Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills.

Deze week verscheen er weer zo'n heerlijke moes van bands. Zo maakten Kings of Leon en Rancid beiden met een pakket bestaande uit drie nummers hun opwachting. Voor Kings of Leon waren dit het populaire Sex on Fire, Crawl en Molly's Chambers en van Rancid verschenen Time Bomb, Ruby Soho en Last One to Die. Tevens kregen drie bands die al in Rock Band 2 zaten meer nummers erbij, namelijk Rise Against en Lush. Van die eerste verschenen de nummers Prayer of the Refugee, Re-Education (Through Labor) en Savior en van de tweede verscheen het nummer Sweetness & Light.

De charts van de nummers kun je hier vinden. Rise Against – Prayer of the Refugee Gitaar: Guitar Hero rotten kennen deze song natuurlijk al uit Guitar Hero III: Legends of Rock, waar het een bonusnummer was. In Rock Band ziet de chart er echter heel wat anders uit, aangezien men er in Guitar Hero III voor koos om de ritmegitaar te charten in plaats van de lead. Dit heeft een stuk minder dubbele noten en dat vind ik persoonlijk fijner, aangezien ik me van de GH3 chart kan herinneren dat mijn hand op een gegeven moment verkrampt raakte. Redelijk leuk om te spelen, maar geen must-have.

7/10

Bass: Ik moet zeggen dat ik niet veel verwachtte van de Rise Against nummers op bass, bij moderne punk is het namelijk meestal zo dat de basgitaar meer een achtergrondrol speelt. Heel lastig of bijzonder is deze chart dan ook niet, echter geldt hier hetzelfde als bij gitaar, namelijk dat het snellere refrein redelijk leuk is om te spelen. Dit nummer is net als op gitaar leuk, maar niet een must-have.

7/10

Zang: Op zang is er in geen van de twee Rise Against tracks die ik heb gedownload iets lastigs te vinden, maar ze zijn wel een hoop fun, als je een fan van Rise Against bent. De cirkel vult redelijk snel op en je kan dus redelijk simpel net als Tim McIlrath on the top of your lungs het refrein blèren. En willen we dat niet stiekem allemaal?

8.5/10

Rise Against – Re-Education (Through Labor) Gitaar: Waar we de vorige track kenden uit Guitar Hero III, kennen we deze al uit Guitar Hero World Tour. Echter heeft de Rock Band chart verreweg mijn voorkeur. Niet alleen is het zo dat het nummer nu een stuk toffer klinkt (waar de fuck waren de backing vocals in World Tour?), maar het is gewoon ook een stuk toffer om te spelen. Er is genoeg afwisseling om het niet saai te maken en er is zo'n leuk hammeronreeksje dat veel leuker is dan in World Tour, daar was het gewoon een ascending lijn van vier noten, hier is het wat complexer. Als je een song wilt hebben die niet al te lastig is, maar wel leuk is, dan kan je gerust voor deze gaan.

8/10

Bass: Niet lastig, niet heel bijzonder qua chart, maar wel leuk. Er is genoeg beweging over de frets en het zal bassisten niet gaan vervelen. Misschien is Prayer of the Refugee iets uitdagender, aangezien die sneller gaat and all, maar deze is in my opinion iets leuker om te spelen op bass.

7.5/10

Zang: Dit is het enige gebied waarop Re-Education lastiger is dan Prayer of the Refugee, dit heeft namelijk nogal wat switches van laag naar hoog. Gelukkig is Tim's stem niet heel lastig om te volgens en zullen de meeste mensen nog steeds vrij simpel alle phrases kunnen raken. Wel erg fun though, zelfs als je geen fan bent van Rise Against.

9/10

Extra review: Drums: Voor dit nummer, mijn absoluut favoriete song in World Tour op drums, maak ik vandaag een uitzondering door ook drums te gaan reviewen. Re-Education (Through Labor) is zeer gaaf op drums. Het is totaal niet lastig (ja, ik kan dat alsnog inzien, ook al zuig ik zwaar als ik drums speel), maar wisselt veel af en blijft leuk. Dit nummer moeten drummers serieus overwegen (eigenlijk moeten drummers het hele Rise Against pakket overwegen, maar dat terzijde).

9/10

Nintendo Wii:

Vandaag zijn de volgende nummers op de Wii verschenen (een sterretje geeft aan dat hij voor de helft van de prijs (= 1 euro) te downloaden is. Met de toevoeging van deze tracks zijn er op de Wii meer dan 400 songs te downloaden, be happy!

Big Dipper “All Going Out Together” *

Big Dipper “She's Fetching” *

Big Dipper “Younger Bums” *

Judas Priest “Dissident Aggressor (Live)”

Judas Priest “Eat Me Alive (Live)”

Judas Priest “Prophecy (Live)”

The Dead Weather “Hang You From the Heavens”

The Dead Weather “No Hassle Night”

The Dead Weather “Treat Me Like Your Mother”

Jethro Tull “Hymn 43”

Naked Brothers “Body I Occupy” *

Naked Brothers “I Don't Want To Go To School” *

No Doubt “Bathwater”

No Doubt “Don't Speak”

No Doubt “Excuse Me Mr.”

No Doubt “Ex-Girlfriend”

No Doubt “Hella Good”

No Doubt “Hey Baby”

No Doubt “It's My Life”

No Doubt “Just a Girl”

No Doubt “Running”

No Doubt “Simple Kind of Life”

No Doubt “Spiderwebs”

No Doubt “Sunday Morning”

No Doubt “Underneath It All”

Playstation Portable (Rock Band: Unplugged)

Aankomende donderdag zul je Rock Band: Unplugged kunnen uitbreiden met de volgende twee nummers, jeej voor de PSP!

Grateful Dead “Casey Jones”

Thin Lizzy “The Boys Are Back In Town (Live)”

Prijzen:

De 3-packs zijn te downloaden voor € 5,50 (aka 440 Microsoft Points)

De songs zijn per stuk te downloaden voor € 2,00 (160 Microsoft Points/200 Wii Points)

De tracks zijn vanaf vandaag (21 juli 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace en de ingame Music Store op de Nintendo Wii. Aanstaande donderdag zullen ze ook op PlayStation Network verschijnen en dat geldt dus ook voor de PSP tracks.