Te duur:

Ik heb het afgelopen weekend voor 100€ een X360 gekocht inc. Kinect. Gezien ik ook 10" tablets heb gezien met multi touch voor 100€ met eigen cpu/gpu/wifi kan de WiiU controller onmogelijk meer kosten. De WiiU zelf is overduidelijk van de PS3/X360 generatie qua visuele kracht en alle verschillen zijn te miniem.

Te complex:

Gametablet, pro controller en ook nog motion plus? Waar de Wii in eerste instantie voor simpliciteit ging is het nu duidelijk het omgekeerde...

Niets vernieuwend:

Waar is het overduidelijk anders dan de PS3-PSVita combo... En mensen zijn op zich al een beetje zwaai moet als je zet dat Kinect en Move weinig zoden aan de dijk zetten.

Reclame?:

De marketing jongens bij Nintendo zijn echt aan het slapen... Want de hoeveelheid reclame is bedroevend... Hoe willen ze nog een ans maken met de nieuwe Playstation en Xbox, als mensen nog geen eens doorhebben dat er een nieuwe console is.

Onduidelijk:

Veel mensen hebben nauwelijks door dat de WiiU iets nieuws is.

Third Party nu al dood!:

Met nu al een uitstel en afstel onder bepaalde titels en de focus van veel studios al op de nieuwe generatie(wat moeilijk tot niet te porten valt), lijkt het einde al vlot in zicht.

Teleurstelling:

De Wii was voor veel oude fans een teleurstelling, wel duurde het even voor ze het konden toegeven... Maar zelfs onder de enorme berg huisvrouwen, ouderen en andere non-gamers hadden ze het trucje na een paar maanden wel door.

Toppers?:

Met de Wii was het verassend om Mario Galaxy te zien en het voelde als N64 Mario en iedereen wilde er meer van weten en het vloog dan ook de winkel uit. Maar het vooruitzicht voor de huidige console is duidelijk minder indrukwekkend... Ook is er geen Zelda die nog eventjes uitgesteld kon worden om meteen in de nieuwe consle meegenomen te worden(zoals op de Wii)

Flauwe controller:

Is een Iphone niet simpelweg op meerdere fronten indrukwekkender?

Flauwe emulatie voor Wii eigenaren:

Wie wel eens "dolphin" "emulator" heeft gegoogled kent wel die geweldige 1080p beelden van Mario Galaxy die op een PC wordt afgespeelt... Dit zou de overstap van scart op de Wii, naar HDMI/1080P een stuk makkelijker maken... Als ze ook nog eens de Gamecube(praktisch hetzelfde apparaat) op de WiiU toelieten, dan hadden ze zelfs deze oude fan over de brug.

Nepkeuzes:

Je moet gewoon een dure versie van de WiiU nemen en anders niets... Dus je bent verplicht al meer geld uit te geven dan hun mooi klinkende "al vanaf"... Iedereen die een beetje wil spelen is dus al zeker meer dan 400€ kwijt.

Beperkte multimedia extra's:

Zoals de PS2 DVD films liet afdraaien en PS3 Blu-ray zelfs wist te laten overwinnen over HDDVD, is het duidelijk dat mensen die extra's echt wel boeien... Zelfs de beperkte streaming films/muziek gebeuren op de PS3/X360 houdt mensen bezig met hun NAS/Externe HDD en andere netwerk dingen die multimedia toelaten... Gezien Nintendo's weigering om zelfs video DVD af te laten spelen op de Wii is het wel duidelijk wat we met de WiiU kunnen verwachten(niet veel). TVii? Laten we maar eerst kijken wat het brengt, voordat de fans dit al onnodig de hemel in prijzen.

Prijzen software:

Als er iemand bovenop de prijzen zit, dan is het Nintendo wel... Tot 4 jaar (soms zelfs langer), weten ze de prijzen van hun eigen titels nog op de initiele lanceer prijzen te houden... Waar je nu al voor 10-15€ Gears of War 3/Uncharted 3 kan scoren. Het is een beetje als Disney die alle AAA tekenfilms op 18-20€ houdt, tenzij er een aktie is, waar ze vervolgens erna weer gewoon naar de oude prijzen gaan.

Ik zie niet gebeuren dat zelfs met een 100€ pricecut ze dit nog gaan overleven... Mijn oude Nintendohart gunt het ze nog wel een beetje... Maar ik denk dat ze qua consoles meer een Segaatje moeten gaan doen. Meer consoles verkopen dan de Gamecube lijkt me "bijna" onmogelijk.