Weekoverzicht

Hoogtepunten: Rusland-boycots, nieuwe Pokémon-games en gebarentaal in Forza Horizon 5

En natuurlijk nog veel meer

Geschreven door TijnKranen op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van afgelopen week!

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet komen eind 2022 uit

Tijdens de Pokémon Presents-presentatie op Pokémon Day heeft ontwikkelaar Game Freak de nieuwe hoofddelen van de Pokémon-spellenserie aangekondigd. De negende generatie games heten Pokémon Scarlet en Pokémon Violet en komen eind dit jaar naar Nintendo Switch.

Pokémon Scarlet en Violet spelen af in een nieuwe regio waar de naam nog niet van bekend is. Wel is duidelijk dat de spellen een open wereld bevatten waarin pokémon rondlopen, zoals ook in Pokémon Legends: Arceus en delen van Pokémon Sword en Pokémon Shield het geval was.

De ontwerpen en de namen van de drie nieuwe starters, de pokémon waar spelers hun avontuur in Pokémon Scarlet en Violet mee beginnen, zijn ook gedeeld. Dit zijn, van links naar rechts, Sprigatito (gras), Fuecoco (vuur) en Quaxly (water).

Lees verder

Onuitgebrachte F-Zero-spin-off was ‘af’ volgens voormalige Nintendo-producer

Een spin-off van de game F-Zero was naar verluidt al helemaal afgemaakt maar nooit uitgebracht.

Dat meldt een voormalig medewerker van Nintendo. De originele titel was G-Zero en werd later Zero Racers, en hij werd naar verluidt ontwikkeld voor de Virtual Boy. Omdat die handheld uitdraaide op een financiële flop werd de game nooit uitgebracht.

In gesprek met Did You Know Gaming onthult voormalig Nintendo of America-medewerker Jim Wornell dat de game al helemaal af was. “Als producer schreef ik teksten voor het scherm, de handleiding en het gamedoosje, nam ik screenshots, overzag ik het debug- en goedkeuringsproces, communiceerde ik met [Nintendo] NCL en werkte ik met de marketing”, aldus Wornell.

Lees verder

F-Zero

Forza Horizon 5 krijgt gebarentaal-ondersteuning voor ruim 150 cinematics 

Microsoft en Playground Games kondigen aan dat een nieuwe update van Forza Horizon 5 vandaag ondersteuning voor Amerikaanse Gebarentaal en Britse Gebarentaal toevoegt.

Door de update worden 150 van de cinematics in het racespel voorzien van gebarentaal. Spelers kunnen de optie activeren door naar Settings > Accessibility > Sign language Picture-in-Picture te gaan.

Vervolgens zal een klein scherm met een gebarentolk verschijnen, die de speler zelf over het beeldscherm kan verslepen. Bij de opties kunnen spelers ook hun voorkeur voor ASL (Amerikaanse Gebarentaal) of BSL (Britse Gebarentaal) aangeven.

Lees verder

Civilizations Sid Meier spreekt zich uit tegen NFT’s

Industrieveteraan en Civilization-maker Sid Meier spreekt zich in een interview uit tegen NFT’s en de focus van gamemakers op geld verdienen.

Voor de 30ste verjaardag van Civilization sprak Sid Meier met BBC News, waarbij hij een waarschuwing deelde met de rest van de gamesindustrie. Volgens Meier beginnen ontwikkelaars het belangrijkste element van games te vergeten: gameplay.

“De echte uitdaging en de echte kans is een focus op gameplay”, zegt Meier. “Dat is het unieke, speciale en aansprekende aan videogames als een vorm van entertainment.”

Lees verder

Civilization 6: Gathering Storm

Elden Ring-mod laat gamers spel pauzeren 

Er is een mod voor de pc-versie van Elden Ring uitgebracht waarmee de game kan worden gepauzeerd.

Het is gebruikelijk dat spelers FromSoftware-games niet kunnen pauzeren - de games bevatten immers enkele online features die dat lastig maken. Daarbij zorgt het gebrek aan een pauzeknop ook voor een extra ongemakkelijke sfeer.

Het pas uitgekomen Elden Ring kan dan ook niet gepauzeerd worden, zelfs niet wanneer er alleen offline wordt gespeeld. Op pc kunnen spelers nu echter een mod installeren waarmee de game dus wel gepauzeerd kan worden. 

