Weekoverzicht
GameStop

Hoogtepunten: Gamestop-aandelen en The Last of Us: Part II Goty-awards

Ook veel Xbox Live Gold en Game Pass gedoe

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic-game mogelijk in ontwikkeling 

Er wordt mogelijk gewerkt aan een nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic-game.

Dat meldt de over het algemeen goed geïnformeerde Bespin Bulletin tijdens de B.OB. Podcast. Hij claimt dat er een nieuwe Knights of the Old Republic in ontwikkeling is en dat Electronic Arts er niet verantwoordelijk voor is. Volgens hem "raden we nooit" welke studio er aan werkt.

"Ik heb er met een aantal mensen over gepraat en ik kwam er achter dat (Bloomberg-redacteur) Jason Schreier heeft gezegd dat het niet door EA wordt gedaan, en dat we 'nooit raden' welke studio er aan werkt."

Lees hier het volledige bericht.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Resident Evil Village krijgt collector's edition van 1500 euro in Japan 

Capcom brengt in Japan een collector's edition van zo'n 1500 euro uit voor Resident Evil Village uit.

De editie, voluit Resident Evil Village Complete Collector's Edition, bevat onder andere een grijze jas van het personage Chris Redfield. Redfield komt voor in veel Resident Evil-games, en keert terug in het aankomende Village.

Ook bevat het pakket een standbeeld van Chris Redfield, een kaart van de spelwereld, een artbook, kaarten en een doos met miniatuurwapens uit de game. De editie is beschikbaar voor PlayStation 5 en PlayStation 4.

Lees hier het volledige bericht.

Microsoft zou Xbox Live Gold als vereiste voor gratis games altijd al laten vallen 

Microsoft was al langer van plan om Xbox Live Gold als vereiste voor free-to-play-games te laten vallen. Dat meldt Niko Partners-analist Daniel Ahmad op Twitter.

Afgelopen vrijdagmiddag onthulde Microsoft de prijzen van Xbox Live Gold te verhogen, maar na een negatieve reactie van spelers werd die beslissing teruggedraaid. Daarbij kondigde het bedrijf ook aan dat Xbox Live Gold binnenkort niet meer vereist is voor free-to-play games als Call of Duty Warzone. Volgens Ahmad, bevestigd door VentureBeat, was Microsoft dat echter al langer van plan.

Lees hier het volledige bericht.

Xbox Live

The Last of Us: Part 2 ontvangt de meeste Game van het Jaar-awards ooit 

Geen andere game heeft ooit zoveel Game van het Jaar-awards ontvangen als het vorig jaar verschenen The Last of Us: Part 2.

De PlayStation 4-game heeft inmiddels 261 Game van het Jaar-awards van verschillende wereldwijde publicaties gekregen. Daardoor is het spel de recordhouder. De vorige recordhouder was The Witcher 3: Wild Hunt uit 2015, dat 260 Game van het Jaar-awards heeft ontvangen.

Lees hier het volledige bericht.

The Last of Us Part 2

Xbox Game Pass heeft inmiddels achttien miljoen leden 

Er zijn wereldwijd inmiddels achttien miljoen abonnees van Xbox Game Pass.

Dat heeft Microsoft laten weten bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van eind vorig jaar. In september waren dat nog 15 miljoen abonnees. Daarnaast heeft Xbox Live meer dan honderd miljoen maandelijkse gebruikers.

Microsoft wist een een netto inkomen van 15,5 miljard dollar te genereren in het afgelopen kwartaal. Dat is een toename van 33 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het gamesegment van het bedrijf was voor het eerst verantwoordelijk voor meer dan 5 miljard dollar.

Lees hier het volledige bericht. 

Game Pass

PlayStation Plus-games van februari bekend 

Sony heeft de games aangekondigd die in februari gratis beschikbaar zijn voor PlayStation Plus-leden.

Het gaat om Destruction Allstars, Concrete Genie en Control: Ultimate Edition. De games zijn vanaf dinsdag 2 februari gratis beschikbaar via de dienst van Sony.

