Weekoverzicht

Hoogtepunten: GTA 6 verschijnt naar verluidt in 2025

'The Elder Scrolls 6 nog steeds in ontwerpfase'

Geschreven door Maarten van der Vlugt op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

De hond die Dogmeat speelde in Fallout 4 is overleden

Via Twitter heeft videogame ontwikkelaar Joel Burgess het treurige nieuws gedeeld dat de hond die Dogmeat speelde in Fallout 4 is komen te overlijden.

In enkele Tweets legt voormalig Fallout-ontwikkelaar Joel Burgess uit hoe River, de hond die Dogmeat speelde, uitgekozen was en hoe hij deel uit maakte van het team. Zo geeft hij aan dat ze wilde dat Dogmeat meer dan alleen een extra wapen zou worden voor de speler, maar ook een echte vriend.

Lees verder

Fallout 4 Dogmeat

Square Enix werkt aan nieuwe game in Mana-franchise

Square Enix werkt aan nieuwe game in de Mana-franchise. Dat onthult Masaru Oyamada, producer van de franchise, tijdens een livestream.

"We wilden het aankondigen met een gave trailer, maar we zijn pas aan het begin van de dertigste verjaardag", zegt Oyamada tijdens een Japanse livestream voor het dertigjarige bestaan van de reeks.

Lees verder

Trials of Mana

Microsoft brengt Xbox Cloud Gaming naar iOS en Windows 10

Microsoft heeft Xbox Cloud Gaming breed beschikbaar gemaakt voor iOS- en Windows 10-gebruikers. Ook Xbox Game Pass Ultimate-abonnees kunnen de service nu in hun webbrowser gebruiken.

Dit kondigt Microsoft aan via Xbox Wire, waar ze vermelden dat Xbox Cloud Gaming nu beschikbaar is voor alle Xbox Game Pass Ultimate-gebruikers met Windows 10, telefoons of tablets van Apple, via browser. xCloud is momenteel beschikbaar in 22 verschillende landen, waaronder Nederland en België.

Lees verder

xCloud

Sony neemt Returnal-studio Housemarque over

Sony heeft Returnal-maker Housemarque overgenomen. Dat onthult het bedrijf op PlayStation Blog.

"Dit geeft onze studio een duidelijke toekomst om gameplaycentrische games af te leveren, terwijl we experimenteren met nieuwe methoden van verhaalvertelling en het verleggen van de grenzen van deze moderne kunstvorm", zegt medeoprichter Ilari Kuittinen over de overname.

Lees verder

'The Elder Scrolls 6 nog steeds in ontwerpfase'

Todd Howard van Bethesda heeft aangegeven dat The Elder Scrolls 6 nog steeds in een ontwerpfase zit, wat betekent dat fans van de franchise de game voorlopig nog niet hoeven te verwachten.

In een interview met The Telegraph zegt Todd Howard het volgende over de ontwikkeling van The Elder Scrolls 6: "Het is verstandig om over The Elder Scrolls 6 te denken als een game die nog in een ontwerpfase zit. We checken de tech: gaat dit de dingen doen die we willen bereiken in de game?"

Lees verder

The Elder Scrolls 5: Skyrim

GTA 6 verschijnt naar verluidt in 2025

Dat beweert Tom Henderson, een lekker met een redelijk goede reputatie. Zo wist Henderson in een eerdere video al een aantal details van Battlefield 2042 in kaart te brengen voordat EA deze bekend had gemaakt.

In zijn nieuwste video gaat Henderson in op een aantal details van Grand Theft Auto 6. Zo geeft de hij aan dat het volgende deel van de gevierde franchise plaatsvindt in een hedendaags Vice City. Uit eerdere geruchten bleek al dat GTA 6 zich af zou spelen in Vice City, maar dan in een jaren 80-setting. 

Lees verder

Officieel YouTube-kanaal van Dead Space toont teken van leven

Het officiële YouTube-kanaal van de Dead Space-franchise heeft een teken van leven getoond, waardoor speculaties over de toekomst van de reeks hoog oplopen.

Het kanaal heeft een nieuwe profielfoto gekregen. Voorheen stond jarenlang het logo van het in 2013 verschenen Dead Space 3 als profielfoto ingesteld. Kort na de release van die game is er geen update meer gemaakt op het YouTube-kanaal - tot nu dan.

Lees verder

Dead Space 2

PlayStation koopt Nederlandse studio Nixxes Software

Sony PlayStation heeft wederom een ontwikkelaar gekocht, ditmaal de Nederlandse studio Nixxes Software.

Dat heeft PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst - voorheen van Guerrilla Games - aangekondigd via Twitter. De Utrechtse studio heeft eerder onder andere gewerkt aan de Xbox 360-versie van Rise of the Tomb Raider en hielp Crystal Dynamics mee aan de ontwikkeling van Marvel's Avengers. Ook bracht het diverse andere Tomb Raider- en Hitman-games naar pc en specifieke consoles.

Lees verder

avengers

Ghost of Tsushima Director's Cut voor PS5 en PS4 aangekondigd

In augustus komt er een Director's Cut van Ghost of Tsushima uit op PlayStation 5 en PlayStation 4.

De Director's Cut bevat alle content uit de oorspronkelijke PlayStation 4-game, alsmede alle content die sindsdien is uitgekomen. Daarnaast bevat het een uitbreiding in de vorm van een compleet nieuw eiland om te verkennen en te ontdoen van de Mongoolse invasie: Iki. 

Lees verder

Ghost of Tsushima

Microsoft-werknemer stal voor 10 miljoen dollar aan Xbox-tegoedcodes

Een voormalige Microsoft-werknemer heeft voor 10 miljoen dollar aan Xbox-tegoedcodes gestolen.

Dat meldt Bloomberg in een reportage. Het gaat om Volodymyr Kvashuk, die in 2016 werd aangenomen als software engineer bij Microsoft. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het vinden van bugs in het online betaalsysteem van Microsoft en Xbox.

Lees verder

Xbox Series X

Dit artikel delen:

Lees meer

Plannen voor gratis content in Monster Hunter Stories 2 onthuld ‘Dit is geen wapenwedloop’, zegt Sony terwijl het wapens koopt
0

Reacties op: Hoogtepunten: GTA 6 verschijnt naar verluidt in 2025

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.