Ik heb mijn Xbox 360 terug, right in time for Iron Maiden! :D

Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills.

IRON F*CKING MAIDEN!!!!!!!!!!!

Voor hoe de nummers eruit zien op drums, kun je overigens hier terecht. Iron Maiden – Aces High (Live) Gitaar: Dit nummer is vet op gitaar! Dit nummer combineert alles wat tof is aan het plastic gitaarspel. Veel hammerons? Jep. Altsrumsecties? Jawel. Gave solo? Jazeker! Gitaristen zullen zeer, zeer tevreden zijn met dit nummer.

9.5/10

Bass: Ik hou van de bastracks van Iron Maiden, ik hou ervan. Neem bijvoorbeeld deze chart, veel lekker altstrumwerk, gave patronen, een aantal leuke hammerons en het beweegt over het fretboard. Geniaal nummer om te spelen op bass!

9.5/10

Zang: Ja, het is een live versie. Ja, het klinkt minder krachtig dan de albumversie. Maar who cares? Het is fucking Aces High en het is amazing! Dat refrein is absoluut episch om te zingen.

9.5/10

Iron Maiden – 2 Minutes to Midnight Gitaar: Dit is kennelijk het Iron Maiden nummer wat in Guitar Hero 5 komt, interessant. Anyway, geweldige chart en geweldig leuk om te spelen. Serieus, er is haast niks op te merken aan deze song op gitaar. Wat zeg ik? Haast niks? Gewoon niks!

9.5/10

Bass: Op basgitaar was 2 Minutes to Midnight het eerste nummer waar mijn arm me voor ging haten, er is namelijk veel, heel veel strumwerk verbonden aan dit nummer. Is dat erg in dit geval? Zeker niet! De chart beweegt genoeg over het fretboard en bevat een aantal leuke hammeron reeksen.

9/10

Zang: Had ik al gezegd dat zingen op Iron Maiden episch is? Ja? Nou, dan zeg ik het nu nogmaals. Dit nummer is pure heerlijkheid op zang en een aankoop die geen enkele zanger zal betreuren. Wel moet ik een kleine aantekening maken, dit nummer heeft last van het Pinball Wizard-syndroom, waarbij wat je eigenlijk moet zingen lager is dan je hoort omdat de achtergrondzang eroverheen zit.

9.5/10

Iron Maiden – The Trooper Gitaar: Zonder twijfel lastiger dan de Guitar Hero 2 variant. Die trills waren bijna mijn dood op mijn eerste speelbeurt, tot ik een manier vond om ze allemaal goed te raken, dan zijn ze heel leuk om te doen. Tevens zijn de gallops nog steeds zeer leuk om te doen en is de solo natuurlijk nog steeds geweldig om te spelen, zoniet vrij uitdagend.

9.5/10

Bass: Gallop city, serieus. Overal hier zitten van die kleine gallopjes verstopt, iets wat ik persoonlijk gaaf vind om te spelen. Je moet er wel voor zorgen dat je een stevige strumarm hebt, want je arm heeft nauwelijks tijd om bij te komen, wat eigenlijk geldt voor de meeste Maiden tracks op bass.

9.5/10

Vocals: Redelijk cool op zang, ook al was het even een uitdaging voor mij om erachter te komen wat de game precies van me wilde op de Oooooooooh-zinnen. Anyway, elke fan van Iron Maiden of gewoon elke vocalist zal zich hiermee kunnen vermaken.

9/10

Iron Maiden – Wasted Years Gitaar: Ik zal eerlijk zijn, ik wist dat dit nummer één van mijn favoriete songs uit het pakket zou worden, en dat is het ook geworden. De mainriff is niet moeilijk, maar leuk en er is zo'n leuk riffje waarbij je moet altstrummen gevolgd door een enkele hammeron, dit vond ik persoonlijk vrij leuk om te spelen. En dan komt de solo en ik kreeg dan wel een percentage van 72%, maar ik geloofde er niks van. Volgens mij raakte ik veel minder dan dat, lol.

9.5/10

Bass: Op basgitaar is Wasted Years niet moeilijk, één van de simpelste nummers van Iron Maiden op bass durf ik te zeggen. Hij is wel vrij leuk om te spelen door de afwisseling van gewoon recht-toe-recht aan strummen en gallops. Oftewel, dit nummer is misschien minder interessant van een groot deel van het pakket qua opbouw, maar is zeker zo leuk.

