Dance Dance Revolution is een serie computerspellen gemaakt doorkonami. Dansen staat centraal in dit spel.

 

de eerste versie kwam in 1998 uit voor de arcade. later zijn ze ook gemaakt voor spelcomputers.

het doel

De speler kan een liedje kiezen om op te dansen. Als het lietje speelt verschijnen er pijlen onderin beeld. Deze pijlen bewegen naar boven om uiteindelijk boven in het scherm een lijn van vaste pijlen te raken. Op het moment dat de bewegende pijlen de vaste pijlen overlappen dient de speler met de voet op een paneel te stappen (of de juiste toets aan te raken) waarop de corresponderende pijl staat afgebeeld.

Het is mogelijk dat er tegelijk twee pijlen ingedrukt dienen te worden. Het is ook mogelijk dat een pijl gedurende een langere periode ingedrukt dient te worden (een freeze).

De mate waarin de pijlen overlappen geeft aan hoe goed de speler speelt ("marvelous" als de pijlen exact over elkaar liggen, "miss" als de pijlen niet overlappen en men veel te vroeg of laat op het juiste paneel stapt). De speler heeft tevens een energiebalk welke aangeeft hoe de speler presteert. Voor elke danspas wordt afhankelijk van de score de lengte van de balk aangepast:

Marvelous: +4 Perfect: +2 Great: +1 Good: 0 Boo: -4 Miss: -8 O.K.: +6 (bij het goed afsluiten van een 'freeze') N.G.: 0 (bij het missen van een 'freeze')

Als de energiebalk leeg is, wordt het spel beëindigd. Dit hangt overigens wel af van de instellingen.

Als de speler goed speelt kan een combo gemaakt worden. Een "combo" is een onafgebroken reeks goed geplaatste passen met minimaal het niveau "great". Als de speler het hele liedje weet uit te spelen in één combo noemt men dat een "full combo". Hier zijn ook extra punten voor te verkrijgen.

 

score

als een lietje is afgelopen is krijg je een score waarbij  aaaa het best is en e het slechtst tijdens het lietje zie je ook een handmatige score datlaaat zoen hoe goed je met combo's bent iemand met een a kan een lagerecijfer score hebben dan iemand met een c,omdat de gene met de a een hoop goede passen over het lietje heeft versprijd n de gene met de c ze achter elkaar heeft.

 

de moelijkheidsgrade

1998-1999 1 tot 2ndMIX=  Basis / Ander / S-Maniac alleen

1999 3rdMIX en 3rdMIX PLUS = Basis / Ander SSR 

2000-2001 4thMIX, 4thMIX PLUS, & 5thMIX=  Basis / Truc Maniac Maniac

2001 MAX=  Licht / Standaard / Zwaar

2002 MAX2=  Licht / Standaard /  Zwaar / Oni

2002 EXTREME= Beginner / Licht / Standaard/  Zwaar / Oni - Challenge

2006-nu SuperNOVA vanaf 
(Pro-modus in X2 en X3)= Beginner / Basis / Moeilijk  / Expert / Uitdagen

2010-2011 X2 en X3 alleen (Happy-modus) カンタン(Kantan / Beginner) /  ふつう(Normal / Basic) 
 

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Dance_Dance_Revolution_North_American_arcade_machine_3.jpg