Weekoverzicht
Resident Evil 3

Hoogtepunten: Mario-remasters en Resident Evil 3 Remake-review

Last of Us 2 uitgesteld en invloed coronavirus op de Nederlandse game-industrie

Geschreven door Jolien Mauritsz op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Gerucht: Switch-remasters van bijna alle Mario-games voor 35ste jubileum

Volgens website Video Games Chronicle heeft Nintendo grote plannen voor het 35ste jubileum van Super Mario Bros. voor de NES. Een onderdeel hiervan zou zijn dat het grootste gedeelte van Mario-games naar de Switch komt.

Video Games Chronicle zegt van meerdere bronnen te hebben gehoord dat Nintendo een evenement aan het plannen is voor het jubileum van Super Mario Bros., dat in 1985 is uitgebracht. Volgens de berichten moest de E3 2020-aanwezigheid van Nintendo in het teken staan hiervan, maar wordt dit nu omgezet tot een digitaal evenement.

Lees hier het volledige bericht.

mario

Review: Two Point Hospital speelt ook uitstekend op consoles

De spirituele opvolger van Theme Hospital is er nu ook voor spelcomputers. En daar speelt Two Point Hospital eigenlijk prima op.

Toen Rollercoaster Tycoon eind jaren ’90 zijn hoogtijdagen in Nederland had, was het nieuwe Theme Hospital een verrassend leuke afwisseling. Weg waren de tot waanzin drijvende pretparkmuziekjes: ditmaal mocht je een eigen ziekenhuis managen, waarbij je ook een beter idee had van wat iedere individu in het gebouw aan het doen was.

Lees hier de volledige review.

Two Point Hospital

Koei Tecmo stopt met dlc voor Dead or Alive 6

Koei Tecmo gaat stoppen met het uitbrengen van dlc voor de vechtgame Dead or Alive 6. Dat maakte de uitgever onlangs bekend op Twitter.

Dead or Alive 6 kwam vorig jaar uit op verschillende platformen. Na een jaar lang updates met dlc voor de game uit te brengen, gaat Koei Tecmo ermee stoppen. In een tweet is aangekondigd dat de update die in het midden van april moet uitkomen de laatste golf van dlc bevat. De tweet is hieronder te bekijken.

Lees hier het volledige bericht.

Dead or Alive 6

Review: Resident Evil 3 is zowel intens als beperkt

Hoewel een remake van Resident Evil 3 een inkoppertje is, is de timing van de release opvallend. Niet alleen omdat een spel rondom een uit de hand gelopen virusuitbraak misschien wat onhandig valt tijdens een wereldwijde pandemie, maar vooral vanwege de korte tijd tussen dit deel en het vorige. Slechts één jaar na de briljante remake van tweede deel kunnen we immers al met Resident Evil 3 aan de slag.

Natuurlijk zorgt deze snelle opvolging ervoor dat de dorst naar meer Resident Evil nog vers is, maar het zet ook enige vraagtekens bij hoe vernieuwend deze titel is. Aan de kwaliteit ligt het in ieder geval niet. Jill’s strubbeling met de onverbiddelijke Nemesis wordt op dezelfde kundige manier van een nieuw jasje voorzien als waarmee Resident Evil 2 Remake dit deed. De schijnbaar korte ontwikkeltijd wordt verklaard door de nauwelijks veranderde gameplay en het hergebruik van assets. Het opnieuw gebruiken van complete gebieden uit het voorgaande deel is met betrekking tot het verhaal nog wel te verantwoorden, maar het voelt allemaal iets té bekend aan. De verrassing is er simpelweg af.

Lees hier de volledige review.

resident evil 3

'Remasters Super Mario 64, Sunshine en Galaxy zitten in één collectie'

De mogelijke remasters van Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy voor de Switch zouden in één collectie zitten.

Dat claimt VideoGamesChronicle in een vervolgartikel. Eergisteren plaatste de website het gerucht dat bijna alle driedimensionale Mario-games later dit jaar naar Switch zouden komen. Daarop lieten diverse websites, waaronder Eurogamer en Kotaku, weten soortgelijke geruchten te hebben gehoord.

Lees hier het volledige bericht.

