Weekoverzicht

Het nieuws van de week: Dark Souls 3 krijgt releasedatum

En verder: The Last of Us-vervolg mogelijk bevestigd

Geschreven door Aida . op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Nintendo benoemt opvolger Satoru Iwata

Nintendo heeft bekendgemaakt wie de onlangs overleden president Satoru Iwata opvolgt: Tatsumi Kimishima. De man was tussen 2002 en 2006 hoofd van Nintendo's Noord-Amerikaanse tak. Nintendo maakte het nieuws maandag bekend. Kimishima gaf tevens leiding aan Nintendo's afdeling personeelszaken. Eerder was hij president van het Amerikaanse bedrijf achter de Pokémon-reeks.

Vervolg The Last of Us mogelijk bevestigd

Ontwikkelaar Naughty Dog werkt mogelijk aan een vervolg op The Last of Us. Dat blijkt uit een opmerking van een medewerker van de studio.

Tijdens een livestream van het aankomende Uncharted: The Nathan Drake Collection op Twitch meldde schrijver Josh Scherr: "Alle gezichtsanimatie in de Uncharted-reeks is gedaan door Eric Baldwin hier. Alle gezichtsanimatie in de Uncharted-games en de eerste The Last of Us... uhhh, zei ik de eerste The Last of Us? De eerste The Last of Us. The Last of Us. De eerste The Last of Us."

Een vervolg op The Last of Us is nog niet officieel bevestigd, maar The Last of Us en de remaster op PlayStation 4 waren een groot succes voor de ontwikkelaar en Sony. Eerder meldde stemacteur Nolan North ook al dat er aan een vervolg op de game werd gewerkt.

Dark Souls 3 in april 2016 naar het westen, nieuwe gameplay

Dark Souls 3 komt ergens in april 2016 uit in Europa en Noord-Amerika. Dit bevestigde Bandai Namco tijdens de Tokyo Game Show. De westerse releasedatum is een maand later dan de release in Japan. Eerder deze week werd al aangekondigd dat de game daar op 24 maart uitkomt. Director van de Souls-serie, Hidetaka Miyazaki, neemt opnieuw het voortouw in dit deel.

Persona 5 uitgesteld naar volgende zomer in Japan

De rpg Persona 5 zou eerst wereldwijd deze winter verschijnen, maar komt in in de zomer van 2016 in Japan uit. Dat heeft Atlus aangekondigd tijdens de Tokyo Game Show. Atlus heeft ook een nieuwe trailer uitgebracht van de game. Het spel komt naar de PlayStation 3 en PlayStation 4.

Star Fox Zero verschijnt pas volgend jaar

Wii U-titel Star Fox Zero verschijnt in het eerste kwartaal van 2016. De game zou oorspronkelijk dit najaar verkrijgbaar zijn.

Via Nintendo's Facebook-pagina vroeg ontwikkelaar Shigeru Miyamoto gamers om begrip. "We vonden dat de ontwikkeling goed verliep, maar we hebben nog een beetje meer tijd nodig om de game beter te maken en bijvoorbeeld te werken aan de twee schermen die spelers gebruiken en de stijl van de tussenfilmpjes te verbeteren."

"Aan de mensen die uitkijken om de game met de feestdagen te spelen, bied ik mijn excuses aan."

Konami zet ontwikkeling pc- en console-games stil

Japanse spellenuitgever Konami stopt met het maken van AAA-games. Met uitzondering van Pro Evolution Soccer 2016 heeft de uitgever alle lopende consoleprojecten stopgezet. Dat schrijft het Franse Gameblog op basis van anonieme bronnen.

Konami rondt Metal Gear Online nog wel af. Dit is het multiplayercomponent van openwereldgame Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, die op 1 september uitkwam.

In maart zocht Konami nog nieuw personeel voor een nieuwe Metal Gear-game. Gameblog stelt echter dat er nooit mensen zijn aangenomen en dat er geen nieuwe Metal Gear in ontwikkeling is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Rocket League-dlc Revenge of The Battle Cars komt in oktober Bewegingsbesturing HTC Vive getoond in demo
4

Reacties op: Het nieuws van de week: Dark Souls 3 krijgt releasedatum

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  VVG-Gamer

  • 19 september 2015 18:10
  De Xbox 360 en PlayStation 3 zijn na de komst van de Xbox One en PlayStation 4 al snel in de vergetelheid geraakt. Veel games komen nog uit op de platformen, maar games verkopen met name heel veel op de twee laatstgenoemde consoles. Toch brengt Microsoft nu een update uit die nog wat aan de Xbox 360-ervaring zal gaan veranderen.

  Zo krijgt iedereen met een Xbox 360 2GB aan Cloud Storage. Dit is echter niet geheel om alleen Xbox 360 gamers een cadeautje te geven, maar meer om de save files van je Xbox 360 games over te kunnen brengen naar je Xbox One. Wanneer backwards compatibility dan verschijnt, heb je waarschijnlijk genoeg plek in de cloud om je save files mee te kunnen nemen.

  Ook is het nu mogelijk om een Xbox 360 te verbinden met Xbox Live wanneer je op een plek bent waar je bepaalde voorwaarden moet accepteren voordat je het internet op kunt. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je even een code wilt verzilveren, iets wat nu overigens kan in een bericht. Wanneer je een bericht krijgt op de Xbox 360, zul je de code vanaf nu meteen kunnen inwisselen.

  In het dagelijkse gebruik verandert er ook nog iets. De Xbox 360 krijgt namelijk een Activity Feed, waarin je alles kunt zien wat je vrienden uitspoken op de Xbox 360. Ook kun je vanaf deze update zien wat je vrienden doen wanneer zij een Windows 10-apparaat of een Xbox One gebruiken. Tot slot zijn Xbox Video en Xbox Music verleden tijd, waardoor je nu door films kunt bladeren bij het tabje Microsoft Movies & TV, terwijl je je muziek zult vinden onder het kopje Groove Music.

  De update die alle bovenstaande veranderingen meebrengt is vanaf nu beschikbaar voor de Xbox 360.

  Bron: Major Nelson

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 20 september 2015 00:00
  Toch wel mooi dat MS de 360 nog zo serieus neemt, MS is met Phil Spencer goed bezig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  VVG-Gamer

  • 20 september 2015 00:29
  Ja jammer dat ze dat verborgen houden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 20 september 2015 00:03
  Vet nieuws allemaal, Dark Souls 3 (ik hou hem in de gaten maar de overige delen was ik niet zo fan van, Bloodborne daar in tegen weer wel en gezien DS3 elementen van Bloodborne krijgt is het een titel die ik in de gaten hou.

  TLOU2 tja was te verwachten en ik hoop stiekem dat hij in 2016 gaat komen, toch denk ik gezien Uncharted in 2016 komt dat het meer een titel gaat worden voor 2017 maar er zijn gekkere dingen gebeurt want wie had nou verwacht dat Fallout 4 dit jaar nog zou komen :), dus alles is mogenlijk.

  StarFox is een titel waar ik naar uitkeek, toch ben ik blij dat hij pas volgend jaar komt.

  Fijn weekend allemaal.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.