Weekoverzicht

Deze week op Steam - Rime en Cities Skylines-dlc

Ook: Old Man's Journey, Friday the 13th en Impact Winter

Geschreven door Jacco Peek op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken. Deze week hebben we Rime, Impact Winter en nog meer!

Rime - 31,49 euro

Rime heeft een merkwaardige geschiedenis. De game van Tequila Works maakte indruk op de E3 van 2013 als exclusieve PlayStation 4-titel, maar werd na een lange stilte uitgesteld. Vorig jaar keerde de stijlvolle adventure echter weer terug als multiplatformtitel, waarin de The Wind Waker-achtige kleuren wederom te bewonderen waren. Op een eiland moet een jongen, wiens naam nog steeds onbekend is, puzzels oplossen om te ontsnappen. Behalve puzzels bevat de game ook verschillende platformelementen en geheime locaties.

Impact Winter - 19,99 euro

In Impact Winter moeten spelers als Jacob Solomon samenwerken met vier anderen om te overleven in de ijzige kou. Aspecten als lichaamstemperatuur, honger en slaap spelen allemaal een rol tijdens het niet ten onder gaan als een ijspegel in de sneeuw. De kans op overleven kun je echter vergroten door missies te voltooien. Door teamleden te helpen met hun speciale verzoeken, wordt de communicatierobot (tevens je trouwe metgezel tijdens quests in de ijskoude omgeving) verbeterd en het signaal voor het reddingsteam versterkt.

Cities Skylines Mass Transit-dlc - 12,99 euro

De vierde uitbreiding van Cities Skylines, genaamd Mass Transit is ook verschenen op Steam. De dlc voegt nieuwe mogelijkheden toe voor inwoners om zich te begeven door de stad, zoals kabelbanen, monorails en ferry's. Met het nieuwe type gebouw, de Mass Transit Hub, kunnen verschillende lijnen samenkomen waardoor inwoners kunnen overstappen naar andere vervoersmiddelen, zoals de ferry of een zeppelin. Ook komt er een gratis update bij de dlc, die nieuwe scenario's met verkeersbudgetten en de optie om wegen een naam te geven toevoegt.

Friday the 13th: The Game - 36,99 euro

Een releasedatum op vrijdag de 13e was voor ontwikkelaar Gun Media helaas niet haalbaar, maar aanstaande vrijdag komt Jason Voorhees toch echt langs. De horrorgame laat spelers in de huid kruipen van de moordenaar zelf of van kampleiders die Jason moeten zien te overleven in een multiplayermodus. Spelers kunnen verschillende versies van de moordenaar uit diverse films spelen en elke versie van Jason heeft weer unieke eigenschappen. Ook hebben de kampleiders verschillende manieren om te ontsnappen aan Jason en zijn er diverse locaties uit de film beschikbaar, waaronder Crystal Lake, Higgins Haven en Packanack Lodge.

Old Man's Journey - 7,19 euro

Old Man's Journey is wellicht de minst bekende titel uit deze lijst, maar verdient het ook zeker om deze week even uit te lichten. De game draait om een oude man die zijn herinneringen herleeft terwijl hij door prachtige handgetekende landschappen reist. Achter de puzzels die worden voorgeschoteld zit geen tijdsdruk, zodat spelers in alle rust kunnen genieten van de langzaam transformerende omgeving.

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: Aandelen Take Two hersteld na uitstel Red Dead Redemption 2 PlayStation Plus behaalt 26,4 miljoen abonnees
1

Reacties op: Deze week op Steam - Rime en Cities Skylines-dlc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • TheChief

    • 23 mei 2017 14:36
    Old Man's Journey lijkt me zeer interessant, heeft iig een heel eigen stijl en dat spreekt me altijd erg aan.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.