Een kleine terugblik

Als ik terug kijk naar mijn vorige userdoc met de naam "games waar ik niet vrolijk van werd" dan zie ik contrasterende reacties. Gamers waren het totaal met mij eens of helemaal niet. Er werd met lof over gesproken of het stuk werd gezien als een stuk gezeik. De meningen waren zoals ik had verwacht, meningen op een stuk tekst waarin duidelijk en zonder mooie woorden wordt aangegeven wat ik van wat spellen vind. En waar ik bij mijn vorige userdoc wat games wilde bekritiseren op een extreme manier vind ik het nu tijd om games in het zonnetje te zetten. Dit zijn games die stiekem erg leuk waren. Ik ga het hebben over games waar ik weinig verwachtingen van had, games die ik voor mijzelf misschien zag als "de zoveelste shooter of de zoveelste saaie adventure". Misschien ben je het na het lezen van dit stuk met mij eens, misschien ook niet. Zolang je maar onthoud dat ik altijd schijt heb aan mensen die vinden dat ik moet verkassen omdat ze mijn mening niet mogen.

Fallout 3

Aangezien ik al wat stukjes heb geschreven houd ik het lekker kort. Althans dat ga ik proberen waar het spel alles behalve kort is. De eerste keer dat ik Fallout 3 checkte was de dag van de release. Een vriend van me had hem gekocht en ik ging al in de ochtend bij hem kijken of het wat was. Het begin was saai, er werd teveel geluld en ik had geen flauw idee wat er nog zou komen. Ik was alles behalve enthousiast, tot ik het spel een paar maanden later bij een andere vriend bekeek. Hij was al verder in het spel en hij liet me zien dat je dan leuke wapens hebt en ook nog eens loopt door interessante omgevingen. Het was toen dat ik zag dat Fallout 3 een lekker "laid-back" spel was, beetje scouten, beetje quests oplossen en een beetje praten. De wereld is mooi, de gameplay is heerlijk en de sfeer is subliem. Fallout 3 is dan ook één van mijn favoriete X360 games en kan zeker de spits afbijten in dit lijstje met games die mij erg meevielen.

Ninja Gaiden 2

Ondanks dat ik Ninja Gaiden 1 had uitgespeeld en 2 al snel had gepreorderd werd ik toch enigszins sceptisch. Veel recensies gaven aan dat de camera in sommige opzichten nog wat slechter was dan bij deel 1 en er schenen ook problemen te zijn met framedrops. Het spel plofte uiteindelijk op de deurmat en ik kon gelukkig al snel zelf oordelen dat ik het spel super vond. Ninja Gaiden is een lekkere fast-paced actie game waarbij je eigenlijk in een soort van snelle "flow" zit. Je dodged, valt aan, rolt weer op zij en hakt weer een hoofd eraf. Ninja Gaiden 2 is een prima sequel waarvan de camera niet moeilijker is dan bij Ninja Gaiden 1. Het viel me eigenlijk op dat ik net zoals bij Ninja Gaiden 1 weer geen problemen had met de camera. Er waren een paar momenten waarbij ik lichte framedrops ondervond maar omdat het bij een paar momenten bleef was het niet zo dat dit het algehele spel genot voor mij kon verpesten. Ninja Gaiden geeft wat hij pretendeert te geven en laat je lekker erop los hakken tot je helemaal suf bent en geen Ninja meer kan zien.

