakte Nintendo bekend in zijn laatste Nintendo Direct-presentatie.

In een video wordt Isabelle getoond terwijl zij aan het werk is in het kantoor van de burgemeester. Vervolgens ontvangt ze een brief van postbode Pete die een uitnodiging bevat om deel te nemen aan Super Smash Bros. Ultimate.

Huis van Twitch-streamer wordt in een week twee keer beschoten

Er is in één week twee keer op het huis van Guy Beahm, een Twitch-streamer die zichzelf ook wel Dr. Disrespect noemt, geschoten.

Dr. Disrespect stopte gisteren zijn livestream, waarin hij Call of Duty speelde. Tijdens de livestream is te zien hoe hij van zijn computer wegloopt om te bekijken waar een onbekend geluid vandaan komt. Vervolgens meldt hij dat iemand op het huis heeft geschoten. "Dit is al het tweede shot. Iemand schoot gisteren al op ons huis." Hier is een clip van het incident te zien.

Twitch

Spider-Man krijgt binnenkort een New Game Plus-modus

Er komt binnenkort een New Game Plus-modus voor de nieuwe Spider-Man-game voor de PlayStation 4. Ontwikkelaar Insomniac Games maakte dit in een reactie op Twitter bekend.

Op Twitter werd een vraag gesteld aan de ontwikkelaar of er een New Game Plus-modus voor de nieuwe game zou uitkomen waarop Insomniac zei dat het inderdaad in Spider-Man gaat verschijnen. Dit is met name een opvallende reactie van Insomniac door het feit dat Spider-Man slechts vijf dagen geleden is uitgebracht.

Dit artikel delen:

Lees meer

Biomutant overtuigt als nieuwe franchise Nintendo loopt online nog altijd achter
0

Reacties op: Nieuws van de week: Animal Crossing voor Switch en hentai-game op Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.