Hallo iedereen,

Ik zal me even voorstellen, ik ben Dutchwarlock en ik heb eigenlijk altijd op een xbox gegamed maar om verschillende redenen wil ik overstappen naar een goede game pc. Het enige probleem is dat ik altijd op consoles gegamed heb en dus niet veel weet van pc's. Nu heb ik na lang te zoeken op het internet zelf een pc proberen samen te stellen en vroeg ik me af of ik van jullie wat tips kan krijgen. Ik vraag me vooral af of het allemaal goed samen zal werken en/of ik er geen enorme bottleneck in gebouwd heb. Alle ideeen zijn welkom. mijn plan is:

processor: i7-4770K, 4x 3500 MHz

moederbord: MSI Z87-G45 Gaming

geheugen: 2x 4GB ddr3-1600
(dit is een upgrade pakket van alternate voor 499 euro)

videokaart: sapphire hd 7990 (van alwaysfuture.com, 618 euro)

processor koeler:  COOLER MASTER Hyper 212 EVO (alwaysfurure, 29 euro)

voeding: corsiar cx750, 750watt (alwaysfurure, 79 euro)

bleuray/dvd speler: ASUS BC-12D1ST, 12x bd lezen (alternate, 60 euro)

hdd: Samsung 840 MZ-7TD120BW (alternate, 85 euro)
dit is een ssd van 120GB, verder wou ik ergens nog een goedkope sata vandaan halen voor opslag enzo.

kast: Cooler Master Force 500, usb3 (alternate, 40 euro)
dit is een goedkopere kast waar de grote videokaart in zou moeten passen, ik wou er nog twee extra case fans in doen omdat ik gelezen had dat de 7990 erg warm kon worden, dat zou dan + 10 euro zijn.

Alles bij elkaar zou het neerkomen rond de 1420 euro zonder besturingsysteem.
de bedoeling is om hem voor het gamen te hangen aan een 1080p beamer en dan met de xbox controller te spelen.

Normaals ik ben een redelijke newb dus alle tips zijn welkom en als ik iets vergeten ben hoor ik het ook graag natuurlijk.