Weekoverzicht
Final Fantasy 7

Hoogtepunten: Final Fantasy 7 Remake-review en Crysis-remaster

Resident Evil 4-remake, Cyberpunk 2077-controller en Nintendo Switch-update

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Mod om Half-Life: Alyx zonder vr-headset te spelen nu beschikbaar

Er is een mod beschikbaar voor Half-Life: Alyx waarmee gamers het spel zonder virtualrealityheadset kunnen spelen.

De mod maakt van de game een traditionele, platte 3D-game die als een 'reguliere' shooter gespeeld kan worden, zonder dat daar een vr-helm voor nodig is. Van de verschillende mogelijkheden die spelers hebben om zich in de game voort te bewegen, is voor de mod voor het 'vloeiend voortbewegen' gekozen om zo het gevoel van een shooter te simuleren. Natuurlijk kan de game daarbij ook met muis en toetsenbord gespeeld worden.

Lees hier het volledige bericht.

Half-Life: Alyx

'Resident Evil 4 Remake in ontwikkeling bij M-Two'

Volgens een nieuw gerucht werkt ontwikkelaar M-Two voor Capcom aan een remake van Resident Evil 4.

Dat claimt Video Games Chronicle te hebben gehoord. De game zou inmiddels volop in ontwikkeling zijn en ergens in 2022 moeten uitkomen. De ontwikkeling is in handen van M-Two, de nieuwe studio die is opericht door voormalige PlatinumGames-baas Tatsuya Minami. Sinds 2018 zou deze studio bezig zijn met de voorbereidingen voor het ontwikkelen van het spel, al heeft M-Two ook geholpen met de ontwikkeling van het recent uitgekomen Resident Evil 3 Remake.

Lees hier het volledige bericht.

Resident Evil 4

Review: Good Job! is de werksimulator die de wereld nu nodig heeft

Wie de werkvloer door de afgelopen weken is gaan missen, is bij Good Job! aan het juiste adres. In deze baansimulator van het Haagse Paladin Studios speel je als de zoon van een machtige CEO. Als de voor de hand liggende opvolger begin je in dit spel helemaal onderaan de ladder van het bedrijf en moet je jezelf langzaam omhoog zien te werken.

Iedere verdieping van het imperium van je pa is een specifiek onderdeel van het bedrijf. Zo begin je als loopjongen in een kantoortuin, maar kom je later ook te werken in een magazijn, een zwembad, de afdeling robotica en uiteindelijk zelfs direct onder je grootse vader.

Lees hier de volledige review.

good job

Flinke firmware-update voor Nintendo Switch uitgebracht

Er is een nieuwe systeemupdate uitgekomen met een aantal nieuwe functies voor de Nintendo Switch. De update is nu beschikbaar om te downloaden.

Zonder aankondiging heeft de Japanse gamegigant systeemupdate 10.0.0 uitgebracht op de hybrideconsole. Met de update zijn er een aantal nieuwe functies aan de console toegevoegd. Zo kunnen gebruikers nu boekenleggers plaatsen bij nieuwsberichten die ze interessant vinden.

Lees hier het volledige bericht.

Nintendo Switch Lite

Sony geeft Uncharted: The Nathan Drake Collection en Journey gratis weg

Sony geeft vanaf morgen de spellen Uncharted: The Nathan Drake Collection en Journey gratis aan alle PlayStation 4-eigenaren weg.

Dit is onderdeel van het Play Home-initiatief van het bedrijf, dat mensen moet motiveren om thuis te blijven en daar games te spelen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Beide games zijn vanaf morgen tot 5 mei gratis te downloaden. Eenmaal gedownload, blijven de games in het bezit van mensen.

Lees hier het volledige bericht.

Uncharted

Hardware Update:AMD Ryzen 4000 desktop-processors komen in september

Intel moet nog met het antwoord op de Ryzen 3000-serie komen, maar komt AMD mogelijk in september al met de opvolger. Daarnaast laat MSI een nieuwe dunne gaming-laptop zien en komt Iiyama met een nieuwe Ultra Wide monitor.

