Weekoverzicht
Halo Xbox Series X

Hoogtepunten: Xbox Series X datum en Halo Infinite uitgesteld

Ook een Playstation 5 vs. Xbox Series X Special

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Fall Guys is meest succesvolle lancering van Devolver Digital ooit

De lancering van Fall Guys is de meest succesvolle lancering van een Devolver Digital-game ooit.

Dat meldt GitHyp. De game staat op moment van schrijven op nummer vijf van de meest gespeelde Steam-games, met 114.379 gelijktijdige spelers. Voor Fall Guys was SCUM de beste lancering van een Devolver Digital-game, met een piek van 68.000 gelijktijdige spelers in september 2018. Eind vorige week werd al officieel naar buiten gebracht dat het spel in 24 uur door meer dan anderhalf miljoen spelers was gespeeld. Ook maakte Devolver Digital bekend dat de game 2 miljoen keer verkocht was op Steam.

Lees hier het volledige bericht.

PlayStation 5 vs. Xbox Series X – Welke is het sterkst, snelst en slimst?

Na veel onduidelijkheid is het inmiddels helderder wat we van de aankomende PlayStation 5 en Xbox Series X kunnen verwachten. We weten meer van de marketingplannen, de fysieke vorm en — zeker niet onbelangrijk — de harde cijfers die ons beloofd worden. Maar welke van de twee staat, puur kijkend naar al de specificaties, het sterkst in zijn schoenen?

Een objectieve winnaar op álle fronten zit er voorlopig niet in. Daar zijn de consoles van vandaag simpelweg te complex voor, naast het feit dat we nu vooruitblikken op toekomstige waar. Vandaar dat we een aantal van de facetten even uit het geheel tillen, van beschikbare context voorzien en de balans in parten opmeten.

Lees hier de volledige special.

Xbox Series X

Tweede Night City Wire toont meer Cyberpunk 2077-gameplay

In de nieuwe Night City Wire-livestream van CD Projekt Red zijn nieuwe beelden van Cyberpunk 2077 getoond.

Naast de gameplay werd de nadruk ook gelegd op de muziek in de game. De echt bestaande punkband Refused kruipt in de huid van de band Samurai en in de livestream vertellen bandleden hoe zij dat ervaren. Ook is een nieuw nummer onthuld, genaamd A Like Supreme.

Lees hier het volledige bericht

Halo Infinite uitgesteld naar 2021

Halo Infinite is uitgesteld naar 2021. De game lanceert daardoor niet meer gelijktijdig met de Xbox Series X eind dit jaar.

Dat heeft 343 Industries via social media laten weten. "We hebben de moeilijke beslissing gemaakt om onze releasedatum naar 2021 uit te stellen, zodat het team genoeg tijd heeft om een Halo-ervaring te leveren die aan onze visie voldoet", aldus studiohoofd Chris Lee.

Lees hier het volledige bericht.

halo infinite

Xbox Series X komt in november uit

De Xbox Series X verschijnt in de maand november van dit jaar. Dat heeft Microsoft aangekondigd.

Het bedrijf laat dit weten in een artikel op Xbox Wire. Een specifieke datum in november is er nog niet. Ook de prijs van de console is vooralsnog onbekend.

In het artikel valt wel te lezen dat er dit jaar meer dan vijftig nieuwe games gepland staan voor de console, waaronder Gears Tactics, Dirt 5, Assassin's Creed Valhalla, Yakuza: Like a Dragon en Watch Dogs Legion. Ook worden games als The Medium, Scorn en Tetris Effect: Connected genoemd als exclusieve spellen - deze games komen echter niet per se dit jaar uit.

Lees hier het volledige bericht.

Xbox Series X

Destroy All Humans! is zwaar gemoderniseerd en toch licht achterhaald

Er zijn weinig games die je snel cultklassiekers zult noemen, maar het originele Destroy All Humans! verdient die kwalificatie absoluut. Niet alleen omdat de game destijds overduidelijk naar deze status streefde, maar ook omdat het een uniek, wijsneuzig soort plezier bood. Het is de vraag of dit 15 jaar later ook nog geldt voor de remake.

Destroy All Humans! is een integrale remake van een zeer unieke game, die 15 jaar na de oorspronkelijke release nog steeds aardig wat charme en flink wat plezier biedt. De satirische toon is helaas niet altijd even in goede smaak, helemaal niet anno 2020, en de sadistische gameplay wordt na een paar uur al een beetje slof.

Lees hier de volledige review.

destroy all humans

Forza Horizon 3 volgende maand verwijderd uit winkels

Openwereld-racegame Forza Horizon 3 is vanaf volgende maand niet meer te koop in digitale winkels op pc en Xbox One. Dat is bekendgemaakt via het officiële Twitter-account van de game.

Op 27 september wordt de game en alle bijbehorende DLC verwijderd uit de winkels. De reden voor de verwijdering is niet bekendgemaakt, maar heeft mogelijk te maken met licenties in de game, bijvoorbeeld voor auto's of muziek. De ontwikkelaar noemt het de "End of Life"-status.

Lees hier Fortnite van Apple Store en Google Play Store gehaaldhet volledige bericht.

Forza Horizon 4

Fortnite van Apple Store en Google Play Store gehaald

Apple en Google hebben de populaire battle royale-game Fortnite van de App Store en Google Play Store gehaald. Epic Games heeft inmiddels Apple en Google aangeklaagd.

Fortnite ontving gisteren een update op iOS en Android waarmee spelers de reguliere manier om in-app aankopen kunnen omzeilen. Door 'Epic Direct Payment' te gebruiken gaan alle verdiensten direct naar Epic, en wordt er geen bedrag afgestaan aan Apple en Google. Mensen die voor Epic Direct Payment kiezen krijgen daarom twintig procent korting op hun V-Bucks.

Lees hier het volledige bericht

Fortnite

Microsoft overwoog Halo Infinite in delen uit te brengen

Microsoft overwoog Halo Infinite in delen uit te brengen. Dat zegt Xbox-hoofd Phil Spencer tijdens de podcast Animal Talking.

"Laat ik beginnen met erkennen dat het balen is", zegt Spencer over het uitstel van Halo Infinite. "Het is een teleurstelling voor mensen, en een teleurstelling voor ons. We keken echt uit naar het samen uitbrengen van Halo Infinite met de Series X. Uiteindelijk moest ik de juiste beslissing maken voor de gezondheid van het team en de kwaliteit die we van de game willen."

Lees hier het volledige bericht.

halo infinite

The Last of Us-serie bevat weggelaten gamescène ‘waar je mond van openvalt’

The Last of Us-serie op HBO bevat een belangrijke scène die is weggelaten uit de originele game. Dat zegt schrijver en producer Craig Mazin tijdens een podcastaflevering van Must Watch op BBC.

“Ons doel is, als je de game hebt gespeeld, dat je de serie kijkt en zegt: ‘dit heeft niks van waarom ik van de game hou en wat ik in de game meemaakt geschonden. Maar het heeft me ook een hoop meer gebracht – dingen die ik niet wist. Hele gave dingen’.”, zegt de Chernobyl-bedenker.

Lees hier het volledige bericht.

last of us

Dit artikel delen:

Lees meer

EA Access en Origin Access heten straks EA Play De Wii U heeft Nintendo gered
0

Reacties op: Hoogtepunten: Xbox Series X datum en Halo Infinite uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.