Lees verder

Ezio uit Assassin's Creed lijkt naar Fortnite te komen

Het lijkt er op dat Assassin's Creed-personage Ezio Auditore da Firenze als speelbaar personage naar Fortnite komt.

Dataminers hebben dat achterhaald. Daarnaast zijn ook bijbehorende items gevonden, zoals een pikhouweel gebaseerd op de Hidden Blade en een emote.

Ezio is nog niet officieel aangekondigd voor Fortnite. Het is dan ook nog niet bekend wanneer de skin naar de game komt. Mogelijk kondigt Epic dit binnenkort aan.

Lees verder

Assassin’s Creed: The Ezio Collection

Mogelijke opvolger van Nintendo Switch gelekt via Nvidia

Een mogelijke opvolger van de Nintendo Switch is gelekt via Nvidia.

Onlangs werd er een grootschalige cyberaanval op Nvidia uitgevoerd, waardoor allerlei details rondom het bedrijf zijn gelekt. Aangezien Nvidia de ontwikkelaar is van de chips in de Nintendo Switch, is mogelijk ook een chip voor een opvolger gelekt.

Zo zijn er folders die het hebben over 'nvn2'. De codenaam die voor de oorspronkelijke Switch wordt gebruikt is 'nvn'. Hoewel dit niet direct bevestigt dat er achter de schermen aan een opvolger van de Switch wordt gewerkt, lijkt dit wel waarschijnlijk. Mocht het project naar een nieuwe Switch-console hinten, dan zou deze console mogelijk ook ondersteuning voor ray tracing en DLSS 2.2. krijgen.

Lees verder

Vacatures hinten mogelijk naar vervolg op Ghost of Tsushima

Sucker Punch Productions werkt, uitgaande van enkele nieuwe vacatures, mogelijk aan een vervolg op Ghost of Tsushima.

De ontwikkelaar heeft op diens website vacatures staan voor een senior combat designer en een technical combat designer. Voor beide banen is het een vereiste dat de potentiële werknemer Ghost of Tsushima heeft gespeeld en de gameplaysystemen binnen de game goed kent. Hoewel dit niet per se een bevestiging is dat er een vervolg op Ghost of Tsushima in de planning staat, lijkt de beschrijving er wel naar te hinten. 

Lees verder

Ghost of Tsushima

Oekraïne aan PlayStation en Xbox: 'Stop met ondersteunen van Russische markt'

In een open brief op social media vraagt de minister-president van Oekraïne aan PlayStation en Xbox om tijdelijk alle ondersteuning voor de Russische en Wit-Russische markten stop te zetten.

Dit naar aanleiding van de Russische invasie van Oekraïne die vorige week in gang is gezet. De open brief werd door minister-president Mykhailo Fedorov op Twitter geplaatst. Hij tagt daarin zowel PlayStation als Xbox, maar spreekt zich uit richting alle bedrijven en organisaties binnen de game-industrie.

Fedorov vraagt of "alle Russische en Wit-Russische accounts geblokkeerd kunnen worden". Daarnaast zou Fedorov ook graag zien dat alle Russische teams en gamers tijdelijk verbannen worden van internationale esportsevenementen. 

Lees verder

EA haalt Russische teams uit Fifa en NHL

Electronic Arts haalt alle Russische teams uit recentelijk verschenen Fifa- en NHL-games.

Dat betekent dat alle Russische clubs, alsmede de nationale teams, uit Fifa 22, Fifa Mobile, Fifa Online en NHL 22 worden gehaald. Het bedrijf bevestigd dit via Twitter.

De reden van het verwijderen van de Russische teams is om solidariteit te tonen aan de Oekraïense bevolking. Het land wordt sinds vorige week aangevallen door Rusland. 

Lees verder

Dit artikel delen:

Lees meer

Elden Ring stevent New World voorbij op lijst meeste gelijktijdige spelers Steam Paradise Killer komt op 16 maart op PS5, PS4 en Xbox-consoles uit
0

Reacties op: Hoogtepunten: Rusland-boycots, nieuwe Pokémon-games en gebarentaal in Forza Horizon 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.