Maak je maar geen zorgen dit is niet de zoveelste " hierin wordt de DLC afgekraakt collumn" Ik vind dat namelijk te simplistisch en als het al getuigde van enig intellect dan kan er altijd nog gegoogled worden naar soorgelijks collumn. Wat ik via deze collumn probeer te achter halen is het hoe en wat met betrekking tot de DLC. Kunnen we aan het einde zeggen : DLC for the win, of for the lose?

Allereerst zal ik even wat algemene meningen toelichten:

"Op de pc was alles gratis, en nu moeten we betalen!!!!!!!"

Dit is een mening die ik ontzettend vaak lees en ik kan alleen maar zeggen dat hij in (beperkte) mate klopt. Ja het klopt dat ik voor games zoals Unreal Tournament 99 vroeger in staat was om maps te downloaden. Maar de meeste hiervan waren door users gemaakt. En als ik eens wat meer maps wilde hebben of een extra campaign dan betaalde ik daarvoor. Betaalde je daarvoor? Ja dan kocht ik een expansion pack. Die had je al voor Age of Empires 2 en ook voor Halflife 2.. Zou het dan zo zijn dat DLC eigenlijk een soort van expansion pack achtig iets is?

"Kan wel zo zijn maar DLC kan toch ook in de game worden gedaan ipv dat het een maand na de release wordt aangeboden ter verkoop"

Tja dit is eigenlijk één van de sleutel vragen en ook één waar we moeilijk een antwoord op kunnen geven. Wie kan vertellen wanneer de DLC al klaar was? Zou het niet eens zo kunnen zijn dat de game gemaakt was en dat de developers toen meteen hard aan het werk gingen voor de extras? Een game is vaak al veel eerder voor de release klaar. Vanaf dat het klaar is kan het zo zijn dat developers al gingen werken aan de DLC om vervolgens na de release nog 2 maanden verder te werken om het vervolgens te releasen. De consument denkt " shit de dlc is gemaakt in 2 maanden??"

Belangrijke DLC pakketjes van de toekomst zijn natuurlijk die van GTA en Fable 2. Van GTA denk ik dat het nog moest worden gemaakt maar van Fable 2 weet ik het zo net nog niet. Wat ik in elk elkgeval niet geloof is dat bepaalde stukken content expres achter worden gehouden om ze even later maar als betaalde dlc uit te brengen. Dit soort dingen zouden vroeg of laat uit lekken wat zou resulteren in slechte reclame.