Elke week verschijnt er nieuwe downloadable content voor de muziekgame Rock Band. Ik neem voor Gamer en voor het Insidegamer de taak tot me op om (als mijn geldvoorraad het toelaat) iedere week van een aantal tracks reviews te plaatsen om jullie een idee te geven of de tracks het halen waard zijn (en om een update te geven op de DLC, aangezien Gamer dit lang niet altijd plaatst als nieuws).

Ik bespreek in de reviews gitaar, bass en zang

Deze week verschenen er twee tracks van drie artiesten. Ten eerste twee Billy Idol nummers (Mony Mony en Rebel Yell), daarnaast twee tracks van de classic rockband Fleetwood Mac (Don't Stop en World Turning) en ten slotte twee tracks van het eerste solo-album van Tom Petty (I Won't Back Down en Runnin' Down a Dream). Oh ja, de nieuwste single van Jet (She's a Genius) verscheen ook nog vandaag ter download.

De charts zullen hier te zien zijn zodra ze allemaal geupload zijn. Billy Idol – Rebel Yell Gitaar: Op gitaar is Rebel Yell relatief leuk om te spelen als je die riffjes van enkel-enkel-enkel-dubbel-enkel-dubbel-etc. houdt. Er is wat afwisseling af en toe, maar het is niet significant genoeg om echt een verandering in het plezier te brengen. Wat wel meewerkt aan de leukheid van het spelen van het nummer is de solo, die best leuk is om te spelen en er zit één WTF-stukkie in dat redelijk bevestigd dat ik dit nummer nooit ga FC'en. Dammit!

7/10

Bass: Drie woorden: Heel lang strumfest. Mijn arm werd aan het einde serieus moe, waardoor ik een beetje bang werd dat ik iets ging missen, wat ik gelukkig niet deed. Maar goed, dit nummer is heel erg straightforward, er zijn strumfests die ik leuk vind om te spelen (zie 2 Minutes to Midnight en The Clairvoyant), maar dit is gewoon saai.

5/10

Zang: Zang is bij dit nummer duidelijk het hoogtepunt. Het is ten eerste een vrij bekend nummer en ten tweede is het gewoon erg gaaf om het refrein te blèren. Het is niet lastig, maar dat is ook niet echt nodig. Dit is gewoon een nummer gemaakt voor feestjes en daarin slaagt het heel goed. IN THE MIDNIGHT HOUUUUUUUR!

8.5/10

Extra: Het publiek zingt in het refrein op z'n hardst mee, joepie! Tom Petty – I Won't Back Down Gitaar: Noem me gek, maar ik heb me best vermaakt met dit heel simpele nummer van het rockicoon Tom Petty. Misschien komt het omdat ik het nummer absoluut geweldig vind, maar het feit is dat ik dit nummer verre van vreselijk om te spelen vind. De main riff bestaat vooral uit chords, die in het refrein worden afgewisseld met een riffje dat zo gaat: Groen-Geel-Oranje-Groen-Geel-Oranje-etc. en dat vind ik een vrij leuke afwisseling om te maken. Er is ook een solo, die niet al te veel voorstelt, maar wel gaaf klinkt. Ik raad echter wel aan eerst de chart te bekijken, want waarschijnlijk zal niet iedereen dit nummer even leuk vinden om te spelen.

7.5/10

Bass: Voor deze review ga ik lekker makkelijk doen: Lees de review van Rebel Yell's baspartij nogmaals en haal het hele 'mijn arm werd moe'-stuk weg, aangezien dit een stuk langzamer gaat en voila, je hebt de bassreview voor I Won't Back Down.

4/10

Zang: I Won't Back Down is typisch zo'n nummer die je tegen zou komen in een karaoke-bar en is dan ook uitermate geschikt voor de zangers in Rock Band. Nee, het nummer is niet lastig, maar je kan hier wel heel goed al je emotie inleggen en gewoon op je volle ernst een mooi nummer zingen (of je kan natuurlijk no-fail aanzetten en op een zuipfeestje al lallend met z'n tienen het nummer blèren in de microfoon, zoals in een echte karaoke-bar).

