Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills, zodra ik een beetje consistent ben op expert drums, zal ik deze ook bespreken.

Deze week verschenen er maarliefst acht nummers. Van Papa Roach verschenen Last Resort en het nieuwe nummer Lifeline. Van de electro-pop band The New Pornographers kwamen de nummers Use It en All the Things That Go to Make Heaven and Earth. Daarnaast kwam ook Trash Unreal uit van de Amerikaanse punkband Against Me! Ten slotte kwam er ook nog een Funk pakket bestaande uit de nummers Shining Star, Pick Up the Pieces en Sex Machine

Hier volgen reviews van Last Resort en het Funk Pack. Voor de rest verwijs ik jullie naar rbdlc.com en Youtube.

Papa Roach – Last Resort Gitaar: Op gitaar is Last Resort simpel, maar leuk. Het riffje is leuk om te spelen en de chords wisselen genoeg af om niet saai te worden. Wel kan er gezegd worden dat het nummer ietwat herhalend is qua chart, maar daar kan simpel overheen gekeken worden omdat hij zo leuk is om te spelen.

8/10

Bass: Bleh, Last Resort is niet zo heel interessant op basgitaar. Het is een heel simpel en standaard riffje wat je niet snel nog eens zou spelen. Het nummer wordt aan het einde iets interessanter, maar dat is ook maar voor kort. Niet halen als je van basspelen houdt.

5/10

Zang: Oké, dit is typisch een geval van een nummer wat de meeste mensen enorm leuk gaan vinden op zang. Waarom is dat? Iedereen kent het nummer! Serieus, ik ken geen enkele levende ziel die Last Resort niet kent. Ik heb hem als totaal niet lastig ervaren, maar dat komt misschien omdat ik hem zo goed ken. Ben je zoals de meeste mensen gek van Last Resort en zing je graag in Rock Band, denk dan niet na en haal hem.

8.5/10

Extra: Oké, dit is heel raar, maar het nummer klinkt anders dan ik hem herinner. Ik weet niet wat het precies is, maar het klinkt alsof de vocals iets anders zijn dan in de albumversie die ik ken. Echter geeft de game wel doodleuk aan dat dit de oorspronkelijke versie is. Dit is een vreemde zaak… Average White Band – Pick Up the Pieces Gitaar: Op gitaar is Pick Up the Pieces onderhoudend. Er is niet veel spannends aan de gang, maar er zitten genoeg hammer-ons in om je bezig te houden. Ik zou hem echter alleen halen als je het nummer erg gaaf vindt of het pakket koopt, er is namelijk niet zo heel veel te beleven op gitaar hier.

7/10

Bass: Voor een funk nummer is dit Pick Up the Pieces vrij mild op bass. Er is letterlijk niets lastigs te vinden in het nummer. Ik zou echter ook niet direct zeggen dat het nummer direct afgeschreven kan worden, want de chart is wel nog goed genoeg om te voldoen als leuke chart.

6.5/10

Zang: Dit nummer op zang is saai. Voor meer dan de helft van het nummer is Pick Up the Pieces namelijk het bekende saxofoonriedeltje waardoor iedereen dit nummer wel zou moten herkennen. Vervolgens komen er een aantal talkies om te eindigen met een drietal erg lastige phrases met hoogtes. Wat wel de score wat opkrikt is dat je tijdens dit nummer heerlijk luchtsaxofoon kan spelen als zanger.

4/10

Extra: Er is meezingend publiek dat meezingt met de saxofoon! WIN!!!!!!! Earth, Wind & Fire – Shining Star Gitaar: Het kan me niet schelen wat de game zegt, Shining Star is voor mij het lastigste gitaarnummer dat deze week is verschenen. Het bevat een aantal leuke (en tricky) Hammer-ons, een gave en lastige solo en het hoofdritme wat je speelt op gitaar is ook lastig om onder controle te krijgen. Ik eindigde bij deze song de eerste twee keren met 4* en dat is niet voor niks. Hij is wel erg vet om te spelen though en kan hem dan ook zeker aanraden.

8.5/10

Bass: Dit is een erg gave basschart. De song zit vol met hammer-ons en dat is puur genieten geblazen. Dit is het soort van song dat ik verwacht op bass bij funk en ik ben niet teleurgesteld. Dit is voor mij de één na beste basschart deze week, heerlijk.

9/10

Zang: Op zang is dit nummer niet geheel eerlijk. Ik bedoel maar: Earth, Wind & Fire heeft ontiegelijk veel zangers en jij bent maar in je eentje! Dit nummer is één van de lastigste nummers op vocals die ik in een lange tijd langs heb zien komen. Hij zit vol met rare hoogtewisselingen die je de hele tijd verrassen. Door de uitdaging is dit nummer dan ook erg gaaf op zang.

9/10

James Brown - Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine - Pt 1

Dit nummer weiger ik te reviewen op mijn normale manier. Hier is even kort hoe het zit met dit nummer qua instrumentatie: Gitaar herhaalt veel, maar is vet. Bass is retegaaf. Zang is nog gaver en dit nummer is het meeste fun dat ik ooit heb gehad met een nummer op zang!

Goed, nu we dat uit de weg hebben komt dit: DIT NUMMER IS HET GAAFSTE NUMMER OOIT IN ROCK BAND. DIT NUMMER IS ZO EPISCH DAT ER GEEN WOORDEN VOOR ZIJN. IEDEREEN MOET DIT NUMMER KOPEN EN WEL NU!!!!!!!!!!!! Score: IT'S OVER NINE THOUSAAAAAAAAAAAAAAAND

Prijzen:

Ieder nummer is te downloaden voor de prijs van €1,99 (160 Microsoft Points).

Tevens is het Funk pakket te halen voor de gereduceerde prijs van € 5,49 (440 Microsoft Points).

De tracks zijn vanaf vandaag (17 maart 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace en zullen aanstaande donderdag op PlayStation Network verschijnen.