Weekoverzicht
Guardians of the Galaxy

Deze week op Steam: Syberia 3, Guardians of the Galaxy en meer

Ook Voodoo Vince Remastered, The Disney Afternoon Collection en Full Throttle Remastered

Geschreven door Jacco Peek op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken.

Syberia 3 - 39,99 euro

Syberia gooide hoge ogen binnen het point & click-genre in 2002 op de pc, en later ook op vele andere platformen. Na het tweede deel in 2004 hervat Syberia 3 het verhaal van Kate Walker, een vlotte Amerikaanse advocate met een buitensporige interesse voor de geheimen die de wereld kent. Nadat Walker dankzij de Yookol-stam aan de dood weet te ontsnappen, komt ze erachter dat ze een gemeenschappelijke vijand heeft met dit Tibetaans-ogende volk, waardoor ze op reis moet naar ‘het beloofde land’. Bedenker Benoît Sokal is teruggekeerd om het gehele ontwikkelproces van dit derde deel te overzien.

The Disney Afternoon Collection - 19,99 euro

The Disney Afternoon Collection komt op 18 april uit en bevat de NES-games Darkwing Duck, DuckTales, DuckTales 2, TaleSpin, Chip ’n Dale Rescue Rangers en Chip ’n Dale Rescue Rangers 2. Alle games bevatten nieuwe content, waaronder een terugspoelfunctie en de Time Attack-modus met leaderboards. Verder bevatten de games extra concept art, muziek en andere extra’s die te ontgrendelen zijn, alsmede een Boss Rush-modus waarin alle eindbazen achter elkaar zijn te verslaan. De games hebben verschillende grafische opties, maar zijn in ieder geval in 1080p te spelen.

Marvel's Guardians of the Galaxy: The Telltale Series - 20,69 euro

Deze week lanceert ook de eerste episode van Guardians of the Galaxy van Telltale. In Tangled Up in Blue wordt het het achtergrondverhaal van de individuele helden verteld, in plaats van te focussen op het samenkomen van het team. Thanos, de grote vijand uit de Marvel-films, lijkt een prominente rol te spelen in de game. De serie zal traditiegetrouwe bestaan uit vijf episodes, die min of meer maandelijks verschijnen.

Full Throttle Remastered - 11,99 euro

Full Throttle was het eerste project dat legende Tim Schafer leidde in 1995. In deze adventure game, uitgegeven door LucasArts, volgen spelers Ben Throttle op zijn avontuur van motorbendes, moorden en chaos. Deze remaster bevat handgetekende nieuwe graphics, een 4K-resolutie en een heftige soundtrack van de band Gone Jackhals. Een andere nieuwe feature is het te allen tijde kunnen wisselen tussen de oude en nieuwe versie van de game.

Voodoo Vince: Remastered - 14,99 euro

Dertien jaar geleden kwam Voodoo Vince uit voor de originele Xbox, maar nu is de game geremastered voor de pc. Behalve scherpe textures en 60 frames per seconde is er niets veranderd aan de gameplay van de originele platformer. Spelers moeten in deze platformer gebruik maken van gevaren om vijanden te verslaan, zoals onder een piano duiken, geraakt worden door een sloopkogel of gebeten worden door een dinosaurus. Voodoo Vince komt langs dertig verschillende levels van de krochten van New Orleans tot de moerasomgeving van de bayou in Louisiana.

Dit artikel delen:

Lees meer

Poison Ivy komt in actie in Injustice 2 Halo Wars: Definitive Edition deze week op Steam verkrijgbaar
1

Reacties op: Deze week op Steam: Syberia 3, Guardians of the Galaxy en meer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  chemicalscum

  • 18 april 2017 15:10
  Nice, Full Throttle was echt geweldig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.