Weekoverzicht
Fifa 21

Hoogtepunten: Fifa 21-preview en State of Play

En previews van Flight Simulator en Avengers

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Bevestigd: Rocksteady werkt aan een Suicide Squad-game

Rocksteady Studios heeft bevestigd dat er wordt gewerkt aan een Suicide Squad-game.

Het officiële Twitter-account van Rocksteady Studios heeft een bericht geplaatst waarin de ontwikkelaar aangeeft dat er aan een Suicide Squad-game wordt gewerkt. De tweet toont een afbeelding van Superman met het logo van de Suicide Squad op zijn hoofd. Dit logo doet sterk denken aan een doelwit, Superman lijkt dus in gevaar te zijn. Boven de afbeelding staat de tekst 'Target Locked' geschreven.

Lees hier het volledige bericht.

Suicide Squad

Fifa 21 belooft slimmer en contextgevoeliger te worden

Terwijl de Eredivisie vroegtijdig werd afgebroken en de Champions League nog altijd uitgespeeld moet worden, wordt één voetbaltraditie in ieder geval gewoon in ere gehouden. Onlangs presenteerde EA Fifa 21 aan de pers en konden we daarna ook zelf virtueel een balletje trappen. Hoog tijd dus om te checken wat Fifa 21 allemaal voor ons in petto heeft.

Laten we eerst de olifant in de kamer maar benoemen: in Fifa 21 is niets te merken van de coronacrisis. Hoewel competities wereldwijd werden stilgelegd, stadions nog altijd leeg zijn en op de bank iedereen met een mondkapje zit, is er aan Fifa niks veranderd. De virtuele stadions zitten mudjevol, spelers duiken het publiek in na een doelpunt en we tellen naar boven afgerond nul mondkapjes.

Lees hier de volledige preview

Microsoft Flight Simulator 2020 geeft je de wereld

Flight Simulator was ooit een van de redenen om een pc te kopen. De franchise werd echter door Microsoft in de koelkast gezet… tot nu. Maar zitten we nog wel te wachten op een realistische vliegsimulator zonder wapens?

Het is moeilijk om te beschrijven hoe groot het contrast is tussen de vorige Flight Simulator (X) en Flight Simulator 2020. Als je eerder met X het virtuele luchtruim betrad, voelt 2020 spelen aan als overstappen van Pong naar Playstation 5. Vanaf het moment dat je in de cockpit zit en om je heen kijkt, is het duidelijk dat je in een extreem realistische kopie van de echte wereld bent gestapt.

Lees hier de volledige preview.

Microsoft Flight Simulator

De multiplayer van Marvel's Avengers baart ons zorgen

Nadat we afgelopen jaar de solocampagne van Marvel's Avengers mochten spelen, hebben we nu eindelijk een voorproefje van de multiplayer gekregen. De inspiratie van Destiny is duidelijk, al lijkt de game zich nog niet daarmee te kunnen meten.

Avengers is een wat vreemde game. Bij de onthulling tijdens E3 in 2019 leek het op een algemene actietitel met meerdere personages, snel camerawerk en een script dat duidelijk geïnspireerd was door de eerdere Marvel-films. Maar volgens ontwikkelaar Crystal Dynamics is er ook een gigantisch multiplayeraspect waar toen nog verrassend weinig over werd gezegd.

Lees hier de volledige preview.

MARVEL AVENGERS

Nieuwe Call of Duty wordt mogelijk aanstaande maandag onthuld

De nieuwe Call of Duty-game wordt mogelijk aanstaande maandag onthuld, afgaande op een mysterieus krat dat uitgever Activision heeft gestuurd.

Het populaire Call of Duty-kanaal Charlie Intel plaatste een foto op social media van een krat dat ze van Activision hebben ontvangen. Op het krat staat dat het niet opengemaakt mag worden voor 10 augustus om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Lees hier het volledige bericht.

Call of Duty

Uitgebreide gameplay van PS5-versie Godfall getoond

Tijdens de State of Play vanavond werd uitgebreide gameplay van de PlayStation 5-versie van Godfall getoond.

