Weekoverzicht

Hoogtepunten: Epic Games heeft een nieuw speeltje

CD Projekt RED Gehackt en Assassin's Creed fans zijn boos.

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Assassin's Creed-fans boos over microtransacties in Valhalla

Inmiddels zitten er evenveel pantsersets in de in-game Premium-winkel als in het reguliere spel zelf. De helft van de kledingstukken in het spel zijn inmiddels dus alleen bereikbaar voor mensen die geld willen spenderen. Gecombineerd met het feit dat fans het gevoel hebben dat ze sinds release weinig extra gratis content ontvangen, zorgt dat voor onvrede.

In een grote Reddit-thread is te zien hoe veel fans deze verdeling niet kunnen waarderen - zeker niet tijdens een pandemie. "Zelfs velen van ons die meer dan honderd dollars aan de collector's edition hebben uitgegeven, hebben de afgelopen maanden heel weinig nieuwe content ontvangen. We hebben alleen maar een aardig evenement dat te wensen overliet gekregen, en een aantal oplossingen voor bugs."

Lees hier het volledige bericht.

Assassin's Creed Valhalla

Unreal Engine 4-fanremake van Zelda: Ocarina of Time getoond

Yianni Papazis heeft gedeeltes van de game nagebouwd in Unreal Engine 4. In de nieuwe beelden zijn zowel Castle Town en de Temple of Time te zien. Opvallend zijn niet alleen de kleurrijke, felle graphics, maar ook de typische stijl van de originele game die in deze onofficiële remake behouden lijkt te blijven.

Papazis laat weten niet meer aan de remake te werken en op zoek te zijn naar mensen die het stokje van hem over kunnen nemen. Een vroege build van de remake voor pc kan hier gedownload worden.

Lees hier het volledige bericht.

'Levolution keert terug in Battlefield 6'

Levolution is de naam voor de techniek in Battlefield 3 en 4 waarbij spelers diverse gebouwen en andere grote objecten in de spelwereld kapot kunnen maken. Dit zorgt er voor dat er verschillende niveaus worden gecreëerd in de spelwereld. Een wolkenkrabber kan bijvoorbeeld vernietigd worden, waardoor er verder kan worden gespeeld in de ruïnes daarvan.

Insider Tom Henderson meldde in een video afgelopen weekend dat dit levolution-systeem terugkeert in de nieuwe Battlefield-game en dat het "levolution, maar op steroïden" is. Elk gebouw zou tot op zekere hoogte vernietigd kunnen worden. Dankzij realistische physics zouden de gebouwen realistisch instorten, afhankelijk van hoewel van de fundering nog overeind staat.

Lees hier het volledige bericht.

Battlefield 3

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red gehackt

Dat heeft het bedrijf via Twitter laten weten. Via zogenaamde ransomsoftware heeft de hacker er voor gezorgd dat het bedrijf niet meer bij zijn eigen bestanden kan. Ook zouden onder andere de broncodes en de next-gen update voor The Witcher 3: Wild Hunt in handen zijn van de hacker.

Daarnaast zou de hacker in het bezit zijn van diverse documenten gerelateerd aan investeringen, personeelszaken en juridische zaken. De back-ups van het bedrijf zijn nog wel intact. Gegevens van spelers zouden niet tot de gehackte bestanden horen.

Lees hier het volledige bericht.

Cyberpunk 2077

'GoldenEye 007-remaster werd tegengehouden door Nintendo'

Zoals eerder bekend was, werd de remaster voor Xbox 360 ontwikkeld, maar is hij nooit uitgekomen. Afgelopen weken lekten er eerst gameplaybeelden van de game uit, waarna een speelbare versie van het spel voor emulators op internet lekte.

Ross Bury was een van de ontwikkelaars van de remasters en meldde aan Arstechnica dat Nintendo de release van het spel tegenhield. Dit gebeurde toen het spel al nagenoeg af was en er alleen nog een stuk of negentig bugs weggepoetst moesten worden.