'AMD lanceert AMD Ryzen 4000-serie tijdens Computex'

Terwijl we nog wachten op een reactie van Intel op de sterke Ryzen 3000-serie, draait de geruchtenmolen over de volgende generatie van AMD al op volle toeren. Volgens DigiTimes hebben meerdere bronnen bij moederbordfabrikanten gemeld dat AMD van plan is om de opvolger van de Ryzen 3000-serie tijdens Computex te lanceren. De processors, met de Nederlandse codenaam Vermeer, zouden in eerste instantie al in mei worden gepresenteerd tijdens de originele datum van Computex, maar de lancering wordt door de coronacrisis samen met Computex verschoven naar eind september. Afhankelijk van hoe de pandemie zich voortzet, is het mogelijk dat Computex volledig wordt afgezegd. In dat geval zal AMD zelf een online event organiseren in dezelfde periode.

Lees hier het volledige artikel.

hardware-update

Crysis Remastered onthuld

De remaster van de eerste Crysis-game is onthuld. De remaster is gevonden in de metadata van de Crysis-website.

Eerder deze week kwam plotseling het Twitter-account van de videogame-franchise na drie jaar weer tot leven, wat voor het vermoeden zorgde dat er binnenkort een aankondiging voor Crysis aan zat te komen. Later verscheen er een tweet die hintte op een mogelijke remaster van de eerste Crysis-game die nu tijdelijk onthuld was.

Lees hier het volledige bericht.

Crysis Remastered

Review:Final Fantasy 7 Remake is een nieuwe klassieker

Het is moeilijk om niet meegesleept te worden in een golf van nostalgie als je Cloud, Barret, Tifa, Biggs en Wedge door de Mako-reactor ziet rennen. En vooral iets later als de iconische fly-over van Midgar in beeld komt, terwijl een volledig orkest de Final Fantasy 7-muziek inzet. Voor hen die Final Fantasy 7 speelden toen de game voor het eerst verscheen, in al zijn epische drie-disk-glorie op de ouwe grijze Playstation, is dit een absoluut kippenvelmoment. Dit is hoe we drieëntwintig jaar geleden hoopten dat games er ooit uit zouden zien.

Final Fantasy 7 Remake is niet te vergelijken met al die andere remakes of remasters die de afgelopen jaren verschenen. Dit is een totaal nieuwe game, met nieuwe graphics, nieuwe gameplay en heel veel nieuwe inhoud, die ‘enkel’ gebruikmaakt van het script en concepten van de klassieker uit 1997.

Lees hier de volledige review.

Final Fantasy 7 remake

Cyberpunk 2077 Xbox One-controller gelekt

Op Amazon werd een Xbox One-controller gebaseerd op Cyberpunk 2077 getoond. Daarbij lijkt het mogelijk dat er ook een speciale Xbox One-console op de game gebaseerd wordt.

De Cyberpunk 2077-controller werd op Amazon Canada getoond, zoals in onderstaande tweet valt te zien. Microsoft hint echter ook naar een aankondiging omtrent de game op social media.

Lees hier het volledige bericht.

Cyberpunk 2077

Vr Vrijdag: Jouw virtuele sportschool

In deze tweewekelijkse rubriek gaat Gamer.nl dieper in op virtual reality, de beste games, de controverses en vooral waarom het je zou moeten interesseren. In deze aflevering van Vr Vrijdag: sporten in virtual reality.

Het is niet makkelijk om in vorm te blijven als de sportschool gesloten is. Ja, natuurlijk, je kan een matje op de grond leggen en wat Pilatus-oefeningen doen. Of (schok, horror) buiten hardlopen. Maar hoe motiverend is dat? Leuker is om spelenderwijs wat aan je conditie te doen. En virtual reality gaat je daarbij helpen. Hier zijn zes games waarmee je je dolgraag in het zweet wil werken.

Lees hier het volledige artikel.

vr vrijdag

Dit artikel delen:

Lees meer

Stemacteur Leon uit Resident Evil 2 overleden Wat al die remakes van Final Fantasy 7 kunnen leren
0

Reacties op: Hoogtepunten: Final Fantasy 7 Remake-review en Crysis-remaster

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.