De gameplay toont twee nieuwe wapens: de dual blades en de longsword. De dual blade zijn vooral erg snel, terwijl de longswords flink wat schade doen. Daarbij is het schild een belangrijk element van de game.

Lees hier het volledige bericht.

Godfall

Hitman 3 wordt volledig speelbaar met PlayStation VR

Hitman 3 wordt volledig speelbaar met PlayStation VR wanneer de game begin volgend jaar uitkomt.

Dat werd onthuld tijdens de State of Play vanavond. Spelers kunnen de gehele game in virtual reality ervaren met de PlayStation VR. Er werd tevens een nieuwe trailer getoond, die hieronder is te zien.

Lees hier het volledige bericht.

Hitman 3

Bloomberg: ‘Volgende PS5-aankondiging voorlopig gepland voor augustus’

Sony doet deze maand mogelijk nog een grote aankondiging rondom de PlayStation 5. Dat laat een medewerker van Sony weten aan Bloomberg.

“Een PlayStation-medewerker, die vroeg anoniem te blijven omdat het plan nog niet is aangekondigd, zei dat Sony’s volgende aankondiging rondom de Playstation 5 voorlopig is gepland voor deze maand” meldt Bloomberg. “Het bedrijf wil twee versies van de console uitbrengen, een met een Blu-ray disk-drive en een zonder, maar het moet de prijs voor elk model nog aankondigen.”

Lees hier het volledige bericht.

Ps5

Project xCloud vanaf 15 september onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate

Vanaf 15 september wordt Project xCloud toegevoegd aan Xbox Game Pass Ultimate. Dat laat Microsoft weten in een post op Xbox Wire.

Vooralsnog wordt xCloud alleen uitgerold voor Android-apparaten in 22 landen, waaronder Nederland. De cloudgamingdienst wordt kosteloos toegevoegd aan Game Pass Ultimate, dat 12,99 euro per maand kost en toegang geeft tot Game Pass voor pc en Xbox One, en Xbox Live Gold.

Lees hier het volledige bericht.

xcloud

CD Projekt zendt maandag nieuwe Cyberpunk 2077-presentatie uit

Aanstaande maandag zendt CD Projekt Red een nieuwe Cyberpunk 2077-presentatie uit.

De tweede Night City Wire richt zich op de 'levensweg' van personages en de verschillende typen wapens in de game. Ook licht het de band Refused uit, die in de game bekendstaat uit Samurai.

Lees hier het volledige bericht.

Cyberpunk 2077.jpg

Spider-Man komt naar Marvel's Avengers op PlayStation-consoles

De PlayStation-versies van Marvel's Avengers krijgen na release Spider-Man als extra personage.

Het populaire personage moet in 2021 gratis voor de PlayStation 4- en PlayStation 5-versies van de superheldengame verschijnen. Crystal Dynamics geeft daarbij aan veel aandacht te besteden aan de besturing van Spider-Man, zodat spelers zich "gracieus en licht" voelen wanneer ze aan een web door de lucht suizen.

Lees hier het volledige bericht.

Spiderman

Dit artikel delen:

Lees meer

Horizon Zero Dawn: Complete Edition nu uit voor pc Exclusieve deals op consoles zijn volstrekt logisch
2

Reacties op: Hoogtepunten: Fifa 21-preview en State of Play

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  denver

  • 9 augustus 2020 09:48
  “Laten we eerst de olifant in de kamer maar benoemen: in Fifa 21 is niets te merken van de coronacrisis. Hoewel competities wereldwijd werden stilgelegd, stadions nog altijd leeg zijn en op de bank iedereen met een mondkapje zit, is er aan Fifa niks veranderd.“

  Ben ik nou de enige die hier geen probleem in ziet? Je moet er toch niet aan denken dat ook games ook ‘corona proof’ worden gemaakt? Beetje raar om hier een probleem van te maken…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MelvinChowder

  • 9 augustus 2020 17:23
  @denver snap het ook niet helemaal, F1 2020 heeft ook publiek en is net uit.. daar werd het ook niet steeds benoemd bij elk artikel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.