9/10

Zang: Sorry, ik kan hier geen objectief cijfer aan geven…

9.5/10

Iron Maiden – The Number of the Beast (Original Version) Gitaar: Ik hoopte zo dat ze de charting van de belachelijk slecht klinkende cover die twee jaar geleden uitkwam als DLC zouden aanhouden, waarbij de intro uit hammerons bestaat. Echter zijn ze de Guitar Hero III richting op gegaan, wat betekent dat je arm dood gaat. Ah well, de solo's zijn erg gaaf om te spelen en als je de pijn bevecht is het nummer niet geheel verschrikkelijk om te spelen…

7.5/10

Bass: Zie gitaar, maar dan minus de gave solo's…

6/10

Zang: SIX SIX SIX. Damn, dit nummer is cool op zang. Iets minder episch dan de rest though, maar nog steeds heel gaaf om te doen.

8.5/10

Iron Maiden – Run to the Hills (Original Version) Gitaar: Ah, de terugkeer van Run to the Hills! Glorieus! Het nummer is over het algemeen simpeler dan in Rock Band 1 op gitaar, op één dingetje na: de solo is één groot WTF-moment. Serieus, ik geloof dat ik zowaar niet eens boven de 70% uitkwam op mijn eerste run, terwijl ik de solo in de cover 97% heb gedaan. o_0

8.5/10

Bass: FFFFUUUUUUUUUUU---- In Rock Band 1 was Run to the Hills al vrij pijnlijk op bass vanwege de extreem snelle gallops die elkaar in een constant tempo opvolgen door het hele nummer heen en guess what? Ze zijn hier nog ietsjes sneller dan in Rock Band 1. AAAARGH, it huuuuuuuuuuuurts! >_<

6/10

Zang: Eén van de meest epische zangervaringen in Rock Band 1 is terug… en het is nog steeds episch, zoniet iets lastiger dan in Rock Band 1. RUN TO THE HIIIIIIILS, RUN FOR YOUR LIIIIIIIIFES!

9.5/10

Iron Maiden – Can I Play With Madness Gitaar: Ja, ook dit nummer is erg vermakelijk op gitaar. Niet mijn favoriete nummer van het pack, maar nog steeds vrij vermakelijk. Er zit een leuk altstrumriffje in en een vrij simpele solo. Het altstrumriffje is trouwens wel vrij chokewaardig, maar goed…

8.5/10

Bass: Wederom combineert dit veel van de leuke elementen van Iron Maiden bastracks. Genoeg gallops, die leuk zijn om te spelen (en niet de veroorzakers zijn van extreme pain, zoals in Run to the Hills) en veel een hoop hammerons. Dit was genieten voor mij!

9.5/10

Vocals: Eén van de meer commerciële songs van Iron Maiden. Maar goed, dat maakt niks uit, want Can I Play With Madness vind ik equally episch om te doen op zang zoals vele andere Iron Maiden songs.

9.5/10

Iron Maiden – The Clairvoyant Gitaar: De simpelste Iron Maiden track op gitaar vind ik. Hij is wel fun, maar mist net dat beetje extra dat veel van de andere charts wel hebben. The Clairvoyant is nog steeds wel een aankoop die je waarschijnlijk niet zal betreuren, maar je kan als je niet het volledige pakket zou halen (wat stom zou zijn), deze best achterwege laten.

8/10

Bass: De basschart van The Clairvoyant is vermakelijk, maar heel lastig om combo te houden en als je het allemaal downstrummend doet (wat ik op dat moment absoluut niet wilde doen) erg pijnlijk voor je arm. Gelukkig is de snelheid net juist om op een rustig tempo het nummer altstrummend redelijk succesvol te beëindigen

8.5/10

Zang: Wederom, episch refrein om te zingen. Niets meer te zeggen hierover.

9/10

Iron Maiden – Powerslave Gitaar: Powerslave is gewoon enorm tof op gitaar. Hoppa, daar heb je het. Het heeft alles, gallops, veel hammerons, lange solo's, een rustig stuk wat compleet episch klinkt en compleet episch is om te spelen. Dit is de alfa en de omega van het Iron Maiden pakket en hoewel ik mezelf heb voorgehouden om geen tienen meer te geven, ga ik het lekker wel doen.