Lees hier het volledige bericht.

goldeneye 007

Ubisoft draait meest succesvolle kwartaal ooit

Dat liet het bedrijf weten tijdens de bekendmaking van diens kwartaalcijfers. Ubisoft boekte een netto winst van ongeveer een miljard euro, meer dan het dubbele dan de 455,5 miljoen euro die in dezelfde periode een jaar eerder werd behaald. Het bedrijf is daarnaast de meest succesvolle third-party uitgever op de Switch.

"We hebben Ubisofts sterkste kwartaal ooit bereikt dankzij de kwaliteit van onze releases en de variatie in ons portfolio. We zijn enorm trots op onze teams die in deze uitdagende tijden geweldige spellen hebben gelanceerd op verschillende systemen."

Lees hier het volledige bericht.

ubisoft

Acteurs voor Joel en Ellie in HBO-serie The Last of Us gecast

De rol van Joel wordt vertolkt door Pedro Pascal, bekend van The Mandalorian en Game of Thrones. Naast hem schittert Bella Ramsey als Ellie. Ramsey is vooral bekend om haar rol als de jonge edelvrouw Lyanna Mormont in Game of Thrones.

De serie wordt geschreven en geproduceerd door Craig Mazin, bekend van de geprezen miniserie Chernobyl, en Naughty Dog's Neil Druckmann. Voor zover bekend gaat het eerste seizoen de gebeurtenissen uit de eerste game behandelen, maar er zijn plannen voor de verfilming van The Last of Us: Part 2 bij succes van de serie. 

Lees hier het volledige bericht.

The Last of Us

Epic Games toont browserapplicatie om realistische gezichten te maken

MetaHuman Creator werkt via de cloud en maakt het volgens Epic mogelijk om het creëren van een virtueel mens van 'weken tot maanden' terug te brengen naar 'minder dan een uur'. In een aantal YouTube-video's is te zien dat gebruikers gezichten en enkele andere animaties eenvoudig kunnen samenstellen.

Hoewel de techniek in staat is om een niet-bestaand mens te creëren, kan het ook worden gebruikt met motion-capture-apparatuur en -software. Eenmaal gecreëerd kunnen mensen worden geëxporteerd voor gebruik in Unreal Engine. Elk model is standaard in een verschillende detailniveaus te gebruiken, afhankelijk van de toepassing en hardware.

Lees hier het volledige bericht.

Epic

Derde wereldupdate van Flight Simulator uitgesteld

Dat blijkt uit een Tweet van MSFS Support. In het bericht staat geschreven dat de derde wereldupdate, die het Verenigd Koninkrijk verbetert, gepland staat voor 16 februari. Volgens de Tweet zet het team momenteel de laatste puntjes op de i en is de update dus zo goed als af. Verder wordt de community bedankt voor hun geduld en passie.

De update moet nieuwe data toevoegen aan Engeland, Schotland en Wales, waaronder allerlei bekende gebouwen en plekken. Het zou in totaal om vijftig tot zestig nieuwe 'interessante plekken' gaan. Daarnaast worden er nieuwe vliegvelden zoals Machester Barton en Land's End toegevoegd.

Lees hier het volledige bericht.

flight simulator

Trials of Mana is meer dan een miljoen keer verscheept

Dat blijkt uit een bericht van het officiële Twitter-account van Trials of Mana. Het gaat hier om het aantal verscheepte fysieke exemplaren, plus het aantal downloads van de game. 

Om de indrukwekkende mijlpaal te vieren, heeft de ontwikkelaar een nieuwe illustratie van de game gedeeld. De afbeelding bevat een groot gedeelte van de personages uit de game en een vlag met het aantal verscheepte exemplaren.

Lees hier het volledige bericht.

Dit artikel delen:

Lees meer

De lanceringstrailer van Super Mario 3D World + Bowser's Fury Een E3 is dit jaar belangrijker dan ooit
0

Reacties op: Hoogtepunten: Epic Games heeft een nieuw speeltje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.