9/10

Fun fact: Een in Europa bekendere versie van dit nummer is de, in het jaar 2000 opgenomen, Johnny Cash cover. Tevens heeft Pearl Jam ooit live een cover van I Won't Back Down opgenomen. Tom Petty – Runnin' On a Dream Gitaar: Dit nummer heeft op gitaar drie onderdelen: de riff, het refrein en de solo. Ik bespreek alledrie de onderdelen afzonderlijk. De riff bestaat uit een simpel, doch erg leuk patroon van noten. Het gaat zeg maar zo: oranje-groen-blauw-groen-geel-groen-rood-groen-groen en dan opnieuw. Dit herhaalt zich een aantal keer door het nummer heen en ging mij in ieder geval niet vervelen. Tijdens het refrein speel je chord-sustains en gewone chords, ook dit is leuk, omdat het niet al te vaak voorkomt en afwisseling biedt van het riffje. Ten slotte de solo en hot damn, die is gaaf en wordt door de tijd redelijk ziek. Afwisselende triplets die af en toe in trills veranderen middenin en soms zit er opeens een gestrumde noot tussen en moet je één triplet de andere kant op doen. Het is genoeg om spelers die er niet helemaal op bedacht zijn in één keer te laten falen. Ik ben er erg content mee en dit is dan ook van de songs die ik hier nu bespreek mijn aanrader.

9/10

Bass: Gaap, denk je maar in dat dit de review is van Rebel Yell's bass, maar dan met noten die sneller gaan. Veel meer verschil is er niet, door het altstrummen wordt de song op bass wel iets leuker om te spelen, though.

6/10

Vocals: Wederom een vrij bekend nummer dat je heel snel mee kan blèren, het is niet heel lastig, maar het is en blijft erg leuk om dit nummer op zang te doen. Mensen die dit nummer gaaf vinden zullen op zang dit nummer vaak blijven bezoeken, daar ben ik zeker van. Ook al mist het wel een beetje de power van Rebel Yell en I Won't Back Down en krijgt het daarom een klein beetje lager.

8/10

Nintendo Wii:

Dit kwam er vandaag voor Rock Band 2 op de Wii uit, die hier nog steeds niet in Europa is gereleased. What the fuck?!?

• Blind Melon - “No Rain”

• Blur - “There's No Other Way”

• Dropkick Murphys - “I'm Shipping Up to Boston”

• Eve 6 - “Inside Out”

• Foo Fighters - “All My Life”

• Foo Fighters - “I'll Stick Around”

• Foo Fighters - “Lonely as You”

• Kaiser Chiefs - “I Predict a Riot”

• Belly – “Feed the Tree”

• Ghost Hounds – “Wind Me Up”

• Godsmack – “I Stand Alone”

• Grateful Dead – “Cold Rain & Snow”

• Grateful Dead – “Doin' That Rag”

• Grateful Dead – “Don't Ease Me In”

• Grateful Dead – “Fire on the Mountain”

• Grateful Dead – “Hell in a Bucket”

• Grateful Dead – “Uncle John's Band”

• James Gang – “Funk #49”

• Mute Math – “Typical”

• Rob Zombie – “War Zero”

• Turbonegro – “Wasted Again”

• White Zombie – “Black Sunshine”

• White Zombie – “More Human Than Human”

Playstation Portable:

Op Rock Band: Unplugged kun je donderdag met de volgende nieuwe tracks gaan rocken.

• The Zombies – “She's Not There”

• White Zombie – “Black Sunshine”

Prijzen:

De songs zijn per stuk te downloaden voor € 1,50 (160 Microsoft Points/200 Wii Points)

De tracks zijn vanaf vandaag (25 augustus 2009) beschikbaar op Xbox Live Marketplace en de ingame Music Store op de Nintendo Wii. Aanstaande donderdag zullen ze ook op PlayStation Network verschijnen en dat geldt dus ook voor de PSP tracks.