Destruction AllStars is speelbaar op PS5 en werd vorig jaar tijdens de PlayStation 5-onthulling voor het eerst getoond. De game draait net als de klassieke franchises Destruction Derby en Twisted Metal om het rammen tegen wagens. Een uniek aspect aan de game is dat wanneer de wagen van de speler total-loss is, men uit de auto kan stappen en te voet verder kan vechten.

Lees hier het volledige bericht.

Details over de next-gen versie van Control 

Er zijn meer details gegeven over de aankomende next-gen versie van Remedy's Control.

Deze details zijn op de officiële website van 505 Games geplaatst. De next-gen versie van Control komt op 2 februari uit via de zogenaamde Ultimate Edition. Mensen die de reguliere editie van het spel hebben, kunnen geen gratis next-gen update downloaden.

Op PlayStation 5 maakt Control gebruik van de haptische feedback en adaptive triggers van de DUalSense-controller. Ook zijn er video's te bekijken waarin oplossingen worden gegeven via het Game Help-panel. Ook Activities worden ondersteund.

Lees hier het volledige bericht.

Control

Waarde aandelen Amerikaanse winkelketen GameStop blijft stijgen 

De waarde van aandelen van de Amerikaanse winkelketen GameStop blijft de afgelopen dagen maar stijgen.

Via Reddit-kanaal WallstreetBets hebben diverse mensen zich verenigd om sinds eind vorige week op grote schaal aandelen van de gamewinkel GameStop te kopen. De winkel deed de afgelopen jaren relatief slechte zaken en zag zijn koers in waarde dalen. Door de massale inkoop van aandelen stijgt de waarde van de winkelketen opvallend snel.

De waarde van GameStop ligt inmiddels rond de 25 miljard dollar - een stijging van bijna 1000 procent in een krappe week tijd. Gisteren ging het aandeel met nog eens 135 procent omhoog. Waar een aandeel van GameStop begin dit jaar 19 dollar waard was, is dat nu meer dan 347 dollar.

Lees hier het volledige bericht.

GameStop

Gratis demo van Immortals Fenyx Rising nu speelbaar

Er is een gratis proefversie van Immortals Fenix Rising beschikbaar.

De demo speelt zich af op een exclusieve archipel vol met unieke missies en puzzels. Spelers worden gedurende de demo opgezadeld met de taak om het geheim van de Cyclops te ontrafelen.

Er is vooralsnog weinig informatie over de speelduur van de demo, maar het zal een goed beeld van de game moeten schetsen. De gratis proefversie is nu beschikbaar op alle relevante platformen.

Vandaag wordt ook de eerste dlc aan de openwereldgame toegevoegd, genaamd A New God. Spelers die de seizoenspas hebben gekocht, kunnen de dlc gratis downloaden. Het uitbreidingspakket is ook los verkrijgbaar voor vijftien euro. 

Lees hier het volledige bericht.

Interview: ‘Racegame Zeepkist is gebaseerd op Nederlandse cultuur’ 

Vanaf vandaag is Zeepkist als Early Access-game op Steam verkrijgbaar. In deze game van Nederlandse bodem race je in een zeepkist van een heuvel.. Gamer.nl sprak met Yannic Geurts, die onder de noemer Steelpan Interactive het spel in zijn eentje heeft ontwikkeld en uitgeeft.

Het idee achter Zeepkist is even simpel als briljant: je begint bovenaan een helling in een zeepkist en rolt vanzelf naar beneden. Omdat de zwaartekracht zijn werk doet, komt er geen motor of andere aandrijving aan te pas. “De knop om gas te geven heb ik dan ook vervangen voor een knop waarmee je je armen omhoog gooit”, zo legt Geurts uit.

Lees hier het volledige interview.

zeepkist

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Zombies-map voor Call of Duty: Black Ops Cold War getoond Game Pass is nog niet groot genoeg om Xbox Live Gold los te laten
0

Reacties op: Hoogtepunten: Gamestop-aandelen en The Last of Us: Part II Goty-awards

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.