Ik game nu al iets van 15 jaar en ik heb tal van games gespeeld, verschillende genres met elk hun uitschieters en klassiekers. Van Age of Empires tot en met Resident Evil tot en met Super Mario. En van Siren tot Golden Eye.. Maar als er een game is die mij tot nu toe wel aan het denken heeft gezet dan is het Farcry 2 wel.

Het begin

Je geniet van het uitzicht terwijl je in een jeep zit. Je kijkt wat om je heen terwijl je langs verschillende wachtposten word gereden en de uitgestrekte gebieden van Afrika rijdt. Savanne, hier wat zebra's verderop en natuurlijk een heleboel gewapende donker uitziende mannen. Sofar, sogood, daar zit je dan eindelijk in Afrika!

"In Africa, killing is negotiating my friend"

Bllbalbalba, ja tijd voor de actie. Na de filmpjes krijg je je eerste missie en is het tijd om wat te killen. Je pakt een wapen op en shit, hij hapert. Paar keer op de X knop rammen om vervolgens weer op je tegenstanders te schieten. Tegenstanders waarvan de meesten een soort van auto aim hebben die jij niet hebt. Sure je kilt ze en gaat verder, en pakt een auto om naar de volgende missie te gaan.

Problemen, snel snel zit hier niet in

Snel naar de volgende missie rijden zit er bij dit spel niet in, zo werkt het hier niet. Bij elk kruispunt zit een guardpost vol mannetjes die jou proberen neer te schieten. De mannetjes respawnen steeds weer dus je zal ze ook steeds weer moeten killen. Rijd je er even snel langs, dan schieten zij even snel je auto kapot.

Paar uur gespeeld... MAN wat een KUTSPEL!!!

Dit is een gedachte die ik al in meerdere fora heb gelezen en die ook even door mijn hoofd is gegaan. Het is vervelend dat zij jou makkelijk kunnen, guard posts steeds bezet zijn en je ook niet overal kan safen. Oh en dan zul je net zien dat er ook nog eens een buddy van je is neergeschoten omdat je steeds maar weer werd opgehouden door de guard posts...

Nee, het is geen kutspel!

Waarom? Nou als je het een kutspel vind, dan speel je het niet op de jusite manier. Je moet echt genieten van de graphix en de sfeer op je in laten werken. Verder moet je dit spel niet spelen om zosnel mogelijk de missies te halen, je moet het spelen om een missie te doen, wat gasten neer te knallen en weer rond te rijden. Je moet een gevecht met een guard post maar zien als de zoveelste random battle bij een Final Fantasy game...

En dan wordt het leuk

Juist, want zodra je ontspannen speelt.. De tijd neemt voor je missies, en hier en daar wat diamanten oppikt. Dan kan je nieuwe wapens kopen die je ook weer kan upgraden en nu word het pas leuker. Je geniet van de weersveranderingen en het dag/ nacht schouwspel. Je rijdt wat rond en doet hier en daar een missie. Je krijgt nog betere tegenstanders en je ontdekt nieuwe gebieden. Kortom je bent nu echt vakantie aan het vieren in Afrika..

Maarja ik heb de game nu alweer omgeruild

Dat is zonde, Farcry 2 is naar mijn mening een game waar je echt de tanden in moet zetten en die je niet moet spelen zoals andere games. Het is niet zoals COD 4 even snel een missie uitspelen en weer door. Of zoals Fable 2 zo dat je makkelijk 5 uur achter elkaar doorspeelt om maar weer ergens te stoppen en desnoods vaak fast travel doet. Farcry 2 is een spel waar je de tijd voor moet nemen en moet spelen in een rustig tempo.

Farcry 2 is door de auto aim van de tegestander in combinatie met de weinige checkpoints geen perfect spel. Maar als je het op de juiste manier speelt, dan is het in elkgeval een spel waar je later nog naar zal terug kijken!

Ik geef het kwa cijfer dan ook een 8!