Call of Duty 3

COD 1 was leuk, COD 2 was vet maar COD 3 zou slecht zijn. Ondanks dat recensies als ik het goed heb cijfers gaven van rond de 8 was het spel bij lange na niet zo goed als COD 2. Zelf was ik weer eens aan het zoeken naar een budget koop en toen ik COD 2 daar zag liggen voor een euro of €29 kon ik niet anders dan dat ik hem toch maar meenam. Is dit spel echt zo'n tegenvaller? en hoe is het vergeleken met deel 2? Ik heb COD 1 met veel plezier uitgespeeld maar bij COD 2 werd ik al snel verveeld van de singleplayer, het had een groot "seen it been there" gevoel en het pakte mij allemaal nét niet. Tussen de regels kan je al lezen dat COD 3 mij wel raakte, ik ben gevoelig voor games die zich situeren in bossen/ weilanden of grasvlaktes. COD 3 is naar mijn mening een spel dat een heerlijke singleplayer ervaring geeft. Je kan aan de ene kant weer lekker met voertuigen rijden maar je loopt aan de andere kant ook lekker vaak door de bossen. De ardennen als ik mij niet vergis. Ondanks dat ik de multiplayer van COD 3 maar lame vind is de singleplayer mode genieten met een hoofdletter G. Ik heb het spel non stop met plezier gespeeld en ik doe dan ook de uitspraak dat ik de sp van COD 3 veel beter vind dan die van deel 2. De "landelijke omgevingen" spreken mij meer aan dan de verwoeste steden.

Blacksite

Area 51 was naar mijn mening een erg leuk spel, het zette mij ook een paar keer aan het denken maar het was vooral lekker schieten tot je pijn kreeg in je vingers. Blacksite werd matig onthaald en ik was dan ook niet van plan om het spel fullprice te kopen. Een deal van Blacksite voor € 25 zorgde er echter voor dat het spel alsnog in mijn DVD- lade zou komen. Blacksite is een spel dat meeviel maar het is ook een spel dat laat zien dat er meer in had kunnen zitten. Waarom was er bijvoorbeeld geen co-op? Waarom zweven wapens in de lucht? Waarom is het zo dat het verhaal goed is maar net niet goed overkomt? Blacksite was ondanks deze punten toch vermakelijk, verder vond ik de multiplayer nog best lekker. Het was lekker old-skool, heen en weer lopen, bunny hoppen en powerups tot je nemen. Dit spel is voor een euro of €25 ééntje die alleen maar kan meevallen. Grafisch zit het spel er namelijk sowieso al goed uit, het is de Unreal 3 engine die weer grote omgevingen op je scherm tovert. Verder voelen de wapens van de mensen lekker arcade aan op een prettig mee te spelen manier.

Fable 2

Ik keek er lang naar uit, ik wilde hem hebben en liever gisteren dan vandaag. Uiteindelijk kwamen de recensies binnen die overwegend positief waren maar het was niet veel later dat ook de feedback van de gamer online kwam. Het spel zou veel bugs hebben, het spel was kort en het spel was eigenlijk niet zijn geld waard. Ik maakte mij al enigszins zorgen en mijn verwachtingen gingen sneller naar beneden dan de koersen ten tijde van deze krediet crisis. Aangezien ik toch wel koppig ben ging ik er uiteindelijk toch maar voor. Ik haalde het spel en ik zou zelf wel zien hoe het was. En aangezien het in dit userdoc staat kan je al bedenken dat het genieten geblazen was. Alleen al omdat ik het heel leuk vind dat je de hele tijd met een hond loopt verder is de sfeer goed en is er ook veel afwisseling in de omgevingen. Voor een rpg gaat het niet diep en het duurt ook niet heel lang. Maar als je wat sidequests doet ben je toch wel een uur of 20 bezig en toen ik zolang bezig was vond ik eigenlijk dat het ook wel weer leuk was. Ik was tevreden met de 20 uur gameplay en de 60 euro die ik eraan had gespendeerd. Fable 2 is ondanks de tegenvallende co-op een spel waarbij ik geen last had van bugs/ glitches etc, je bent even lekker in een sprookjes wereld.

En dat was het dan alweer

Ik ben benieuwd naar de reacties maar kan hierin zeggen dat ik vind wat ik zeg. Ik neem geen blad voor de mond en typ mijn stukjes met veel plezier. De games hierboven waren games waarvan ik weinig verwachtingen had, ik kocht ze met het idee dat ze een beetje zouden tegenvallen. Gelukkig zijn het games waar ik uiteindelijk veel plezier mee heb gehad. Het zijn geen games in het kaliber van Super Mario Kart SNES of Unreal Tournament maar ze zorgen er wel voor dat ik even lekker kon gamen. Vooral Fallout 3 is een spel dat ik met veel plezier speel op mijn X360. Paar uurtjes zwerven door de Wasteland is gewoon leuk.