Niks te klagen

Naar mijn mening hebben we op het gebied van games absoluut niks te klagen. Met drie consoles met elk hun eigen soort games is er voor elk wat wils. In deze zomer maanden zijn veel games die vorig jaar full priced waren te koop voor een euro of 30 en soms zelfs goedkoper. Het is een mooie periode om weer eens wat Sega retro games te spelen of een grote rpg uit te spelen waar je maar niet aan toe kwam. Als ik opzij kijk zie ik mijn Xbox 360 en Nintendo Wii. Twee consoles waar ik erg blij mee ben. En dan komt er ook nog een PS3, want wat komt er dan nog allemaal dat mij een tevreden gamer maakt?

2009

Dit jaar komen er nog genoeg top games, allereerst kunnen we aan het einde van de maand eindelijk aan de slag met Tales of Vesperia. Een spel dat al een jaar uit is in Amerika en eindelijk in de Europese schappen komt. De Tales serie is ongekend populair in Japan en behoeft eigenlijk nauwelijks nog een introductie. Van wat ik ervan begrepen heb is dat het een klassieke rpg is met real time battles. Tales of Vesperia krijgt cijfers tussen de 8 & de 9 wat het meer dan interessant maakt om in de gaten te houden. Lost but not least komt ook nog het lang verwachte Worms Armageddon, dit spel gaat datgene geven dat Worms 1 XLA niet heeft kunnen geven. Veel wapens, stemmetjes, landschappen en fun. Een belangrijke reden voor het kunnen geven van een veel betere Worms game is dat de capaciteit voor een Xbox live arcade game al niet meer gelimiteerd is tot 50 mb.

Modern Warfare 2, Shadow Complex, Bioshock 2,

Andere games die dit jaar in de schappen komen en het waard zijn om te kopen zijn Modern Warfare 2, Shadow Complex, Bioshock 2 en Starcraft 2. Modern Warfare is een game waar menigeen naar uit kijkt. Maar is het ook net zo goed als COD 4? Dat spel was qua singleplayer en multiplayer top of the notch. Alles klopte, alles zag er heerlijk uit en het speelde ook nog eens erg goed. De campaign van COD 4 maakte het meer dan de moeite waard om het na de run op normal ook nog uit te spelen op veteran. Het zal mij benieuwen in hoeverre het gaat lukken om dit zelfde te bewerkstelligen bij Modern Warfare 2. Word het even leuk, leuker of misschien wel stukken slechter. De beelden van de afgelopen E3 zorgen in elk geval weer voor veel enthousiasme.

Shadow Complex is een spel dat werd aangekondigd en waarbij ik in eerste instantie niet juichend reageerde. Ik hoopte op een remake van een klassieker of op de aankondiging van Unreal 3 of Gears of War 3. Desalniettemin ben ik nu steeds meer geïnteresseerd in dit spel. Het is weer wat nieuws, sidecrolling shooters zijn leuk. En EPIC zit erachter, en zoals Fant laatst al onder een kloon vermelde "Epic = epic". Shadow complex kan wel eens de grote arcade game worden naast hits zoals Castle Crashers. Een spel waarvan ik ook nog steeds hoop dat er een vervolg komt. En dit brengt mij bij het volgende spel.

Bioshock 2 zal zich afspelen na Bioshock 1 en laat je deze keer spelen met een Big Daddy. Je speelt het hele spel als zo'n robot achtig geval en het zal mij benieuwen in hoeverre dat net zo leuk is als het besturen van een man in Bioshock 1. Het is ergens gewaagd waar veel gamers (niet ik) het laatste stuk in Bioshock 1 waarbij je in een Big Daddy pak rond liep juist niet leuk vonden. Maarja op het pak/ personage na is er in Bioshock 2 nog veel ruimte voor een goed spel. Als de sfeer van deel 1 er weer is dan is het al leuk om weer door de oceaan te lopen. Op basis van trailers heb ik verder de conclusie getrokken dat je ook echt buiten de gebouwen door het water loopt. Als dit goed uitgewerkt wordt kunnen hier enkele memorabele ervaringen worden gegeven.