Inleiding

De vorige keer ben ik geeindigd bij het begin van het eerste Spyro deel, en dat in mijn ogen toch wel de beste ooit is. Om het voor de nieuwe lezers die het eerste deel niet gelezen hebben te verduidelijk. Spyro is de opening van mijn fantasie. Het begin van de liefde voor games.

Het begin

Gnasty Gnorc heeft inmiddels de draken in groene standbeelden veranderd. Er heerst stille paniek in de drakenwereld want niemand kan iets doen! Maar wacht het kleine paarse draakje Spyro is er nog. Vastberaden zal hij die gemene Gnasty Gnorc en zijn aanhangers uit de wereld van de draken verdrijven. Dit doet hij samen met Sparx het kleine dappere vuurvliegje. Die tevens de health bar voor Spyro in de Game is.

In de eerste wereld lopen vijanden rond die geen partij voor Spyro en zijn vriendje Sprax zijn. Met Spyro's scherpe horens of al vuurspuwend verslaat hij de meesten in één klap of zucht, bij wijze van spreken. Op zijn weg bevrijd hij zijn Drakenvrienden, en elke keer als hij dat doet krijgt hij advies. Elke wereld kent andere vijanden met andere zwakheden, dus het advies kan zeker van pas komen!

Ervaring

Spyro verrijkt letterlijk zijn wereld. En komt erachter dat bruut geweld niet genoeg is. Al is dit wel de charme van Spyro. De koppigheid en af en toe neigt het zelfs naar megalomanie zijn eigenschappen die spyro heeft en waarvan je het erg kunt waarderen! Als speler leer je per wereld ook erg. Deze variatie in de gameplay houdt het spel tot het einde aantrekkelijk. 

Als klein kind ben ik jaren aan dit spel blijven hangen. Op zijn tijd spel ik het zelfs nu nog! Het niveau leek vroeger wel hoger. En het is helaas niet aan te passen.

Maar dat neemt niet weg dat je een prachtig draken sprookje mee maakt.

Waarom is dit het beste spel

Smaak is iets persoonlijk de één heeft liever dat merk en de ander zweert bij dat merk. Voor mij is dit de beste game ooit. Nee het is niet het mooiste spel ooit, nee de camera werkt niet altijd mee. Af en toe is het misschien wat onduidelijk wat je moet doen en kunt doen. Maar dit spel is naar mijn idee zo goed bedacht. En voor die tijd een fantastische prestatie! Noem het nostalgie. Noem het zoals je wil. Dit is voor mij de beste game ooit. Ik neem het nog net niet meer naar bed maar het scheelt niet veel.

Slot

Ik heb dat mensen begrijpen wat voor een juweeltje Spyro is. Tegenwoordig wordt Spyro ernstig mishandelt. Spyro is Spyro niet meer. Spyro is geen draak meer. Het is een klein schattig knuffel beestje geworden waar kleine kinderen mee slapen en hun neus me afvegen. 

Dank voor het lezen,

Rick