Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills.

Deze week verschenen er negen songs als uitbreiding van de Rock Band catalogus. Ten eerste is er een pakket van county-artiest Toby Keith verschenen, welke de volgende nummers bevat: Beer for My Horses, I Love This Bar, She's a Hottie, Should've Been a Cowboy, Who's Your Daddy? en How Do You Like Me Now. Daarnaast verschenen er ook nog twee nummers van twee metalartiesten: Bullet for My Valentine met Waking the Demon en Black Tide met Warriors of Time. Als laatste maakte ook de indieartiest The Shins zijn entrée in Rock Band met de song New Slang.

Ik bespreek vandaag het nummer van The Shins en het nummer van Black Tide, voor de rest van de charts verwijs ik jullie naar Youtube, waar Npeaen, S1ckh4nds en Corporalgregg altijd hun uiterste best doen om het volk de charts te laten zien. The Shins – New Slang Gitaar: Bij New Slang is het aloude gezegde “simpel, maar leuk” van toepassing. In feite is New Slang een chordfest met twee kleine en simpele gitaarsolo's erin gegooid. Gelukkig wisselt de song genoeg af om leuk te blijven en zeker als je het nummer ook gaaf vindt, zul je niet snel verveeld raken met New Slang.

8/10

Bass: Meh, op bass is New Slang redelijk standaard er zitten leukere stukjes in, maar over het algemeen is er niet zoveel speciaals te beleven. Ik heb mindere charts gezien echter en zeker als je het nummer ook tof vindt, zul je New Slang geen miskoop vinden.

7/10

Zang: New Slang is typisch een nummer wat je als vocalist blijft spelen. Het heeft toffe lyrics, is niet al te lastig, klinkt gaaf, heeft leuke hoogtes om mee te experimenteren. Het is gewoon gaaf. Vocalists zouden deze song moeten halen, no matter what.

9.5/10

Black Tide – Warriors of Time Gitaar: Laat ik voor deze review eens samenvatten hoe mijn eerste speelsessie ging:

- Impossible tier op drums en gitaar? Nice.

- *start nummer op*

- Hé fuck, waarom is de akoestische intro weg? I'm a sad panda. 

- Verrek, dit hoofriffje is leuker te spelen dan ik had gedacht, jippie!

- Solo enters! Hmm, begint lastig, maar niet al te lastig. I can handle it.

- HOLY SHIT, wat was dat nou weer aan het einde van solo 1?

- Gelukkig, het nummer wordt weer simpeler, het is nog steeds tons of fun though.

- Solo enters! Ah, simpel. Leuk om een solo te zien in dit nummer die niet zo lastig is.

- Ah, leuk! Weer het hoofdriffje.

- Solo enters! HOLY SHIT WAT IS DAT?!?!?!?!

- Gefaald.

Mijn runs daarna gingen ongeveer hetzelfde. Na de derde solo, die extreem lastig is om zonder overdrive te halen, komt er nog de outro die wat weg heeft van het erg lastige einde van de eerste solo eindigt het nummer en gaan er twee gedachtes door je hoofd. Ten eerste: Holy shit, dat was moeilijk. Ten tweede: Maar het was wel ongelofelijk vet om te spelen! En daarmee eindig ik deze review.

9.5/10

Bass: Ook op basgitaar is Warriors of Time heel vet. De chart is erg afwisselend en bevat veel erg leuke secties. Er zijn geen OMGWTFBBQ secties zoals op gitaar, maar toch is er wel genoeg uitdaging. Ook bassisten missen echt iets als ze besluiten dit nummer niet te halen.

9/10

Zang: Ten eerste moet ik wat kwijt over de lyrics van Warriors of Time. Dit nummer is een hele goede tegenstander van Damnation Game in de wedstrijd over wie de meest cheesy lyrics heeft. Ja, ik weet dat het nummer is geschreven door een stel 17-jarigen, maar nog steeds: what the hell? Voor de rest is het nummer wel leuk om te zingen, maar die lyrics zijn echt lachwekkend slecht.

7.5/10

Prijzen:

Het Toby Keith pakket is in zijn volledigheid (6 songs) te downloaden voor de prijs van € 9,99 (ook wel 800 Microsoft Points).

Alle losse tracks + de Toby Keith nummers los kosten € 1,99 (160 Microsoft Points) per stuk.

De tracks zijn vanaf vandaag (7 april 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace en zullen aanstaande donderdag op PlayStation Network verschijnen.