Ze hadden met hun onthulling alle camera's op hun gericht, wereldwijd waren er vele sites die hielpen bij de streams te leveren... Geen concurrentie van Nintendo of Sony die de aandacht weg konden pikken, dit was hun moment om te stralen en een eerste indruk te maken.

Het resultaat mogen duidelijk zijn, enkel de officiele media die wat geld hebben toegeschoven gekregen waren positief... Iedere andere bron die bekend staat om een eerlijke mening te geven, gaven de XBone de wind van voren en dan hebben we het nog geen eens over Social Media.

Ze hebben hun mogelijkheid om een goede eerste indruk te maken verknald, hoe je het ook wendt of keert, dit apparaat is niet wat de 150+ miljoen PS3 en X360 hadden verwacht en Microsoft is ontwijkend in hun antwoorden, of spreken zichzelf tegen, of doen alsof het gerichten zijn, maar meteen antwoord geven, ho maar.

Dit gaat ze bakken met geld kosten om dit te kunnen compenseren en de E3 is hun enige kans dat op korte termijn "iets" te kunnen doen. Maar een foute indruk ongedaan maken is niet makkelijk en als ze die hadden vermeden, dan had ik dit stuk niet geschreven.

P.S. : Dit staat los van het feit dat het apparaat alsnog succesvol kan zijn voor al zijn "extra's" en alsnog redelijk wat fans het apparaat te laten kopen voor de franchises. Ook voor veel Amerikanen, lijkt dit een interessant apparaat te worden met hun grotere voorliefde voor televisie programma's kijken.

Wel even een belangrijke aanvulling: Ik ben totaal niet blij met deze gang van zaken... Want Sony hoeft nu minder hard zijn best te doen, dan wanneer Microsoft flink had uitgepakt. Dus de kans is aanwezig dat Sony achterover gaat leunen, of een aantal dingen van Microsoft (zoals anti tweedehands) gaat overnemen, omdat de consument weinig anders te kiezen heeft.

Dus wie de oorlog ook wint, de kans is groot dat dit ten koste gaat van de gamers, wat we allemaal als hoogste prioriteit moeten zien.