10/10

Bass: Even awesome als op gitaar, punt uit.

10/10

Zang: Dit was vrij lastig op zang. Dickinson zit all over the place met zijn stem en het is heel moeilijk om een vaste combo te behouden op dit nummer. Door de uitdaging en het feit dat het gewoon erg goed in elkaar zit qua opbouw is dit nummer een absolute must voor vocalists. Het enige nadeel is dat je op een gegeven moment niet heel veel moet doen.

9/10

Iron Maiden – Fear of the Dark (Live) Gitaar: Absolute heerlijkheid deze chart. En ja, het helpt dat het publiek keihard meezingt met de gitaarlijn. Dat geeft het nummer net dat tikje meer awesomeness wat het erg gaaf maakt om het te spelen, ik hou van live versies van Fear of the Dark. En ohja, de solo is best brutal.

9.5/10

Bass: All over the fucking place. De laatste zin is een geode omschrijving van dit nummer op basgitaar. Vooral tijdens de solo wist ik even totaal niet meer wat ik moest spelen precies. Al met al heb ik wel genoten van dit nummer.

9.5/10

Vocals: Kom op jongens, het is Fear of the Dark…

9.5/10

Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name (Live) Gitaar: Hallowed Be Thy Name op gitaar is tof, erg tof. Ja, dat is eigenlijk het enige wat ik erover te zeggen heb. Okay, ik ga er wat dieper op in: Heel veel hammerons en twee toffe solo's. Hoppa.

9.5/10

Bass: Een standaard Iron Maiden nummer qua bass. Dit betekent dat het nummer absoluut geniaal is om te spelen en een absolute aanrader is!

9.5/10

Zang: Er is niet heel veel zang, maar voor fans maakt dat helemaal niks uit. Het is en blijft episch om Hallowed Be Thy Name te zingen.

9.5/10

Iron Maiden – Iron Maiden (Live) Gitaar: Geen solo? ZOMG! Dit nummer staat in het spel als het simpelste nummer van het pakket op gitaar. Hoewel hij dan ook zeker niet lastig is, ben ik het daarmee niet echt eens. Maar goed, Iron Maiden (Live) is redelijk leuk om te spelen. Er is genoeg afwisseling en bevat genoeg uitdaging.

9/10

Bass: Dit was een leuke mix tussen lastiger en simpeler op bass + er zit een soort van bassolo in. I like!

9.5/10

Zang: Meh, dit is waarschijnlijk het zwakste nummer op zang deze week. De zangchart bestaat vooral uit talkies en de pitches die erin zitten zijn ook niet geheel lastig om te raken. Daarnaast is het nummer zelf gewoonweg niet zo heel memorabel als de andere Maiden songs. En dan heb je ook nog de long ass BRE…

7.5/10

Nintendo Wii

Mocht je niet genoeg hebben aan Iron Maiden op de Wii, dan kan je sinds vandaag ook deze tracks downloaden (erachter zet ik de instrumenten waarop het nummer sterk is, het sterretje geeft aan dat het om een cover gaat).

Beetlebum by Blur*

Hier Kommt Alex by Die Toten Hosen

Indestructible by Disturbed (Tof op: Gitaar, bass, drums)

Perfect Insanity by Disturbed (Tof op: Gitaar, bass, drums)

Countdown to Insanity by H-BlockX

Perfekte Welle by Juli

Manu Chao by Les Wampas

Red Tandy by The Mother Hips (Tof op: Gitaar, bass)

Time Sick Son of a Grizzly Bear by The Mother Hips (Tof op: Gitaar, bass, zang)

New Wave by Pleymo (Tof op: Zang, als je into Franse rap bent)

Charlene (I'm Right Behind You) by Stephen & the Colberts (Is gratis, moet je sowieso halen)

Monsoon by Tokio Hotel (ONTWIJKEN)

Date With the Night by Yeah Yeah Yeahs (Tof op: Gitaar, bass, drums)

Prijzen:

Het volledige Iron Maiden pakket is te downloaden voor € 20,00 (1600 Microsoft Points)

De songs zijn per stuk te downloaden voor € 2,00 (160 Microsoft Points/200 Wii Points)

De tracks zijn vanaf vandaag (9 juni 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace en de ingame Music Store op de Nintendo Wii. Aanstaande donderdag zullen ze ook op PlayStation Network verschijnen.