Weekoverzicht

Hoogtepunten: Forspoken, God of War-serie en Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

Onze top 10 hoogtepunten van afgelopen week

Geschreven door Rogina Hassan op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van afgelopen week!

Forspoken uitgesteld naar oktober 

Square Enix heeft hun aankomende game Forspoken uitgesteld naar 11 oktober.

De game stond eigenlijk gepland voor een release op 24 mei, maar dat blijkt niet meer haalbaar. "We hebben als visie een gamewereld en held te leveren waar gamers nog jaren van willen genieten, dus het is erg belangrijk dat we het juist krijgen. De komende maanden gaan we ons volledig richten op het perfectioneren van de game. We kunnen niet wachten tot jullie Frey's reis dit najaar ervaren."

Lees verder

Forspoken

The Expanse-makers zouden aan God of War-serie werken

De makers van de geprezen sci-fi-serie The Expanse zouden aan een televisieserie gebaseerd op God of War werken.

Dat claimt Deadline te hebben vernomen. De serie zou in opdracht van Amazon worden gemaakt door Mark Fergus en Hawk Ostby, de mensen achter The Expanse. Ook The Wheel of Time-showrunner Rafe Judkins zou betrokken zijn bij het project, alsmede Sony Pictures Television en PlayStation Productions.

Lees verder

PlayStation 5

Grand Theft Auto 5 kost tijdelijk 9,99 euro op PlayStation 5

Grand Theft Auto 5 kost tijdelijk 9,99 euro op PlayStation 5 en 19,99 euro op Xbox Series X en S.

Dat blijkt uit geüpdatete prijzen op de PlayStation Store en Microsoft Store. Volgens de PlayStation Store gaat het om een 'speciale introductieprijs', die geldt van 15 maart tot 15 juni 2022. De reguliere prijs van de game is 39,99 euro.

Lees verder

Speedrunner speelt Elden Ring in tweeënhalf uur uit

Een speedrunner die zichzelf Niko Bellic noemt heeft Elden Ring in 2 uur en 35 minuten uitgespeeld.

Dat wordt gezien als een indrukwekkende prestatie, omdat Elden Ring als FromSoftware-game erg uitdagend is en daarnaast een open wereld bevat. De speler heeft veel rondgereden op Torrent, allerlei bazen overgeslagen en zoveel mogelijk creatieve manieren gebruikt om zo snel het einde van de game te bereiken. De speelsessie kan hieronder bekeken worden, al zitten daar logischerwijs wel spoilers in.

Bekijk de video

Nieuwe PlayStation 5-update verbetert prestaties

Gisteren is een nieuwe systeemupdate voor PlayStation 5 verschenen waarmee de systeemprestaties verbeterd zijn.

Het gaat om versie 21.02-04.51.00. Sony laat specifiek weten dat de update systeemprestaties verbetert, maar geeft verder geen details over de precieze inhoud van de patch. Het bedrijf geeft wel vaker dit soort updates uit, vaak om bugs of andere problemen die de kop op steken in PlayStation-hardware weg te werken.

Lees verder

Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök recyclet erop los

Wie na anderhalf jaar nog steeds meer Assassin’s Creed Valhalla wil, zal zich aan deze Dawn of Ragnarök geen buil vallen. Met een verhaal van zo’n tien uur en een grote wereld om te verkennen en de spelduur zo op te rekken naar minstens het dubbele, biedt Dawn of Ragnarök precies dat. Niets meer, niets minder. Ben je echter meer toe aan een nieuw hoofdstuk in de Assassin’s Creed-serie, dan kun je deze uitbreiding prima aan je voorbij laten gaan zonder ook maar iets te missen.

Lees hier de volledige review

Raad van State: ‘Kansspelautoriteit had EA geen dwangsom mogen opleggen voor lootboxes Fifa’

In hoger beroep oordeelt de Raad van State dat Fifa geen kansspel is. De kansspelautoriteit had EA in 2019 dus onterecht een dwangsom opgelegd.

De Kansspelautoriteit (Ksa) ziet de lootboxes in de Fifa-games als een kansspel, maar de Raad van State (RvS) beargumenteert dat die lootboxes een klein onderdeel van een groter spel zijn. De Afdeling bestuursrechtspraak van de RvS, de hoogste bestuursrechter, oordeelt daarom dat de dwangsom die EA in 2019 kreeg opgelegd door de Kansspelautoriteit onterecht is.

Lees verder

'Dead Space-remake komt pas begin 2023 uit'

De remake van Dead Space zou niet meer dit jaar uitkomen, maar pas begin 2023.

Dat claimt journalist Jeff Grubb. Hij had voorheen vernomen dat een releasedatum in het najaar van 2022 haalbaar zou zijn, maar dat blijkt nu niet meer het geval. EA zelf heeft nog geen releasedatum gegeven.

"Het komt nu waarschijnlijk in 2023 uit. Het verschijnt niet meer deze oktober, ze mikken nu op begin 2023", aldus Grubb tijdens de betaalde GrubbSnax-show, dat vervolgens werd uitgetypt door VGC.

Lees verder

'E3 gaat dit jaar wel door, maar alleen digitaal'

E3 zou dit jaar wel doorgaan, maar wel alleen digitaal en dus niet fysiek op een beursvloer.

Dat claimt journalist Tom Henderson. Hij zou dat via de Entertainment Software Rating Board (ESRB), de organisatie die leeftijdsclassificaties aan games geeft in de Verenigde Staten, hebben vernomen. ESRB zou e-mails hebben gestuurd naar game-ontwikkelaars waarin specifiek een digitale E3 wordt genoemd.

Lees verder

PlayStation zet verkoop van games in Rusland stop

Sony PlayStation verkoopt niet langer games of consoles in Rusland.

Dit in verband met de Russische invasie van Oekraïne. Sinds de release wordt Gran Turismo 7 al niet digitaal in het land verkocht, maar nu geldt dit voor alle PlayStation-games. Het bedrijf verscheept ook geen games of consoles meer naar het land. 

Lees verder

PlayStation 5

Dit artikel delen:

Lees meer

Dead Space-remake verschijnt begin 2023 In de naam van gamebehoud
0

Reacties op: Hoogtepunten: Forspoken, God of War-serie en Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.