Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang. Drums bespreek ik niet vanwege het gebrek aan drumskills.

Vandaag verschenen er acht nummers te downloaden voor Rock Band. Ten eerste had je een pakket van de punkband Social Distortion met daarin Story of My Life, Bad Luck en een cover van het Johnny Cash nummer Ring of Fire. Daarnaast verschenen er ook twee nummers van Disturbed (Stricken en Stupify) en verschenen er twee tracks van Steely Dan (My Old School en Black Friday). Tenslotte werden we ook verblijd met Radio, Radio van Elvis Costello.

Ik heb met mijn overgebleven funds van vorige week de twee Steely Dan nummers gehaald. Voor de rest van de charts, verwijs ik jullie naar dit thread op de site van Rock Band, waar geleidelijk alle charts zouden moeten verschijnen. Steely Dan – My Old School Gitaar: Ten eerste moet ik zeggen dat ik niet veel verwachtte van My Old School, ik was dan ook zeer verbaasd toen ik zag dat hij als 'impossible song' stond in Rock Band 2. Na het spelen snap ik nog niet helemaal waarom hij daar precies staat (het kan iets te maken hebben met de vier (!) gitaarsolo's die het nummer bevat), maar één ding is zeker: Het is verdomd gaaf om te spelen. Serieus, ik kan elke gitarist deze track aanraden: Hij is afwisselend, biedt genoeg uitdaging zonder al te moeilijk te zijn en had ik al genoemd dat hij vier solo's heeft?

9.5/10

Bass: Op bass is My Old School best leuk om te spelen., het bevat een hoop beweging over het fretboard en dat is altijd plezierig. De track bevat echter geen echte lastige of erg bijzondere stukjes, maar het is nog steeds een basstrack die ik met veel plezier heb gespeeld.

8/10

Vocals: Op zang is My Old School zonder twijfel leuk om te spelen en waarschijnlijk het tofste nummer van Steely Dan op vocals dat ik heb gespeeld. Moeilijkheidsgraadfreaks hoeven echter niet voor dit nummer te gaan, aangezien het vrij simpel is. Maar voor de mensen die gewoon een toffe vocalstrack willen hebben van een gaaf 70's nummer, moeten zonder twijfel dit nummer aanschaffen.

8.5/10

Extra: Meezingend publiek! Steely Dan – Black Friday Gitaar: Op gitaar is Black Friday vrij awesome. Het hoofdriffje is leuk om te spelen dankzij de kleine trills die opdagen om de zoveel tijd en de twee solo's zijn ook verrukkelijk om te spelen. Black Friday mag dan wel de simpelste Steely Dan track in Rock Band zijn, het is nog steeds een nummer wat op gitaar buitengewoon tof is om te spelen.

9.5/10

Bass: Black Friday op bass is een track waar ik veel plezier mee heb gehad. Over het algemeen is het nummer redelijk straightforward, maar het gooit om de zoveel tijd toffe hammerons op je af wat het spelen van deze baslijn geniaal maakt. Tevens wordt de chart aan het einde een stuk complexer. Hoog aangeraden voor bassisten deze track!

9/10

Vocals: Op zang is Black Friday leuk, dat zeker, maar toch heb ik het gevoel dat ik iets mis wat het echt gaaf maakt. Wel is deze track door wat snelle wisselingen van hoog naar laag uitdagender dan My Old School, wat zeker een pre kan zijn. Voor de rest is het nummer redelijk kalm en alleen aan te raden op zang voor Steely Dan fans.

7.5/10

Nintendo Wii

Voor de Nintendo Wii verschenen vandaag, naast bovenstaande tracks, ook de volgende nummers (erachter zet ik de instrumenten waarop het nummer sterk is):

Siouxsie & The Banshees - Hong Kong Garden

Siouxsie & The Banshees - Kiss Them For Me (drums)

Siouxsie & The Banshees - The Killing Jar

Locksley - All Over Again (zang, gitaar)

Locksley - Don't Make Me Wait (drums, zang, gitaar)

Locksley - She Does (gitaar, zang)

Silversun Pickups - Melatonin

Silversun Pickups - Well Thought Out Twinkles (drums, gitaar, zang)

Duran Duran - Girls On Film (bass, drums, zang)

Duran Duran - Rio (bass, drums, zang)

Buckcherry - Rescue Me

Mötley Crüe - Face Down in the Dirt (gitaar)

Psychedelic Furs - Pretty in Pink

Sixx:A.M. - Life is Beautiful (gitaar, zang, bass)

The Pretenders - Brass in Pocket (Cover)

The Janitors - Get Your Rock On

Prijzen:

Het Social Distortion pakket is te downloaden voor € 5,50 (440 Microsoft Points)

De losse nummers (en de Social Distortion tracks los) zijn te downloaden voor € 2,00 (160 Microsoft Points/200 Wii Points) per stuk.