Onder je voeten een zandvlakte, aan de horizon een prachtig meer met palmbomen. Of toch niet? Ga er maar niet van uit, want in dit avontuur zul je vooral woestijn zien. Wat maakt dit dan zo'n goede game volgens jou Moon Move? Dat zal ik u vertellen, Gamer.nl!

In alweer het derde avontuur van onze trouwe schatzoeker, gaat Nathan Drake opzoek naar een verloren stad: Atlantis of the, je raadt het al, Sands. Tijdens je zoektocht kom je de meest prachtige, detailvolle situaties tegen: van de glinsteringen op schatten tot de voetsporen die Drake achterlaat in het zand. Zoals vaak genoeg wordt gezegd over Uncharted: ontwikkelaar Naughty Dog perst de meest prachtige graphics uit de Playstation 3!

The Bad Guy... uhm, Girl!


Nog een reden dat ik deze game kies als beste, en niet een andere topper als Skyrim of Fifa 12, is dat de slechterik weer eens totaal anders is dan we gewend zijn. Katherine Marlowe, een sluwe zestiger is uit op de waardevolle ring van Drake en samen met haar trouwe rechterhand Talbot zal ze hem dan ook niet met rust laten. Twee slimme stellen hersens, maar toch totaal verschillend, gaan de strijd met elkaar aan. En geloof me, dat is genieten als je met je controller op je bank zit! 

Lord of the Ring

 

Fans van Nathan Drake zullen waarschijnlijk de ring die hij altijd draagt al eerder opgemerkt hebben, en dat kleine totaal (niet) onheilspellend iets is waar dit deel vooral om draait. Aan het begin van de game krijgen we de eer de even slimme, maar iets minder ervaren tiener Drake te spelen. We maken mee hoe we als kind de dan allang volwassen Sully ontmoeten, namelijk in stijl. Ook Marlow blijkt 20 jaar in het verleden al een stoute meid te zijn...

Take-off en Raketata


Ojee, ik verplicht mezelf om ook wat negatieve puntjes met jullie te delen! Helaas, ook al mag het de pret niet verpesten, this game ain't totally perfect. De eerste helft van Drake's Bedrog mogen we absoluut niet slecht noemen. Dus om het zo maar te zeggen, noem me maar inspiratieloos, kan je dit deel samenvatten in een zin als: Drake's Deception is als een vliegtuig dat naar de startbaan rijdt, en uiteindelijk vol gas geeft. De campaign komt langzaam op gang, stopt bij uiteraard belangrijke punten en krijgt steeds meer vaard; niet meer te stoppen en aan een stuk door! 

Een klein kritiekpunt op het vorige deel in de reeks, was gebrek aan puzzels. Dat probleem is in ieder geval verholpen, ook al gaat het misschien weer ten koste van wat actie. Naughty Dog heeft het heel bewust op deze opbouwende manier in elkaar gezet, als je het mij vraagt.

Gelukkig, het tweede een laatste kritiekpuntje. Vooral in het begin van de game had ik er last van: het schieten en richten voelt niet echt lekker aan. Why, Drake? Nou: de ontwikkelaar heeft het zelf gezegd: ze wouden het schieten ietwat aanpassen, in positieve zin natuurlijk. Jammer genoeg is dit volgens veel gamers niet helemaal geslaagd. Maar beste lezers: het went.

Online genieten
 

De online multiplayer heeft Naughty Dog weer naughty neergezet in deel 3. We mogen (opnieuw) aan de slag met bekende mogelijkheden van Uncharted: prachtige maps, waarin veel geklommen, gesprongen en verbrand (?!) kan worden. Er zijn twee nieuwe online spel-opties waarbij elke fout die je maakt telt, je mag aan de slag met een zelf gemaakt multiplayer-personage waarbij je zelf je favoriete wapens uitkiest, enzovoort, enzovoort! Een geweldige multiplayer, heel netjes uitgebreid na Among Thieves; komt dat zien!

Ook kunnen we weer genieten van de heerlijke de Co-Op, waarbij er goed gebruikt kan/moet worden gemaakt van team work. Als ik heel eerlijk ben, het proberen zelf is zo veel meer waard dan mijn mening erover te lezen. Dus op z'n Jan Wolkers' dan maar: ' Zo is het genoeg.'

Conclusie


Jongens, jongens... Er valt nog zo veel meer te vertellen over  mijn game van het jaar! Alhoewel ik niet zonder twijfel kan zeggen dat Drake's Deception zijn voorganger Among Thieves overtreft, weet ik wel dat Naughty Dog het weer voor elkaar heeft een nieuwe toptitel neer te zetten. Spetterende beelden, een uitdagende slechterik, een goed bij elkaar komende verhaallijn, het zit er allemaal in! Er is een tijd van komen, en er is een tijd van Uncharted spelen. Proficiat, Naughty Dog!