Zoals ik in de inleiding heb verteld vind ik dat ik een "lichte" verslaving heb. Ik zit veel achter de computer maar daarnaast ga ik gewoon naar school, zie ik mijn vrienden en ga ik in het weekend gewoon uit. Mijn ouders zeggen altijd wel dat ik verslaafd ben maar zelf ontken ik dit ten alle tijden. Echter, in mijn achterhoofd weet ik dat ik niet goed bezig ben maar het voelt alsof ik in een situatie zit waar ik niet uit kan komen. 

Ik hou van uitgaan, bier drinken, leuke activiteiten met vrienden en famillie en meer! Deze activiteiten vind ik zelfs leuker dan computeren/gamen. De reden, geld, ik kom mijzelf altijd tegen als ik die magere 80 euro op mijn bankrekening zie staan.  Ben nu 21 jaar heb een bijbaan als koerier, wat ik hartstikke tof vind, maar waar ik jammergenoeg niet genoeg uren kan maken. Ze zeggen wel dat geld niet gelukkig maakt maar geen geld maakt je ongelukkig.

Het stoppen is begonnen op 16 januari 2012 door een weddenschap. Mijn zus en mijn vader zaten te grappen dat ik een maand niet gamen nooit vol zou houden en ik hapte dat ik dit makkelijk vol zou houden. Vandaag, 29 januari 2012 ben ik dus al ongeveer 2 weken cold turkey gestopt en het bevalt mij wel.

Wat is cold turkey? "Cold turkey wordt gebruikt om een manier van afkicken te beschrijven. Bij cold turkey wordt in een keer gestopt met het gebruik van het middel waar de patiënt aan verslaafd is." (Wikipedia)

Omdat het stoppen mij bevalt en dat het tijd is om onafhankelijk te worden heb ik besloten om niet langer meer toe te geven aan gamen. Ik zal de weddenschap afmaken €50,00 innen en proberen om vervolgens op eigen motivatie verder te gaan zonder gamen. Ik heb mijn clan verlaten en de spellen verwijderd zodat ik dit hoofdstuk kan afsluiten. Op het moment heb ik wel last van onthoudingsverschijnselen zoals chagrijnigheid, weinig puf en ochtends moe wakker worden maar er zijn ergere dingen die ik mij kan voorstellen.

Om gemotiveerd te blijven heb ik doelen vastgesteld die ik wil bereiken voor 2013:
Bijbaantje - één waar ik meer uren kan maken.(Voor 10-03-2012)
Conditie - Ik wil de 5 km onder de 20 min kunnen lopen.(Voor 2013)
Kamers - Ik heb het hartstikke fijn thuis maar ik denk dat dit goed zal helpen met                        mijn onafhankelijkheid.(voor 2013)
School - Wil hogere cijfers inplaats van 6jes
Vriendin -

Ik zal iedere week mijn blog updaten en vertellen of ik het nog vol hou, terugvallen heb of dat ik misschien een doel bereikt heb. Dit is mijn eerste blog en waarschijnlijk zit er nog niet echt een goede verhaallijn in maar dat komt wel met de tijd.