Super Mario Sunshine

50.000 spelers krijgen permaban in Call of Duty: Warzone

Activision heeft meer dan 50.000 spelers een permanente ban gegeven in Call of Duty: Warzone. Dat maakte uitgever Activision bekend in een blogpost.

Call of Duty: Warzone kwam in februari uit op verschillende gameplatformen. De game had een succesvolle release met meer dan zes miljoen mensen die Warzone in de eerste 24 uur gespeeld hebben. Nu heeft Activision in een blogpost bekendgemaakt dat er sinds de release meer dan 50.000 spelers een permanente ban hebben gekregen. De uitgever laat weten dat er geen plek is voor valsspelen in haar spellen, waaronder Warzone. “We nemen elke vorm van valsspelen serieus. Het is belangrijk een eerlijk en gelijkwaardig speelveld te behouden. Het is een van onze hoogste prioriteiten” stelt het bedrijf.

Lees hier het volledige bericht.

Warzone.jpg

Soulslike actie-rpg Mortal Shell onthuld

Uitgever Playstack en ontwikkelaar Cold Symmetry hebben de soulslike actie-rpg Mortal Shell onthuld.

Deze "meedogenloze, authentieke en griezelig mooie" actie-rpg komt in het derde kwartaal van dit jaar uit op PlayStation 4, Xbox One en Steam. Het spel was hiervoor intern bekend onder de projectnaam Dungeonhaven en wordt ontwikkeld door een in 2017 opgericht team van vijftien ontwikkelaars.

Lees hier het volledige bericht.

Mortal Shell

The Last of Us Part 2 uitgesteld voor onbepaalde tijd

The Last of Us Part 2 en Marvel's Iron Man VR zijn uitgesteld en worden niet op hun oorspronkelijke releasedatum uitgegeven. Dit werd bekendgemaakt op het Twitter-kanaal van PlayStation.

The Last of Us Part 2 stond gepland voor release op 29 mei, maar is nu vertraagd naar een nog onbekende datum. Naughty Dog zegt via een bericht op Twitter dat de game al nagenoeg klaar is en de laatste bugs worden verwijderd.

Lees hier het volledige bericht.

The Last of Us Part II

Achtergrond: De impact van het coronavirus op de Nederlandse game-industrie

Het coronavirus is naast een gezondheidscrisis ook een groot obstakel voor de economie. Vooralsnog verschijnen er genoeg nieuwe games om thuisblijvers te vermaken, en afgaande op recordaantallen spelers op verschillende platformen wordt daar dankbaar gebruik van gemaakt. Op de achtergrond houdt de game-industrie echter haar adem in – ook de Nederlandse.

Afgelopen week vond de vijfde editie van het Industrie Overleg plaats, een vrij informele kansen-batenanalyse waarbij Nederlandse ontwikkelaars de stand van zaken in de game-industrie bespreken. Naar aanleiding van zorgwekkende signalen van studio’s, stappen initiatiefnemers naar het ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om steun te zoeken. Gamer.nl sprak Paladin Studios-CEO en Dutch Games Association-voorzitter Derk de Geus, Codeglue-medeoprichter Peter de Jong en zelfstandig ontwikkelaar Adriaan de Jongh over de impact van het coronavirus op de Nederlandse game-industrie.

Lees hier het volledige artikel.

corona

Fanmade trailer van Paper Zelda uitgekomen

Het YouTube-kanaal 64 Bits heeft een fanmade trailer gemaakt van The Legend of Zelda volledig in de stijl van Paper Mario. De video is nu op YouTube te bekijken.

Eerder deze week gingen er geruchten rond dat er een nieuwe Paper Mario-game in ontwikkeling is, samen met verschillende Mario-remasters. 64 Bits heeft het alleen over een iets andere boeg heen gegooid en heeft een fanmade trailer van Paper Zelda uitgebracht.

Paper Zelda

Dit artikel delen:

Lees meer

PlatinumGames komt alsnog met aankondiging The Last of Us: Part 2-uitstel is volstrekt begrijpelijk
1

Reacties op: Hoogtepunten: Mario-remasters en Resident Evil 3 Remake-review

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Oxymorphone

    • 4 april 2020 20:32
    Alle Mario games in een. Dat zou gaaf zijn!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.